iPhone till fler svenska operatörer!

Telia har tydligen inget exklusivt avtal med Apple, som många trodde. Det är alltså som vi räknat ut sedan tidigare men nu är det i alla fall bekräftat direkt från Telia.

Om de andra operatörerna vill få till ett avtal med Apple, är det fritt fram, enligt Lars Nyberg (vd på Telia).

Inte heller har mobiloperatören ingått avtal om att dela på intäkterna från kunderna med Iphone-abonnemang, till skillnad från flera andra operatörer runt om i världen.

Om du inte orkar vänta finns det andra alternativ. I Italien, Spanien och Frankrike m.fl. länder där telefonen säljs med kontantkort, kan man köpa loss den för en hyffsad summa och köra den här i Sverige, helt oberoende av Telia.

Sidor där man kan beställa iPhone 3G med kontantkort:

Vodafone Italia

Pianetashop.it

Schweiz: Swisscom

Berätta gärna hur det gick om ni ska handla från butikerna ovan.

Källor: IDG.se ,VA.se

July 29th, 2008|Categories: iPhone 3G, iPhone i Sverige, Telia|

59 Comments

 1. anna August 17, 2008 at 15:18

  när kommer den ut till tele2 ?
  hoppas, hoppas snart!

 2. mdio August 24, 2008 at 15:10

  Har inte riktigt hängt med så mycket i hela diskussionen, vill bara veta om det går att köpa iphone 3g i usa antingen med kontantkort eller at&t låsning och låsa upp den för användning här? Hörde ju att man skulle avvakta för att ett försök kunde ge permanent avstängning eller ngt..

 3. Anna September 3, 2008 at 06:17

  Hej!

  Är i USA och funderar på att köpa iPhone (som alla andra turister här..) och antar att man endast kan köpa 3G nu eftersom det är den nya modellen? Går den att låsa upp på ngt sätt i sverige? Min kompis som bor här säger att de går att köpa utan abonnemang men jag är inte helt säker, har inte varit in på Apple store och frågat ännu. Snabbt svar vore toppen! Har letat runt så mkt men blir inte klok på all info!

 4. Robert September 25, 2008 at 21:09

  Glada nyheter.. Pratade med människor på tre idag som sa att dom räknar med att Iphone 3g kommer börja säljas med andra operatörer inom ca tre veckor.. Precis som jag trodde så gäller Telias exklusivitet bara tre månader fram från och med Sverigelanseringen. alltså till den 11 november… När man frågat Telia-anställda om detta så blir dom skitsura.. Hahahaa så himla roligt.. Dom vet ju att dom kommer åka på pumpen av alla andra operatörer om dom inte sänker sina överpriser. Så håll ut gott folk! Snart är äntligen den teliafria varianten här. Apple vill ju såklart att Iphone 3g ska bli årets julklapp som det nog mycket väl kan bli..

  Peace

  • Chris December 26, 2008 at 18:19

   Robert verkar som det sket sig 🙁 Hoppas verkligen upplåsta telefoner kommer snart då jag anser det som ett rån att pröjsa tusenlappar för telefon och tusenlappar för att skaffa telia då jag inte är ett dugg intresserad av dom. Har sedan länge suttit på Tele2 kompis och det funkar fin fint så vill knappast byta bort.

 5. DjuDju September 26, 2008 at 23:25

  Tja! är det någon som vet vad priset på en iphone är i England`? och om man måste binda upp sig när man köper en därifrån?

 6. jonte September 27, 2008 at 18:26

  men om man köper den tex från italien står det på svenska då?

 7. Patricia December 28, 2008 at 23:34

  Vad finns det för slags operatörer?
  T ex Telia, Halebop, Telenor m.m
  Jag håller på med en uppgift och behöver veta några så skriv om ni kommer på några 😉
  Tack!

 8. Willem Croese May 4, 2009 at 22:42

  After just a quick browse, I’m really impressed![url=http://0323com1s3.superihost.com/?that\s-so-raven.com]that\s so raven.com[/url]

Comments are closed.