“Apple är nu världens största mobiltillverkare”

Apple är nu världens största mobiltelefontillverkare räknat i omsättning. Med en omsättning på hela 10,47 miljarder dollar endast från försäljning av iPhone enligt den senaste kvartalsrapporten har Apple nu gått om Nokia som världens största mobiltelefontillverkare.

Häromdagen kom det även ut en nyhet att Apple säljer hela 366 666 st enheter med iOS varje dag, vilket är en mycket imponerande siffra.

Nokia omsatte 11,7 miljarder dollar under samma kvartal men dessa siffror inkluderar även andra produkter som inte är mobiltelefoner. Värt att nämna är att Apple endast säljer en smartphone och och Noka säljer minst 50 olika modeller, flest i de billiga segmentet. Med andra ord tjänar Apple mest pengar på sina telefoner av alla tillverkare.

January 21st, 2011|Categories: Apple, iPhone, iPhone 4, Nyheter|

5 Comments

 1. […] This post was mentioned on Twitter by svartling, iPhn.se. iPhn.se said: [iPhone info.se] ”Apple är nu världens största mobiltillverkare” http://dlvr.it/Dnqkp […]

 2. Johan January 22, 2011 at 15:47

  Apple är bra på att ta betalt för sina produkter. Läste för ett tag sedan att de hade hela $300 dollar vinstmarginal på en iPad som kostar $500-600 vilket är enorm vinstmarginal när det gäller elektronik.

  Heja Apple!

  • TruB January 23, 2011 at 21:12

   läste? jag vet inte vad dom har, men det låter otroligt mycket och det finns mycket skit att läsa från folk som gillar att skriva just skit så jag tror på det när jag ser en trovärdig källa

   • Skrillex January 24, 2011 at 15:25

    “Enligt analysen är den totala materialkostnaden 2-300 amerikanska dollar beroende på version och tillverkningskostnaden cirka 10 dollar. Det bäddar för rejäla marginaler, nästan 450 dollar per enhet för den mest lönsamma varianten, motsvarande cirka 3 200 kronor.”

    Källa: http://www.sweclockers.com/nyhet/10550-apple-tar-ut-marginalerna-med-ipad

    • TruB January 24, 2011 at 15:32

     just det, det här är lite intressant för det är kostnader för hårdvaran enbart, Det finns inga som helst information om allt annat som faktiskt kostar, det är inte så enkelt som det är pengar rakt ner i fickan utan att finns mycket mer som kostar, en av dom större är transportkostnader och utvecklings kostnader som bara apple vet kostnaderna på. Självklart så blir det en mindre konstnad per enhet desto mer dom säljer.
     man vill som utvecklare inte lägga sig för lågt ialla fall.

Comments are closed.