iPad

Ipad (i kommersiella sammanhang iPad) är en surfplatta, eller en portabel pekdator, från det amerikanska hemelektronikföretaget Apple. Ipad presenterades första gången den 27 januari 2010 av Apples grundare och VD Steve Jobs på en presskonferens i San Francisco.[1] Ett stort hemlighetsmakeri hade föregått presentationen, tidiga rykten benämnde produkten Islate eller Apple Tablet. På den amerikanska marknaden var det initiala priset för Ipad mellan 499 och 829 dollar och på den svenska 4695 kr för den billigaste[2] , beroende på minnesstorlek och 3G-uppkoppling.[3]

Ipad består av en 9,7-tums multi-touch (tryckkänslig) IPS-skärm. Den är även LED-bakgrundsbelyst. Ipad har en 1 GHz Apple A4-processor med 16, 32 eller 64 GB internt SSD flashminne. I 3G-modellen så finns det även GPS och 3G.[3] Användningsområdena uppges vara internetsurfning, e-post, bilder, filmer, musik, spel och e-böcker. Med gratisprogrammet Ibooks kan man ladda ner e-böcker i det öppna formatet EPUB och läsa dem. Man kan också synkronisera program från sin Iphone.

Ipads operativsystem (OS) är IOS 4.2, som finns för nedladdning på Itunes. I det nya operativsystemet finns det en hel del nya funktioner så som multitasking (köra program i bakgrunden), Game Center (som Xbox Live eller Playstation Network) och att kunna ansluta till en skrivare trådlöst. Att Ipad använder IOS ger fördelen att även App Store-applikationer fungerar på Ipad som då skalas upp till den optimala upplösningen (1024×768). 94% av alla Iphone-applikationer fungerar på Ipad och de resterande 6% fungerar inte pga enheternas olika hårdvara.

3 Svar på “iPad”
 1. adnan skriver:

  Jag har en kompis som har fått sin iPad2 snodd på resan. Finns det någon möjlighet att spärra den som man kan spärra en iPhone? Han har en WiFi-modell.

 2. Yocke skriver:

  Han fick sin iPad2 snodd, men du vill spärra en iPhone?
  Nu är jag inte riktigt med,

  Men har du Apple konto, kan du spärra prylarna via deras sida..
  Om nu produkterna har något senare iOS..!

 3.  
Lämna ett svar