Guide: Gör ett iPhone-skal med eget motiv

Efter att för någon vecka sedan ha låtit min iPhone genomgå en avancerad operation där alla vitala organ togs ur chassiet för att sättas in i ett nytt så svor jag tyst för mig själv att aldrig sabba min baksida på iPhonen igen. Det var av någon anledning inte alls lika lätt att få ihop den igen som på instruktionsvideorna. Vid närmare eftertanke så visade de inte hur man monterade ihop telefonen igen.

Nåja, ska jag ha ett skal så varför inte pyssla ihop något personligt? Här är en guide till hur du för ditt egna specialskal med eget motiv, till iPhone 3G/3GS (om någon ens har den längre).

Först och främst så ska vi självklart inte göra ett skal – i alla fall inte från grunden. Istället så inhandlar man ett genomskinligt skal på valfri webbshop eller butik för en billig penning. Mitt skal har vart med ett tag, och därför fått en del fula repor, men jag är inte bitter.

Steg två är att rita streck längs med kanten av skalet på ett vitt papper, på så sätt så kan vi ta ut måtten och få en hint om hur stor bilden vi ska använda måste vara. Vi kommer även att använda oss av denna för att stencilera skalet på den utskrivna bilden längre fram.

Måtten på bilden ska alltså vara ungefär 7 cm på bredden, och 12 cm samt 11,3 cm.

Välj ut ett bra motiv – använd linjalerna i word för att se till att bilden inte är för stor. Skriv sedan ut bilden på ett fint papper.

Stencilera linjerna vi började med runt ditt utskrivna motiv. Här är det viktigt att du ser till att centrera bilden så att den inte hamnar snett. Du kan nu också rita en liten zon för där ljudlösknappen samt volymknapparna sitter – den ska vi också klippa bort. Se till att den inte blir lika stor som den på min bild (=för stor).

Nu kan vi klippa ut bilden från pappret. Klipp in ~1 centimeter diagonalt in från hörnen. iPhone 3G/3GS har ju nämligen runda hörn.

Rita längs med kanterna i kamerahålet, samt längs med eventuella papperssidor som sticker ut lite för mycket.

Ta av skalet igen och använd dig av en skalpell eller en liten sax  för att klippa bort de överflödiga pappersbitarna.

Slutresultatet blev helt okej, jag skulle snålat lite mer när jag klippte ut hålen för volymknapparna bara. Jag gjorde ett nytt försök med den stiliga presidenten och fick ett ännu bättre resultat.Vad har ni för skal?

May 4th, 2011|Categories: Guider, iPhone 3G, iPhone 3GS, Övrigt, Tips & Trix|

4 Comments

  1. Mary May 5, 2011 at 00:58

    Jag har faktiskt kvar min 3GS och använder för tillfället ett Angry Birds-skal (jag har ca 5 skal jag byter mellan beroende på vad jag ska göra).

  2. iAsh May 5, 2011 at 17:08

    Härligt, ser bättre ut än vad jag trodde

  3. buabo1 June 11, 2011 at 11:37

    Mycket snyggt 🙂

Comments are closed.