Minirecension: iPad

Medans lanseringsdatumet för iPad lyser med sin frånvaro så har jag fått testa en!

Jag fick låna en kompis iPad i ett dygn och det var nog det roligaste dygnet jag har haft på länge! Första känslan var “Wooow!” Andra var “en mega iPhone!” Sen var det bara att låsa upp och köra på som vanligt! Skärmen var otroligt skarp och snabb (vilket man i och för sig förväntade sig). Allt såg helt fantastiskt ut och jag hade tårar i ögonen ända tills Need For Speed hängde sig. Ett annat problem jag hade var att vid ett tillfälle så fick jag inte igång skärmen. Varken lås- eller hemknappen fick liv i rackaren! Livrädd över att ha pajat min kompis iPad, kopplade jag den till MacBooken och hoppades på det bästa! Det fungerade *puhh*.

Jag konverterade en kortfilm i 720p för att kunna se den på iPaden, det tog ca 30 minuter för att konvertera en film på 50 minuter. Undra hur ofta man skulle göra det. Och till min stora besvikelse fanns inte cover flow på iPoden.

När det var dags att lämna tillbaka iPaden var jag inte sorgsen. Jag reflekterade kort över varför och kom på att det är en till pryl, som i mitt liv som student är överflödig. Helt fantastisk, men överflödig!

Har du en iPad? Kommer ni andra att köpa en och varför? Diskutera gärna i forumet!

April 16th, 2010|Categories: Övrigt|

7 Comments

 1. Sebastian Lingserius April 17, 2010 at 00:44

  Den e underbar… Köpte över ebay. kört med den ett par dagar. Fantastiskt att ha internet med sig överallt, ett faktiskt användbart internet (till skillnad från iphone, som ju mest används som ett andrahandsval)…..
  Rekomenderar starkt! Köp…..

 2. TruB April 17, 2010 at 07:05

  Jag väntar på vad det kommer kosta. ligger det inom min ekonomi så blir det ett köp. jag hade tänkt köpa en laptop när jag är ute och träffar kunder. och jag kommer enbart jobba stationärt.

  då funkar en ipad bättre för att visa video och bilder, det och mini projektor så har man det man behöver.

  kanske man skulle köpa in den på företaget då.. hmm får bra med min ekonomiska konsult tror jag =)

 3. Lindhardsen April 17, 2010 at 13:13

  Även jag fick låna en iPad i ett dygn, i väntan på att någon vänlig själv kan ta hem en från USA till mig. Såhär tänker jag:

  Ett dygn med iPad: Vilken underbar liten manick!
  Jag är full av blandade känslor för den: Samtidigt som jag älskar den, gränssnittet, skärmen(!!!) och fram för allt snabheten i plattan, så kräver den nog lite tillvänjning – Hur är den optimala “arbets” ställningen etc…
  Riktigt användbar blir den nog inte före att den får Multi tasking, så att man kan ha chat, mail och en browser igång samtidigt.

 4. Palledaman April 17, 2010 at 15:28

  Ändra särskrivning i rubriken 🙂

 5. iKevin April 18, 2010 at 23:06

  Fick min iPad levererad till min dörr i Skåne den 6:e April av en trevlig snubbe från FedEx. Hela kalaset gick på ca 6300SEK (inkl frakten, eladaptern och den obrutna iPadförpackningen såklart). Riktigt härlig upplevelse. Har lite smått börjat jobba på ett spel till den och det är fantastiskt. Bästa köpet på länge 🙂

 6. Marcus April 19, 2010 at 02:20

  Köpte iPad på lanseringsdagen i USA. Sjukt jävla grym rekommenderas starkt, användningsområdena är oändliga nästan!

 7. Anders April 19, 2010 at 07:21

  Det är helt klart en fantastisk liten pryl. Det negativa är dock att varje gång man halar up sin iPhone blir man förvånad hur litet allt är.

Comments are closed.