Bluetooth i iPhone suger

iPhone bluetooth headset

I dagsläget fungerar bluetooth i iPhone bara med bluetooth-headset (bilden ovan) för att prata i.

Men tänk om polaren vill skicka över en bild eller låt över bluetooth, eller om du tagit en bra bild och polaren ber dig skicka över den till hans telefon?

Nehepp, för det går inte, eftersom det inte går att skicka filer mellan telefoner med bluetooth i iPhone.

Det här är faktiskt en av de absolut sämsta sakerna med iPhone.

Vi hoppas verkligen att Apple fixar detta i en kommande uppdatering! 🙂

January 24th, 2008|Categories: iPhone|Tags: |

53 Comments

 1. wat January 25, 2008 at 00:27

  1.1.2 fungerar med mitt headset från Plantronics.

 2. Simon January 25, 2008 at 01:06

  Hej wat

  Tack för upplysningen. Har nu redigerat inlägget.

 3. andreas February 24, 2008 at 16:17

  Jag har 1.1.3 och där fungerar mitt sony ericsson headset. Dock så knastrar det, detta tror jag beror på den dåliga kommunikationen mellan headset och mobil. Vet att det inte beror på headsettet iaf för använt det mycket med min sonyericsson.

 4. Simon February 25, 2008 at 20:01

  En sak är säker, bluetooth i iPhone är inget att hänga i granen direkt! 😛

 5. Noffe February 26, 2008 at 11:10

  Den fungerar klockrent med mitt bluetooth handsfree-system i bilen (Parot). Den uppdaterar telefonboken och ljudet är precis så bra som jag förväntade mig, bilstereon tystnar oxå t.ex. Däremot har lag lite strul med mitt SonyEricsson bluetooth-headset.

 6. Sebastian Grans March 6, 2008 at 14:43

  Ehm.. Nokias BH-900 headset funkade med min iPhone. Men det kanske är gjorda av Plantronics.

  • JZR March 25, 2011 at 13:14

   Hej, du skrev att din iPhone funkade med din Nokia BH-900. Jag har en sån, den är den bästa Bluetooth jag haft, men den funkar inte med min iPhone 4. Har du nåt tips?
   JZR

 7. Simon March 6, 2008 at 17:19

  Nice, det måste alltså betyda att det är en hel del bluetooth headset som fungerar med iPhone 🙂

  Kanske borde göra en lista över inkompatibla headsets för iPhone.

 8. Putty March 16, 2008 at 18:15

  Alla headsets jag har testat funkar så det är bara goja att de flesta inte funkar.

 9. Simon March 16, 2008 at 21:17

  Putty:
  Inlägget skrevs för ett tag sedan, många har bekräftat att många BT-headsets fungerar utmärkt med iPhone.

  Så det är sant dom du säger.

 10. Henke April 3, 2008 at 23:05

  Funkar det att streama musik (A2DP) till ett bluetooth headset?

 11. Emma April 19, 2008 at 18:15

  hej,
  alltså kan man inte skicka bilder över bluetooth?
  Fattar inte vad ni snackar om vad man kan göra om man har ett head-set.
  kan man ta emot och skicka mms?
  har iphone nu, men fattar nada!
  HJÄLP!

 12. HamstaH April 20, 2008 at 12:47

  Hej Emma!

  Nej, man kan inte föra över filer (bilder, musik, filmer) genom bluetooth, det man kan göra är att ansluta ett trådlöst headset.

  Man kan skicka MMS om man installerar ett program som heter SwirleyMMS, även ta emot då. Om ett MMS blir skickat till dig nu utan programmet så får du ett SMS med information om hur du öppnar MMS’et i din vanliga webläsare. Istället borde du skicka bilderna via Mail.

 13. Rikard June 10, 2008 at 16:32

  Hej
  Hur ska inställningarna till SwirlyMMS va ?

  MMSC:
  Proxy:
  APN??

  Kan nån hjälpa ??

 14. Oscar July 14, 2008 at 23:45

  Hej!

  Beställde min iPhone 3G idag hos Telia 🙂 men är lite osäker på om den kommer att funka i min nya bil? Jag har nämligen ett trådlöst högtalarsytem i bilen som man ska kunna koppla ihop med sin telefon via Bluetooth men eftersom Bluetoothen i iPhone 3G “suger” så är jag osäker på om det kommer att funka. :S
  Är det någon som vet eller har testat det i sin bil som vet om det fungerar?

 15. 0103 October 17, 2008 at 17:28

  Apples Bluetooth Headset är värdelöst. Dålig batteritid, dåligt ljud hos den man pratar med, och brusit ljud i headsetet. Och det är den tredje jag testar. Retur igen.
  Bara snygg att titta på. Köp inte.

 16. Mr Fyhr October 17, 2008 at 23:28

  @0103

  Jag kan hålla med dig att för dom pengarna de bt headsetet kostar så borde det vara mycket bättre!. Batterit räcker en dag för mig, laddningen är smidig, men den där jävla designen att gå med den jäkla högtlaren i örat hela dagen gillar jag inte för fem öre. Använder hellre ett bt headset som har en slags ring runt örat och sitter mycket bättre och man tappar den inte heller. (enligt mitt tycke)

 17. Ola November 5, 2008 at 09:46

  Hej : jag undrar är det någon som vet att bluetooth funkar att skicka bild ? isåfall varför funkar det inte.

 18. Nille November 13, 2008 at 10:28

  Hejsan Ola, Läs det ovänför istället för att spela dum:P det går inte att skicka filer (bild,musik,film) via BT på en iPhone

 19. copycat December 16, 2008 at 19:32

  Jag har köpt en sådan hands-free och måste tyvärr konstatera att BT protokollet i telefonen suger väldigt hårt.

  Man kan inte ens ha telefonen i fickan för då sprakar det ordentligt…..
  Sedan påpekar nästan alla man pratar med att ljudet släpar delar av ljudet försvinner samt att det är väldigt lågt.

  Detta är väldigt tråkigt på en sådan dyr telefon, hade inte väntat mig detta.. 🙁

 20. Pal January 21, 2009 at 11:59

  Helt sanslöst vad jag är missnöjd med min iphone… trodde verkligen att den skulle komplettera alla andra tlf jag har haft… men nu saknar jag faktisk min gamla Ericsson… gick ju o göra allt med den…

  Funktioner som jag brukar använda och som inte finns i iphonen:

  * MMS
  * Bluetooth (överföring av bilder/musik m.m)
  * Vidarebefordring av sms/mms
  * Klistra o kopiera i sms (skrev ett långt sms o märkte sen att jag skrev till fel person…fick börja om)
  * Belysning på kameran (blir skitkassa bilder i mörker)

  Nu har jag haft min i ca ett halvår o inte fördupat mig i alla program o funktioner ännu men min stora kommentar är ju ställd till de ansvariga att hur fan tänkte ni… ovannämda funktionerna skall ju vara en självklarhet…

  Mvh från den missnöjde

 21. Nisse March 14, 2009 at 09:46

  Alla ovan nämnda funktioner (utom belysning vid film) fungerar utmärkt i min Iphone.

  • odyb March 31, 2009 at 21:05

   Jasså, utan jailbreak?

   Jag håller med. IPhone är en bra “handdator”. Men ingen speciellt bra telefon.
   Saknas grunläggande telefonfunktioner såsom bluetoothstöd för BT headsets. ( testat 5st olika , alla ger dåligt ljud för den jag pratar med , men bra ljud för mig ).
   MMS. Ja , använder det faktiskt ibland. Vidarebefodra SMS. Voice dial med headset.
   LIte sådant smått och gott.

   Man får väl hoppas att Apple fixar detta …

   Men det stör mig KRAFTIGT att inte BT headsets fungerar. Får mig nästan att slänga min IPhone.

 22. Oops... June 2, 2009 at 10:18

  Mitt headset, SonyEricsson HBH-608, fungerar iaf. bra. Inget sprak och knaster!

 23. Irriterad.. July 16, 2009 at 08:40

  Nu förstår jag iaf varför… Har suttit ett tag för att försöka migrera över gamla kontakter till den nya iPhone:n med bluetooth. Det kunde man visst glömma… Det var en rejäl besvikelse i en övrigt mkt trevlig telefon

 24. Thomas August 5, 2009 at 19:22

  Jaha, då fann jag lösningen på varför jag inte kan kommunicera med en annan telefon. Riktigt kasst att de inte fixade det här i 3GS! 🙁

 25. MOL September 9, 2009 at 14:54

  Kan bara instämma att BT funkar kass även mellan nya 3GS och mitt SE HBH-DS220. Jag själv hör bra men andra klagar på knastrigt ljud + eftersläp. Mellan SE P1i och HBH-DS220 har det alltid funkat bra i båda riktningarna. Och det här med att man inte kan skicka filer över BT… varför??? Hur svårt kan det vara att implementera, tråden är ju över 1 år gammal :(.

 26. Ulf September 25, 2009 at 12:09

  Hallå, När man har iphone ansluten mot bilen (bluetooth) så använs knappsats och displayen på bilens stereo för att visa addressbok m.m , samtal initsieras även från bilens knappsats. Om man nu använder sig a GPS samtidigt, så kopplas den bort och man får upp den vanliga röda ‘lägg på luren’ bilden på iphonen.
  Är det någon som vet om det går att få detta att ligga i bakgrunden m.a.o att gps’en är synlig och fungerande under samtalet

 27. mathias October 5, 2009 at 17:52

  otroligt att skiten inte ens funkar mot en annan apple produkt, min imac eller mbp.. uselt

 28. Kenneth October 17, 2009 at 10:35

  Hittade denna tråd med anledning av att jag upptäckte att min nya 3GS inte kan hitta andra telefoner via BT. Av ovan inlägg inser jag att detta är inget som fungerar i iPhone!!? HUR kan detta vara möjligt i en, i övrigt, så högklassig produkt? Det är knappt att jag ens tror på det. Det är helt enkelt FÖR dumt….

  Jag undrar om det finns någon representant från Apple som läser denna tråd. Om så önskar jag två saker:

  1) Förklara gärna på denna tråd hur man på Apple tänker angående detta. Vad är det för faktorer som gör att ni inte kan göra BT lika bra som i de flesta andra telefoner.

  2) Vänligen tillse att denna kritik blir känd hos produktutvecklare och beslutsfattare hos Apple.

 29. Jennie December 14, 2009 at 08:27

  Hej!

  Jag hade tänkt skicka över alla mina kontakter via bluetooth från min gamla telefon till min nya iPhone, men tji fick jag……………. Nu får jag sitta och knappa in alla kontakter för hand… Någon som har något tips? Jag har bytt leverantör från Telia till Telenor och mitt Telia sim-kort är nu inaktivt.

  Hjälp…. /Jennie

  • Svante May 23, 2010 at 22:49

   Jennie!
   Se till att du backar upp phånen mot dator, sedan backa mot Iphånen.

 30. MrMuscle December 15, 2009 at 16:35

  Jennie
  För att föra över kontakter från en “vanlig” telefon till iPhone och för att inte behöva knacka in dem för hand så synka via Outlook. Jag använder inte Outlook i vanliga fall men i detta läge blev Outlook en mellanhand.
  1 – Synka din gamla telefon med Outlook, dvs kontakterna till mailprogrammet. Hur du gör det finner du säkert ut via google.
  2 – Eftersom allt vad rör iPhone styrs via iTunes så i iTunes så väljer du sedan Outlook som synkprogram för dina kontakter och vips så har du dem alla där.
  Jag öppnade inte ens Outlook utan bara valde det som program när jag synkade från min gamla telefon. Programmet finns ju säkert i din dator så varför inte använda det som redan finns? Sedan så har jag inte använt Outlook något mer, jag kör Mozilla som mail-program men eftersom iTunes/iPhone bara vill använda sig av Outlook som synkprogram så får man gott använda det och det gick smärtfritt.

  Sedan så vill jag veta om någon vet om Apple kommer göra något åt sin Bluetooth så att man kan skicka filer med den framöver. Inte ens 3GS fick den funktionen. Finns det någon app som är utvecklad för ändamålet? Det fanns ju en app för MMS innan de la in det i sin uppdatering.

  • Jennie December 15, 2009 at 16:43

   Hej!

   Tack för din kommentar! Jag kom på att jag kunde sätta i Telenor-simkortet i min gamla telefon, kopiera över de till simkortet och sen i med samma simkort i iPhonen och importera simkontakter! Det gick men alla efternamn och förnamn bytte plats och det lades till ett semikolon för varje post. Det krävs en hel del redigering för att få rätt på det men jag fick iaf över kontakterna. Men av någon anledningen så sparades bara ett telefonnummer per kontakt ner…. Skumt.

  • Jan November 18, 2010 at 16:53

   Jag misstänker att motivet till att BT inte fungerar till filöverföring är upphovsrättsligt.
   Man vill förhindra fildelning. Det är väl ändå ingen som tror att det är tekniska svårigheter för Apple att få BT att fungera! 🙂

   Janne

 31. michal January 5, 2010 at 10:40

  köpte en iphone 32Gb och skulle vara jätte nöjd med den…med telia abonemang…grejjen är att jag är absolut inte nöjd med iphone..bluetooth är skit dålig, det finns inte än ända nätverksfunktion(utom wifi anslutning)varenda gång synkroniserar man hela enheten(det måste ha varit en riktig bra och smart ingenjör som har kommit på en sånt synkronisering)-nu går det inte heller att lämna tillbaka skiten, hoppas att jag kan lyckas att sälja den på blocket och köpa en HTC med windows mobile…iphone är min sämsta köp hittils om jag inte räknar en sönderröstad gasol värmare från tradera
  PS: ni som har hemma nätverk med externhårdisk och fildelning i hemma nätverk ska inte köpa en iphone eftersom den kan inte sådana saker och idag liger i stenoldern efter windows mobile

 32. Ulrika January 23, 2010 at 23:17

  Hur gör jag för att koppla min bluetooth HBH-DS200 (sonyericsson) till min iPhone 3D?
  Jag kan inte heller se min W995. Är det möjligt att iPhone är så himla kass???

 33. Noffe January 23, 2010 at 21:26

  Den fungerar klockrent med mitt bluetooth handsfree-system i bilen (Parot). Den uppdaterar telefonboken och ljudet är precis så bra som jag förväntade mig, bilstereon tystnar oxå t.ex. Däremot har lag lite strul med mitt SonyEricsson bluetooth-headset.

 34. Håkan February 12, 2010 at 10:06

  Jag har haft mitt Jabra Headset som fungerar, men förbanne mig…… inte idag!

 35. johan February 17, 2010 at 17:36

  fruktansvärt kass att man inte kan andvända BT.
  fattar inte heller hur man fixar mappar i photos utan altt alla bilder hamnar i bildbiblioteket

 36. Jonas March 17, 2010 at 20:57

  Jag har varit så himla nöjd med min iphone ända till dess jag nu skulle koppla ihop den, via BT, till min mc-hjälm som har intercomsystemet Scala Rider G4. Fungerar inte. Katastrof. Detta innebär att jag under säsongen april-november, då jag tillbringar nästan all ledig tid ombord på hojen, måste använda min gamla mobil och dessutom tvingas ta med mig laptopen på längre turer. Hallå, det är 2010. Och BT fungerar inte???!!! Skandal!

  • Jeanette March 28, 2010 at 20:27

   Jag håller med dig Jonas! Lyckades koppla ihop min iphone med mitt nyinköpta intercomsystemet Scala Rider G4 och blev tokglad tills jag provringde!!! Det funkar inte!! Hur dåligt som helst!!! Sååå besviken!! :-(((
   Nästa gång jag byter mobil blir det definitivt ingen iphone, den saken är klar!!

 37. NilsG April 20, 2010 at 19:19

  Håller med alla ovanstående om att BT i iphone suger. Det jag inte förstår är varför prioriterar inte Apple den här frågan. Det kan väl inte vara bara den här marknaden som efterfrågar BT. Det borde ju vara ett mjukvaruproblem så varför inte lägga lite krut på att lösa det.

  Jag har två headset ett Eriksson, funkar inte alls, telefonen stänger ner BT efter en minut. Det andra är Peltors radiokåpor med BT, där stängs det visserligen inte av men vem står ut med att radioljudet stängs av varje minut och blippandet när iphone försöker stänga ner BT. Dessutom helkasst ljud för den jag pratar med.
  Vet inte vilken strategi Apple för sin marknadsföring, detta ökar visserligen omsättningen av telefoner men inte blir det någon fler iphone.

 38. Michy April 21, 2010 at 13:48

  Ja vad håller dom på med det går ju inte å köra i bilens BT system NÄ FIXA nu
  Å nästa tele ja det blir klart Ericsson typ:X10an en super mobil.

 39. kallzune April 22, 2010 at 00:30

  Alla ni som klagar på att BT inte är komplett i iphone beror ju bara på att Apple är livrädda för allt som har med fildelning att göra, även om det bara gäller en oskyldig bild. Löjligt men tyvärr sant.

 40. iphone man May 15, 2010 at 20:21

  Man kan skicka bilder med iPhone med hjälp av en app som heter iBlueNova, men då behövs det Cydia för att ladda ner den

 41. Jocke June 24, 2010 at 11:07

  Hej!

  Kan någon förklara varför jag inte lyckats hitta en enda iPhone som kan ansluta till en annan iPhone över BT – trots att det finns mängder med appar som stöder just detta??

  Hittills har vi testat fem olika iPhones av olika modeller, 3G, 3Gs utan att någon kan ansluta till någon av dom andra eller ens hitta dom med BT.

  Märkligt.

 42. Perre July 22, 2010 at 17:57

  Har riktigt dåligt mikrofon på min sprillans iphone3gs, jag hörs knappt i den andra luren!….ska tillbaka med den imorgon. Hur många andra är det som har råkat ut för detta och är det någon som fått sin fixad?

 43. GGG January 27, 2011 at 19:27

  e ni dumma eller va faan? man kann helt enkelt inte skicka på BT via iphone för at det e mot apples regler. dom vill fan ha man måste köpa varje enda skitlåt eller lägga över på datorn sen synkronisera

 44. Dina February 5, 2011 at 00:02

  Köpt en bluetooth handsfree kit( Supertooth buddy) och försäljaren sa att den ska kunna kopplas till alla telefoner. Jag frågade extra om Iphone.
  Snälla går det inte att koppla till min Iphone.?

 45. Anna February 22, 2011 at 15:11

  Hade Iphone haft en fullt fungerande bluetooth ( som med alla andra mobiler ) tror jag de hade haft betydligt fler kunder idag !

  Jag är en som inte köper en just därför.. !

 46. Christopher Lundgren May 15, 2011 at 07:31

  Hej!

  Jag har en iPhone 3GS som jag är nöjd med, lätt att använa och den har bra toutchskärm. Reagerade dock på att bluetooth är så begränsad som enbart kan parkopplas med BT-head set. Nu är jag ju inte i behov av bluetooth då jag kan maila över bilder och musik men jag är förvånad över att en så modern mobil inte har en sådan funktion.
  Rent nyfiket, har iPhone 4 bättre BT? Har ingen aning själv då jag aldrig använt denna. Eller kommer iPhone 5 ha förbättrad BT kanske. Jag har inte läst tråden så det kanske finns ett svar där.

  /C

 47. Micke June 10, 2011 at 15:02

  Hej.
  Hur skickar man bilder med iphone 3G det funkade ända till jag bytte sim-kort

Comments are closed.