Guide: Klipp ditt eget micro-simkort

Ovanför är ett kort av simkorten. Som ni ser har de olika storlek, men elektroniken i chipen är den samma. Så länge vi håller tungan i rätt mun behöver vi inte oroa oss för att ha sönder det.

Till att börja med, lägg micro-simkortet på det vanliga simkort. Se till att de tre linjerna på micro-simkortet ligger i samma höjd som de på det vanliga simkortet. Använd en vass kniv, och tryck ner längs kanten på micro-simkortet så att ett streck bildas.

Klipp försiktigt längsmed linjen. När du har gjort detta, lägg micro-simkortet på ditt vanliga simkort igen. Se återigen till att linjerna ligger i höjd med varandra.

Vrid sim- och micro-simkortet 180 grader och repetera momentet med kniven och saxen. Gör ett streck med kniven och klipp bort den överflödiga delen.

Det vanliga simkortet ska nu ha samma höjd som micro-simkortet. Det innebär att vi är halvägs. Lägg återigen micro-simkortet på det vanliga simkortet. Se till att koppardelen på micro-simkortet ligger mitt på koppardelen på det vanliga simkortet.

Återupprepa återigen momentet med kniven och saxen, klipp bort den överflödiga plasten på båda sidor.

Skär bort hörnet på simkortet. Detta kan du göra med kniven bara, utan att behöva använda saxen.

Nu är ditt micro-simkort nästan färdigt. Eftersom ett micro-simkort från fabrik har rundade hörn måste du skära bort en liten liten bit av plastn på de återstående hörnen. Var försiktig så att du inte skär bort för mycket.

Nu så ska simkortet passa i simkortshållaren.

Sätt i micro-simkortet i din iPad 3G eller iPhone 4 – njut.

April 29th, 2011|Categories: Guider, iPhone 4, Tips & Trix|

6 Comments

 1. iAsh April 29, 2011 at 19:52

  Perfekt! En sådan här guide behövdes!

 2. […] Guide för hur öppnar iPhone 4 hittar du här -> […]

 3. Gustaf May 3, 2011 at 15:47

  Varför denna guide. Helt meningslös när det bara är att byta sim hos din operatör. Oftast helt gratis.

  • admin May 3, 2011 at 20:30

   Den är till för dem som har ett gammalt simkort och vill använda sin iPhone direkt utan att vänta på att operatören skickar ut ett nytt micro-sim-kort.
   /iPhoneinfo

 4. David June 4, 2011 at 23:26

  Jag har en iPad2 32GB med 3G och en iphone 3G. Om jag klipper mitt simkort som tillhör iPhonen, kommer jag då kunna använda det i både iPaden och iPhonen eller bara till iPaden? Kör med Halebop så kan ju inte ha tvillingkort 🙁

  • admin June 5, 2011 at 14:24

   HEj David, Microsim är en standard har man det få funkar det i alla enheter som stödjer microsim standarden.
   /Iphoneinfo

Comments are closed.