Apple är världens femte största mobiltillverkare

För några dagar sedan skrev vi om att Apple nu är världens största mobiltillverkare räknat i omsättning. Men det betyder inte att de har störst marknadsandelar, även fast dom tjänar mest pengar. Nya siffror som kom ut idag visar dock att Apple på endast tre år har lyckats ta sig in på femte plats över världens största mobiltillverkare när det gäller marknadsandelar, och fortsätter klättra vidare.

På första plats återfinns fortfarande Nokia, men har dock fått se sin marknadsandel falla från 37,2 till 30,8 procent på ett år. Men det som är imponerande är att även om Apple endast har skeppat ut 16,2 miljoner i jämförelse med Nokia som har skeppat ut 123,7 miljoner så tjänar Apple fortfarande överlägset mest pengar.

Det som också är intressant är att det har visat sig att iPhone-användare är en väldigt köpstark målgrupp både när det gäller köp av applikationer och tillbehör än andra användare.

Vi kan som tidigare lätt konstatera att iPhone är en dundersuccé för Apple, och snart börjar väl ordet “iPhone” bli synonymt för mobiltelefon i allmänhet, så som iPod har blivit synonymt för musikspelare.

Många som har köpt Android-telefoner har sedan gått över till iPhone. Många är missnöjda med Android-telefoner på grund av att så fort dom har köpt den senaste modellen så dyker en ny modell upp nästa månad, och då har den man köpt redan hunnit bli gammal.

Världens fem största mobiltillverkare kvartal 4 2010:

 1. Nokia 123,7 miljoner (30,8 procent)
 2. Samsung 80,7 miljoner (20 procent)
 3. LG 30,6 miljoner (7,6 procent)
 4. ZTE 16,8 miljoner (4,2 procent)
 5. Apple 16,2 miljoner (4,0 procent)
January 28th, 2011|Categories: Apple, iPhone, iPhone 4, Nyheter|

3 Comments

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Aapl.se, iPhn.se. iPhn.se said: [iPhone info.se] Apple är världens femte största mobiltillverkare http://dlvr.it/FJ5wW […]

 2. EHB January 31, 2011 at 18:46

  Hej! En fråga bara. Ni skriver först att apple har störst omsättning av alla mobiltillverkare och sedan att Apple går med mest vinst. Jag bara undrar om det är ett skrivfel och ni menar omsättning helt genom eller om det inte är ett misstag skull jag gärna vilja se källor på Apples vinst enbart från deras mobilförsäljning

  Tack på förhand

 3. salle February 11, 2011 at 10:10

  visar bara hur dumma iphone ägare är som betal överpris på en telefon.

Comments are closed.