iPad

Ipad (i kommersiella sammanhang iPad) är en surfplatta, eller en portabel pekdator, från det amerikanska hemelektronikföretaget Apple. Ipad presenterades första gången den 27 januari 2010 av Apples grundare och VD Steve Jobs på en presskonferens i San Francisco.

På dagen ett år efter att Ipad Pro 9,7 annonserades släppte Apple en ersättare till Ipad Air 2 kallad för endast Ipad. Denna modell som utbudsmässigt ersätter Ipad Air 2 är en baserad på den äldre Ipad Air 1 och har fått processorn bytt från A7 till A9 samt modernare kretsar för trådlös kommunikation och adderat fingeravtrycksläsare.

Ipad mini presenterades vid samma presentation som “Ipad 4” den 23 oktober 2012. Ipad mini är en förminskad och modifierad variant av Ipad 2. Skärmen är förminskad från 9,7 tum till 7,9 tum, samtidigt som upplösningen (1024 × 768) och A5-processorn behölls. Några av modifieringarna är att kamerorna på bak- och framsidorna är förbättrade samt att kabelkontakten är den nya Lightning-kontakten.

Den 22 oktober 2013, samtidigt som Ipad Air lanserades, passade Apple på att lansera en uppdaterad Ipad mini med Retina-skärm, vilket i detta fallet innebär dubblerad pixeltäthet till 326 ppi. Dessutom fick nya Ipad mini den nya A7-processorn som är betydligt kraftfullare än A5-processorn i föregångaren. Trådlösa nätverket fick MIMO-stöd och LTE-stödet fick stöd för ännu fler LTE-band.

Under hösten 2015 annonserades och lanserades en Ipad-modell med en skärm som mäter 12,9 tum diagonalt. Initialt såldes den med 32 respektive 128 GB lagring, men när 9,7-tumsvarianten annonserades i slutet av mars 2016 adderades en 256 GB-modell.

View iPad Forum

Latest iPad News

View all posts

Recension: iPadmössa

May 30th, 2011|2 Comments

Nu är det förvisso sommar, men vad är inte bättre än en mössa till din kära iPad? Den här skönheten kostar 95 kronor och är faktiskt ganska smidig när du vill gå ner till närmsta

Recension: Apple Smart Cover

May 22nd, 2011|1 Comment

Smart Cover är, som det hörs på namnet, ett smart sätta att skydda iPads skärm. Det finns tre briljanta lösningar i detta skydd. Det första är hur enkelt det sätts fast och tas av. iPad

Officiella priser på iPad 2

March 22nd, 2011|3 Comments

Nu har de officiella priserna kommit från svenska Apple och det är konfirmerat att iPad 2 kommer till Sverige fredag den 25:e. Den släpps klockan 01.00 på Apples hemsida och klockan 17.00 hos de auktoriserade

iOS 4.3 Jailbreakat

March 16th, 2011|Comments Off on iOS 4.3 Jailbreakat

Förra veckan släpptes nya iOS 4.3 till iPhone och iPad. Med detta kan gemene iPhoneanvändare få tillgång till snabbare surfning eftersom apple har förbättrat Javaskript-prestandan till det dubbla. Är man dessutom förunnad en iPhone 4 så kan man använda den som hotspot-punkt, så att andra telefoner eller datorer också kan koppla upp sig mot nätet.