Hörlurar med mic och volym

Front page Forums iPhone i Sverige Allt om iPhone Tillbehör & reservdelar Headset & ljud Hörlurar med mic och volym

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • Author
  Posts
 • tobias.flood
  Member
  Post count: 60

  Är ute efter ett par hörlurar/headset med samma funktion som apples egna. Alltså mic, volymkontroll och musikkontroll. Hittar inga sådana någonstans. Många har med musikkontroll och mic men utan volymkontroll.
  Apples egna in-ear verkar funka till 3Gs, men tycker att priset är lite högt för dem. Mina hörlurar har en tendens att gå sönder hela tiden så ett par med mindre prislapp vore fint.
  Någon som vet några ok in-ear för en ca 300-400:-??

  Robert L
  Member
  Post count: 403

  Jag har Monstercables sladd med mic och till den ansluter man valfria hörlurar (ex sådana som har volymkontroll på sladden). Philips och Shure har också sådana adapters. Kostar mellan 2-300kr för adaptern.

  Zike
  Member
  Post count: 571

  iPhone stödjer inte volymkontroll.. Men det är väl inga problem att trycka på knapparna på luren genom fickan?

  snook
  Member
  Post count: 2190

  @zike 40279 wrote:

  iPhone stödjer inte volymkontroll.. Men det är väl inga problem att trycka på knapparna på luren genom fickan?

  iPhone 3GS gör det 😉

  Fegge
  Member
  Post count: 24

  Har nuforce och den har mic men inte volume . Har testat det mesta upp till väldigt dyra lurar och denna springer runder runt alla konkurenter för pengarna. Grymt bra ljud.. som alltid från nuforce ..köpte den tror jag för runt 60 dollar . Värt minst det dubbla . har bra diskant mellanregister och bas (ovanligt bra bas stabil som många av lurar inte har). Rekomenderas starkt .-) Jobbar med high end hifi så har höga krav .-) Lycka till med köp vad det än blir.

  tobias.flood
  Member
  Post count: 60

  jo, men fortfarande ingen volymkontroll. För mig är det en viktig funktion.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  WEBHALLEN.com [Klipsch Image S4 Headset]

  Funderar på dessa från Klipsch, ska ha grymt bra och prisvärt ljud och de har volymknappar för 3GS.

  sagebro
  Member
  Post count: 6

  Hej!
  Är ute efter ett par sjysta lurar ( pluggin ) men som även kan styra samtal och samtal, kort och gott samma funktioner som orginallurarna. Har kollat lite och fastnat för två alternativ endera Klipsch Image S4i eller V-moda vibe II Chrome Rouge båda ligger staraxt under tusenlappen, har någon erfarenhet av båda eller på annat sätt kan ge råd. Finns det något headaset som tål regn o svett är det ett plus. Tacksam för svar Krister.

  Inspector clouseau
  Member
  Post count: 1

  Hej

  Jag har nyttjat iPhone sen den första jag köpte i staterna. Ett aber är att jag köpt minst dubbelt så många earphones/ headset. De går åt som smör i solsken.

  Har använt det mesta allt från “högprisade” Klipsch, Sennheiser till Skull Candy, Nocs och några andra något billigare modeller. Många av dem bra, ofta alldeles för dyra.

  Summerat, vad jag önskar med en earphone/ headset för iPhone är:

  – Bra bred ljudbild, bra diskant kombinerat med en väl balanserad bas.
  – Mic med god ljudåtergivning, även när det blåser!
  – Skön i örat, den skall inte skava och vara enkel att sätt i och ta ur.
  – Slitstark. Kablaget skall tåla att böjas och kontakten att bändas mot luren.
  – Bra pris. Jag kommer få köpa nya snart.. (igen -tyvärr)

  De senaste lurarna jag köpte var ett par lurar från Degauss Labs, modellen heter Sabotage.

  Dessa har mycket bra diskant och bas, jättesköna att sätta i och ta ur (viktigt) samt talåtergivningen är kanon. Dessutom ett riktigt bra pris. Jag kan varmt rekommendera dem.

  Hittas bla här: DAGSPRIS / Sök resultat

  C

  Townes
  Member
  Post count: 12

  Jag ger mig in i debatten här. Jag har ett headset som jag är väldigt nöjd med och det är ett in-ear headset? Alltså inte hörlurar med bygel över skallen.

  Hur som helst är det ett par Bose MIE2i (ca 1300:-) och jag är mycket nöjd med dem. Såg dessutom att de blev testvinnare i någon tidning jag läste hos tandläkaren och inte minns namnet på. På sladden direkt i anslutning till mikrofonen finns det en knapp för att besvara samtalet eller avvisa det. Vid sidorna av denna finns en knapp för att höja och en knapp för att sänka volymen.

  Genom att dubbelklicka på mittenknappen hoppar man framåt en låt och genom att trippelklicka (kan vara lite knepigt men funkar för det mesta) hoppar man en låt bakåt. Lurarna kommer med “byglar” i tre olika storlekar (S, M, L) som gör att de sitter säkert i örat även om man springer eller är väldigt aktiv. Funkar hur bra som helst och jag känner inte av dem alls. Sitter väldigt bekvämt. Så dessa kan jag varmt rekommendera.

  Men nu till orsaken att jag gav mig in i debatten. Sådana här in-ear lurar kan ju av uppenbara skäl inte mäta sig med riktiga hörlurar då det gäller ljudkvalitet, bastryck och ljudvolym. Och tyvärr är jag lite av audiofil, inte hardcore, men nog för att hiva de medföljande öronpluggarna direkt i soporna. Och jag stör mig väldigt mycket på att in-earlurar aldrig kan ge tillräckligt högt ljud. Jag har alltid volymen i topp men det är ändå inte tillräckligt. Jag vill sjunka in i musiken helt och slippa störande ljud från omgivningen. Jag är inte ute efter att få tinnitus men vill kunna dra på rejält emellanåt.

  Så är det någon som kan rekommendera ett par riktigt bra hörlurar med mikrofon åtminstone. Kan man höja och sänka volymen, hoppa mellan låtar etc är det en bonus. De ska kunna spela riktigt högt och ljudet ska vara så bra det går att få med de givna förutsättningarna. Att de har mikrofon så att man kan besvara samtal är ett krav och priset är relativt ointressant om de låter tillräckligt bra.

  Stort tack på förhand!

  /Lars

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.