Arkiv för kategorin “Apple”

Internet har varit full med rykten om att iPhone 4 ska börja säljas olåst även i USA. Detta har Apple bekräftat idag.

Olåsta iPhone 4 finns i Apple Online Store. 16GB finner du för 649 dollar medan 32GB ligger på 749dollar.
Troligtvis kommer även telefonerna säljas olåsta i Apples butiker runt om i USA, perfekt på utlandsresan!

 

 

Comments Inga kommentarer »

Nu är det förvisso sommar, men vad är inte bättre än en mössa till din kära iPad? Den här skönheten kostar 95 kronor och är faktiskt ganska smidig när du vill gå ner till närmsta café med iPaden, utan att behöva släpa med dig en väska. Personligen gillar jag inte att bära runt på paddan utan något skydd runt, känns naket. Då passar den här bra som enkelt dras på och av. Plus i kanten är att du kan sätta den på huvudet när höstvindarna kommer om några månader.

+ smidigheten
– skyddar inte mot stötar

Comments 2 Kommentarer »Smart Cover
är, som det hörs på namnet, ett smart sätta att skydda iPads skärm. Det finns tre briljanta lösningar i detta skydd. Det första är hur enkelt det sätts fast och tas av. iPad 2 har en magnetisk yta inbyggd på den vänstra sidan. Även Smart Cover har en magnetisk del på kanten som likt ett gångjärn fäster perfekt runt paddan.

Det andra som gör Smart Cover till en utmärkt följeslagare till iPad är att det automatiskt försätter den i sleep mode när skyddet fälls ner över skärmen, samt att den vaknar när skyddet lyfts av.

Den tredje viktigaste delen med skyddet är att det även fungerar som ett ställ. Smart Cover går att vika på tre ställen, så när man ”rullar” upp skyddet från stängt läge formas det till ett triangelformat stöd som kan vikas in bakom iPaden, vilket underlättar extremt mycket när man vill skriva en längre text. Smart Cover fungerar även bra att använda som stöd för iPaden i stående läge vilket passar bra när man ska se på film. Dock får man trycka försktigt på hemknappen i stående läge då den lätt kan tippa över. Något som jag hade uppskattat är möjligheten att använda stödet när iPaden är i lodrätt läge, vilket inte fungerar.

Smart Cover går att vika bakom iPaden när man vill hålla den i handen. Den fäster även där mot en magnet. Där är dock magnetismen väldigt svag, vilket gör att skyddet lätt lossnar och hänger ner från ena kanten. Det ser lite fult ut men är ingen större anmärkning.

Apple har verkligen förbättrat designen på det här skyddet om man jämför med det svarta originalfodralet som fanns till iPad 1. Det var nämligen som ett hölje runt hela paddan, vilket gjorde att i alla fall jag aldrig höll i den utan skydd. Det var nämligen jobbigt att ta på och av så fodralet satt ofta kvar. När jag såg Smart Cover första gången blev jag lyrisk för att Apple nu hade fattat grejen med att skapa ett skydd som enkelt går att ta av och på. Däremot skulle jag även ha något som skyddade min iPad på baksidan. När man lägger ifrån sig iPaden på bord lite här och var skrapar den lätt emot olika ytor vilket snabbt gör den ful på baksidan. Men jag antar att det även går att lösa genom att vara lite mer försiktig.

Smart Cover kommer i två olika utföranden, läder kostar 649 kr och materialet polyuretan kostar 379 kr. De båda finns i fem olika färger. När man beställer kan det vara bra att notera den lilla fotnoten som finns på Apples hemsida som säger att färgen på läderhöljen kan nötas något med tiden. Inte bra Apple, inte bra. Säljer man ett skydd för 649 kr borde det åtminstone hålla färgen. Annars får man hitta på ett skydd för att skydda skyddet.
Hursom är Smart Cover i slutändan ett fantastiskt tillbehör till iPad 2. Alla som köper en iPad 2 bör definitivt köpa till ett Smart Cover då dom båda faktiskt är skapade för varandra.

Comments 1 Kommentar »

YouTube Preview Image
Skulle vara kul att få lite mer symbolik förklarad från i denna reklamfilm. För visst har Apple lyckats få folk att älska deras varumärke.

Comments 4 Kommentarer »

Nu har de officiella priserna kommit från svenska Apple och det är konfirmerat att iPad 2 kommer till Sverige fredag den 25:e. Den släpps klockan 01.00 på Apples hemsida och klockan 17.00 hos de auktoriserade återförsäljarna.
Som vi ser så är den billigare än priserna som det har ryktats om tidigare.

  • iPad wi-fi 16 gigabyte – 4 395 kronor
  • iPad wi-fi 32 gigabyte – 5 195 kronor
  • iPad wi-fi 64 gigabyte – 5 995 kronor
  • iPad 3G+wi-fi 16 gigabyte – 5 595 kronor
  • iPad 3G+wi-fi 32 gigabyte – 6 395 kronor
  • iPad 3G+wi-fi 64 gigabyte – 7 195 kronor

Smart Cover kommer kosta 379 eller 649 kr beroende på materialet.

Läs hela pressmeddelandet från Apple här.

//Nikolaj

Comments 3 Kommentarer »

De har själva testat den, och dessutom passat på att spela in ett kort videoklipp där de provar den. Studerar man den lite så kan man se att det inte råder några tvivel om att det är en ”äkta” prototyp av en iPhone 4, och ingen hIphone eller liknande.

Comments Inga kommentarer »

Vi får vänta på iPads efterföljar ett tag till. Reuters rapporterar att lanseringen av den efterlängtade uppföljaren har blivit uppskjuten från april till juni – detta på grund av att Apple stötit på problem i produktionsprocessen som skulle kommit att skapa flaskhalsar i produktionen.

Comments 2 Kommentarer »

Steve Jobs sjukdom har enda sedan han offentliggjorde den 2004 haft ganska litet utrymme i media. Det var därför en chock för mig när jag läste att National Enquirer, en amerikansk skvallertidning, hade gett honom sex veckor kvar att leva. I och för sig var det en relativt oventenskaplig bedömning baserad på paparazzifoton, men ändå satte den skräck i iphone-Sverige.

Comments 3 Kommentarer »