[GUIDE] Åtgärda iTunes error 1015

Front page Forums iPhone i Sverige Allt om iPhone Upplåsning och jailbreak [GUIDE] Åtgärda iTunes error 1015

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • supereinstain
  Member
  Post count: 19

  Den här guiden beskriver hur du gör för att åtgärda iTunes error 1015 som uppkommer vid återställning av iOS. För er som har lagt in baseband 06.15.00 är det här ett förekommande fenomen och det går inte att väcka telefonen med en vanlig återställning, då ges 1015.

  Observera att metoden inte är bunden till SHSH utan att den fungerar hur du än väljer att gå till väga. Det rekommenderas dock att du lagrar dina SHSH för iOS 4.2.1 om du inte har gjort det. Det kommer att löna sig i framtiden om iPhone Dev Team inte kommer på ett sätt att nedgradera mjukvaran. Hur du lagrar dina SHSH
  Steg 1 – Ladda ner behövande material

  Det första du ska göra är att ladda ner ett par filer. Det är främst Redsn0w 0.9.7bx, TinyUmbrella men även Custom Firmware för iOS 4.2.1. Välj fil utifrån ditt operativsystem på datorn samt vilken iPhone du har.
  Ladda ner Redsn0w (OSX).

  Ladda ner Redsn0w (Win)
  The Firmware Umbrella – TinyUmbrellaTinyUmbrella [OSX]

  Ladda ner TinyUmbrella [WIN]
  Ladda ner iOS 4.2.1 Original ipsw (3GS).
  Ladda ner iOS 4.2.1 Custom ipsw (3GS).
  Ladda ner iOS 4.2.1 Custom ipsw (3G).
  Steg 2 – Starta Redsn0w

  Det du ska göra nu är att starta Redsn0w. Tryck därefter på Browse och navigera till originalmjukvaran iOS 4.2.1 Original ipsw som du laddade ner i steg 1.
  Steg 3 – Sätt iPhone i Pwned DFU

  Det du ska göra nu är att välja alternativet ”Just enter Pwned DFU mode right now”. Markera rutan och klicka på Next.
  Steg 4 – Följ Redsn0w

  Nu ska du sätta din iPhone i DFU. Lättast är att följa anvisningarna i Redsn0w.

  Försäkra dig om att din iPhone är avstängd och inkopplad i din dator, därefter trycker du på next. Nu ska du;

  * Hålla in Power i 3 sekunder.

  * Fortsätt hålla in power samtidigt som du håller in home tills dess att skärmen slocknar, när skärmen slocknar fortsätter du att hålla in dom båda knapparna i två sekunder.

  * Släpp Power och fortsätt att hålla in Home tills dess att Redsn0w börjar exploitera.
  Steg 5 – Återställ i iTunes

  När du har fått grönt ljus av Redsn0w och när det står att du är inne i Pwned DFU öppnar du upp iTunes. Du kommer nu få en indikation på att din iPhone är i återställningsläge.
  Klicka okej och tryck därefter på återställ samtidigt som du håller in Alt (Mac) eller Shift (Win). Navigera nu till din Custom ipsw och återställ enheten med iOS 4.2.1. iTunes kommer nu att börja jobba och det är bara slå dig ner och vänta.

  Steg 6 – Kicka ut ur 1015

  Nu kommer din iPhone antingen att gå igång rakt av alternativt få det välkända iTunes error 1015. I och med att du nu har lagt in Custom ipsw kan du dock hoppa ut ur recovery med hjälp av TinyUmbrella.

  Försäkra dig om att äpplet i iPhone har övergått till en sladd följt av iTuneslogon. Därefter öppnar du upp TinyUmbrella. Högst upp i hörnet har du nu en flik som heter Exit Recovery, klicka på knappen och du har nu en fungerande iPhone igen.
  Steg 7 – jailbreak om du vill

  Om du nu är glad och nöjd med din telefon som det är behöver du inte göra något. Om inte annat kan du jailbreaka den och installera Ultrasn0w så den blir olåst i och med ditt baseband, 06.15.00.

  Cophe
  Member
  Post count: 1079

  Ska man jailbreaka så fixar greenpois0ns JB biffen för 4.2.1 också. Då behöver man endast redigera hosts filen. Funkar klockrent.

  Mycket bra. Med tanke på hur många som har problem med detta, klistrar jag denna.

  supereinstain
  Member
  Post count: 19

  tack.

  hampfred
  Member
  Post count: 517

  Jag har följt din guide men ändå fungerar det inte. Iofs kan jag inte entra DFU läget eftersom mobilen är stuck i itunes loggan. har hållt på flera timmar igår, samt en timma idag. Och den vägrar komma ur itunes loggo.. Har försökt med inprincip allt tycker jag.. har iOs 4.3.1 och Baseband 05.16.00..

  Får 1015 error hela tiden.

  Cophe
  Member
  Post count: 1079

  GUIDE

  Följ den, men använd din 4.3.1 IPSW fil istället. Kolla om det funkar.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.