Guide: Ansluta till iPhone via SSH

Eftersom det är många som inte förstår hur man ansluter till sin iPhone via SSH för att exempelvis överföra NES-spel (ROMS) eller fixa svenskt tangentbord.

Så tog vi oss lite tid för att skriva en liten guide om hur man går tillväga.

iPhone SSH WINSCP

Guide – Steg för steg

1. Installera OpenSSH på din iPhone som du hittar under Installer. Aktivera SSH via “Boss Prefs” eller “Services” (som också hittas under Installer).

2. Ladda ner WinSCP till datorn som du hittar här

3. Anslut din iPhone till ett trådlöst nätverk och ta reda på IP-adressen genom att klicka på den blåa pilen höger om det valda nätet, det står sedan där. (Inställningar -> Nätverk -> Wi-Fi)

4. Starta WinSCP på din dator.

Som Host name skriver du IP-numret din iPhone har fått, t.ex. (192.168.0.3)

User name: root

Password: alpine eller dottie

5. Klicka på “Login” och Klart! 🙂 (förhoppningsvis 😀 )

Har ni fler frågor? Kommentera gärna då.

March 10th, 2008|Categories: Guider|

72 Comments

 1. Vegum September 28, 2008 at 16:00

  Kan nån förklara ordentligt hur man aktiverar ssh? jag har laddat ner det, sen skrev någon nåt om boss pref men den sourcen har tydligen dött.

 2. Zoz October 5, 2008 at 20:40

  jag kommer till /var/mobile/Media men hittar ingen mapp där de står ROMS . jag är inte så hajj ¨på detta ngn som kan ge en ännu tydligare instruktion på hur man får över spelen till telefonen har redan NES installerat på docken men de står no roms när jag går in

 3. Zoz October 5, 2008 at 20:59

  det är lugnt pillade mig igenom det . (fick skapa nya mappar ) 🙂

 4. Joachim October 16, 2008 at 20:35

  Tjenare, jag har endast cydia på min iphone och undrar om jag kan installera installer.app endast genom att dra över installer.app mappen genom win-SCP och isådan fall till vilken mapp skall jag dra grejerna?

 5. oskarelli October 23, 2008 at 21:59

  tack funkade skitbra

 6. Johan November 11, 2008 at 01:00

  Tjena, mycket frustrerad Johan här nu.

  Jag går direkt på rödbetan, såhär ligger det till.
  Min telefon har under många omständigheter fått för sig nu att den inte vill låta mig klicka längst ner på skärmen, i princip bara “dock”, men här kommer det som jag inte riktigt förstår hur i helvete det går till…
  Jag kan klicka på ALLA slide buttons, men inte fan en enda jävla app button längst ner i dockan eller ca sista centimetern på skärmen svarar inte alls. inte i någon jävla undermapp eller hur fan jag än bär mig åt.

  Detta mina goda vänner ska jag förklara för er, gör så att jag inte kan uninstalla någonting, jag kan inte komma åt “återställ” heller under inställningar, jag har inte göra ett jävla skit, jag kan inte skriva in nya nummer, jag kan inte komma åt call history, jag kan inte göra mellanslag m.m hoppas ni förstår vad jag menar. och nu när jag har letat reda på att EN enda till person har haft problemet så fick jag svar på att jag skulle ta bort “Dock” och “Categories” men visst, kul, JAG KOMMER JU FÖR FAN INTE ÅT JÄVLA FAN UNINSTALL PÅ INSTALLER!!!!!! asså, va fan? sorry för caps, men jag är arg.

  Nu när jag då satsar på att ta bort fittan manuellt, då ska det såklart fucka det oxå…. oooh, nu kokar jag alltså.
  Jag får detta som svar:
  “Anslutningen har oväntat (??? WHAT?!) avslutats. Servern skickade kommandot slutstatus 139.”
  Och på mer så står det:
  “Kan inte initialisera SFTP-protokollet. Kör värddatorn en SFTP-server?”
  Men asså, på eran bild kör ni ju på SFTP, och för alla andra funkar det, men va faaaan?
  Jag har dubbel kollat OpenSSH, BossPrefs, IPt, jag har för fan försökt att gå direkt till iPhonen utan routerfan, men icke sa nicke…
  Jag skulle bli glad om ni ville hjälpa mig fort, det skulle vara snällt, för jag har tyckt om den där telefonen en gång i tiden, men jag fruktar hans exiterande snart…

  Tack på förhand.

 7. Viktoria June 27, 2009 at 20:04

  Jag är inte ansluten till något trådlöst nätverk, så jag använder alltså inte wi-fi. Jag är ansluten hela tiden var jag än är till typ Telias nät. Jag har gått in på hemsidan whatismyip.com eftersom ip- adressen inte framgår om man inte är ansluten till något wi-fi nätverk. Jag fick fram en ip-adress och jag skrev in den och sen skrev jag in root och alpine, men det står ändå “Network error: Connection timeout”. JAG BLIR GALEN, KAN NÅGON HJÄLPA MIG?!

 8. Andreas Karlin September 16, 2009 at 21:34

  Ursäkta, men VAR ska jag lägga NES romsen?

 9. Mira17 October 19, 2009 at 14:14

  I guiden står det :

  Installera OpenSSH på din iPhone som du hittar under Installer. Aktivera SSH via “Boss Prefs” eller “Services”

  Var får man tag på OpenSSH ??

  • Robin January 13, 2010 at 01:39

   Den finns att hitta i Cydia, om du inte hittar via menyerna kan du alltid söka på den. Jag sökte efter openssh och hittade den överst

 10. Robin January 13, 2010 at 01:35

  Hejsan,

  Har några frågor kring vissa oklarheter:

  Hur gör man om man saknar trådlöst nätverk? Kan jag använda internet som kommer med mitt 3-abonnemang och mina “fri-surf”-möjligheter eller måste jag koppla upp mig mot ngn sorts wifi-anslutning?

  Om ngn mac-användare sitter här så undrar jag vilken ftp du använder? Själv försöker jag lära mig cyberduck (finns det ngn guide till hur man kopplar upp sig mot iphonen via cb?) men har inte kommit så långt då jag saknar wifi-anslutning :p (har en dongel)
  funkar winscp som jag är bekant med sen mina gamla pc-dagar även till mac? hittar ingen vettig info till att det ska gå nämligen :S

 11. Fes January 23, 2010 at 21:28

  EVE, Får exakt samma meddelande som dig.. första gången fungerade de. efter det så har det inte gått. någon som vet?

 12. Ken March 9, 2010 at 18:52

  Fastnar redan på 1. Installera OpenSSH på din iPhone som du hittar under Installer. Aktivera SSH via ”Boss Prefs” eller ”Services”

  känns som om jag bara kunde fatta vad Installer är och hur jag hittar openSSH så reder jag ut resten. Har sökt på telefonen (3GS) men hittar varken OpenSSH eller Cydia.

  Nån som kan hjälpa en kass kille genom första steget?

 13. Leif May 8, 2010 at 15:20

  Hej det funkar inte men jag har gjort som du sa åtkomst nekad mitt bredband är skyddad skall jag skriva in mitt lösenord till bredbandet någonstans ?

 14. Fredrik May 11, 2010 at 21:57

  Hejsan

  Jag kommer in i telefonen så jag ser allt som beskrivs. Jag har skapat en egen mapp under media som jag har döpt till ROMs. Där la jag in mitt navigationsprogram.ipa startade om telefonen och hoppades på det bästa, men icke.

  Hur gör jag eller snarare var ska jag lägga in mitt .ipa program för att det ska fungera?

 15. Adam May 12, 2010 at 22:28

  Jag har en fråga som jag har googlat i evigheter på som ingen verkar har riktigt svar på och det är följande. Problemet är ganska simpelt men det verkar inte finnas någon enkel lösning, iallafall ingen som är gratis. Det finns ett par trepartsprogram som löser problemet för ca $25.00 men jag hoppas lösningen är enklare/billigare än så.
  Problemet: Jag har bilder på min iPhone och de ligger INTE i kamerarullen. De är synkade från en dator till telefonen och ligger i olika mappar som är gjorda på datorn.
  Denna dator är nu ett minne blott, dvs finns ej mer. Dvs synkmappen är borta. Jag har en ny dator, en ny iTunes som jag vill synka med MEN synkningen av bilder går bara en väg: Dator –> iPhone. Går det på något sätt rädda bilderna i iPhonen? Lägger jag en enda bild i en ny synk-mapp på den nya datorn kommer denna bild ersätta alla andra bilder (dock inte kamerarullen) i min iPhone.
  Jag läste på er sajt om detta och undrar om det skulle hjälpa mig men förstod inte allt.

  Guide: Ansluta till iPhone via SSH

  1. Installera OpenSSH på din iPhone som du hittar under Installer. Aktivera SSH via ”Boss Prefs” eller ”Services” (som också hittas under Installer).

  Det under punkt 1: Var finner jag OpenSSH? Måste telefonen vara jailbreakad för att detta ska funka? Det är inte min och jag har inga planer på att göra det heller.

  Hör gärna av er om ni har någon lösning eller någon bra länk till en lösning, gärna till min mail direkt då jag inte tittar in och uppdaterar mig på denna sida.

  Med vänliga hälsningar
  /adam
  adam.gustafson@spray.se

 16. Filip June 21, 2010 at 21:26

  Var fan hittar jag Installer?

 17. Filip June 21, 2010 at 23:45

  Jag har gjort exakt allt som står, ändån så funkar det inte:(. Ip – adressen kontrollerad 20 ggr, osv allting är fixat förstår inte vad felet är asså blir helt ledsen:(

 18. karl November 9, 2010 at 03:47

  hejsan ja fått fel kod invalid access to memory

 19. samuel May 2, 2011 at 20:21

  HEJ,
  Jag har försökt men det funkar inte – var hittar jag installer?
  om man behöver ladda ned installer, var kan jag göra det?
  om cydia behövs, hur kan jag ladda ned den?

  snälla svara på dessa frågor ÄRLIGT! tack!

Comments are closed.