iOS fortfarande mycket större än Android

De senaste dagarna har det varit mycket prat om huruvida Android är större än iOS i Sverige. Analysföretaget Widespace berättade förra veckan till dagensmedia.se att Android-surfandet hade passerat iPhone på den svenska marknaden.

Men Nielsen som brukar vara en pålitlig källa gick häromdagen ut med statistik som visar det motsatta, nämligen att att iOS-surfandet fortfarande är betydligt mycket större än Android-surfandet.

Nielsen mäter trafik på runt 250 av Sveriges största sajter. Enligt Nielsen var iOS-surfandet förra veckan 64 % av den mobila trafiken medans Android endast hade 25 % vilket indikerar att iOS är större och att det är lättare att surfa på en iOS-enhet, vilket vi själva också har erfarat.

Källa: dagensmedia.se

February 4th, 2011|Categories: Apple, iPhone, Nyheter|

5 Comments

 1. […] This post was mentioned on Twitter by CyMoon and CyMoon, iPhn.se. iPhn.se said: [iPhone info.se] iOS fortfarande mycket större än Android http://dlvr.it/Fpn2j […]

 2. Henrik Fitinghoff February 5, 2011 at 10:32

  Borde säga mer om funktionalitet, snarare än vilket system som är vanligast, eftersom Android borde vara minst lika vanligt som iOS vid det här laget.

 3. bloggmagazine.se February 5, 2011 at 23:04

  Det är inte onväntat. Hela redaktionen har en Iphonemobil hos oss. Det käns som ett måste nu för tiden

  /redaktionen på bloggmagazine.se

 4. salle February 11, 2011 at 10:08

  undersökningen visar också att iphone har väldigt liten andel mobiler men tjänar mest pengar. Det visar väl bara i mina ögon hur dumma iphone ägara är som betalar överpris på en telefon.

Comments are closed.