Factory un-locked Iphone funkar inte med Telia

Front page Forums iPhone i Sverige Allt om iPhone Operatörer & abonnemang Factory un-locked Iphone funkar inte med Telia

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • robinssyster
  Member
  Post count: 1

  Hej,

  har tidigare använt min Iphone utomlands med kontantkort utav en lokal operatör (som telefonen inte är låst till). Det har fungerat alldeles utmärkt i ett halvår och fungerade då på en gång när jag stoppade i SIM-kortet.

  Nu försöker jag använda samma telefon med Telia kontantkort i Sverige. Får endast 3G att fungera. Det går inte att ringa- får inga “staplar”, men däremot står det Telia och 3G i displayen. Är inte detta mystiskt? Någon som känner igen detta? Har testat att köra återgå till fabriksinställningarna i fullt uppdaterat Itunes, men nej, detta hjälper inte. Nu funderar jag på om jag ska testa med en annan svensk operatör. Är detta någon idé? Telia har försökt hjälpa mig både i butik och på support, men inget förslag från dem har hjälpt mig.

  Det har naturligtvis slagit mig att min Iphone kanske inte är factory unlocked, trots att den är köpt efter denna beskrivning.. Men då skulle jag väl inte kunna använda Telias 3G?

  muffins
  Member
  Post count: 1906

  Testa med annat simkort, det skadar ju inte.
  Går att beställa kostnadsfritt hos de flesta operatörer, så du behöver ju inte lägga ut en krona för att testa andra kort, om du nu inte redan har andra simkort till hands.

  iPhoneReservdelar.se
  Member
  Post count: 1619

  Jag känner tyvärr igen detta.
  Det är så att telefonen är spärrad i telias nät (IMEI spärrad)
  Troligtvis anmäld stulen eller borttappad.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.