Håll dig borta från jailbreak av iOS 4.3 GM tills vidare! (Nyheter)

Front page Forums iPhone i Sverige Nyheter Håll dig borta från jailbreak av iOS 4.3 GM tills vidare! (Nyheter)

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • Kingmiran
  Member
  Post count: 122

  Nu går BigBoss ut med en varning till alla de användare som tänker uppdatera till iOS 4.3 GM för att sedan jailbreaka denna mjukvara, vi har sedan tidigare kunnat läsa om en modifierad version av iPhone Dev Teams jailbreak program PwnageTool som man kan använda för att jailbreaka iOS 4.3 GM. Det börjar nämligen dyka upp ett antal av dessa så kallade modifierade jailbreak program som kan jailbreaka just iOS 4.3 GM, dessa program kommer inte från skaparna själva utan det är andra personer som ändrat i filerna för att ge stöd till iOS 4.3 GM. Just iOS 4.3 GM är Apples sista beta version av deras kommande mjukvara och i dagsläget är det endast programutvecklare för iOS som kan ta del av denna version, men trots detta så går nu BigBoss ut med en varning.

  Allt handlar om att iOS 4.3 skiljer sig från de tidigare iOS versionerna, nu har Apple lagt till något som heter Address space layout randomization (ASLR) och just detta kan skapa problem om man använder sig av ett modifierat jailbreak program. ASLR påverkar något som kallas för Mobile Substrate och detta innebär att program så som Winterboard, SBSettings, Bitesms, Folder Enhancer och även andra Cydia program som använder sig av Mobile Substrate funktionen inte fungerar korrekt. Detta kan man läsa på BigBoss hemsida:

  With 4.3 comes apple’s implementation of address space layout randomization (ASLR). In short, this will mess up the way mobile substrate works. You will need a new mobile substrate in order to use your favorite tweaks such as winterboard, sbsettings, bitesms, folder enhancer, etc. So you should definitely avoid 4.3 until an “official” jailbreak is released for it.

  Till dess att Mobile Substrate har uppdaterats för att fungera med den kommande mjukvaran iOS 4.3 så är det bäst att vänta med jailbreak och förhoppningsvis så är detta problem åtgärdat då Apple lanserar den officiella versionen av iOS 4.3.

  Om jag har rätt för mig så är det Saurik som ligger bakom just Mobile Substrate och han måste uppdatera programmet:) Förhoppningsvis arbetar han redan på detta;)

Viewing 1 post (of 1 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.