Arkiv för kategorin “Apps”

AppStore länk: iKörkort Pris: 49 kr
AppStore länk: iKörkort Lite Pris: Gratis

 

Om du ska ta körkort så bör du kolla på iKörkort, den bästa appen för att testa sina körkorts-kunskaper.

Framförallt är appen bra om du har läst en del innan och vill testa dina kunskaper med Kunskapsprovet. Man kan välja vilken typ av frågor man vill testa sig med, frågor om bilen, människan, miljö, stadskörning, landsvägskörning, mörker och halka, trafikregler, olyckor eller blanda alla kategorier. Ett annat väldigt bra och funktion är att man kan välja antalet frågor man vill svara på, från 10 frågor som tar c:a 4 min till 70 frågor som tar c:a 30 min beroende på hur kluriga dom är. Totalt sett finns dett 1000 frågor, vissa med bild som alla håller hög kvalitet och ungefär hälften av dem har en djupare förklaring kring det rätta svaret. Det finns även en separat del som bara innefattar vägmärken, 558 stycken, och vägmärkesprov med 400 frågor. För att bli godkänd måste du svara rätt på 80 % och om du väljer det stora testet, med 70 frågor måste du dessutom bli klar på mindre än 50 min.

Läs resten av inlägget »

Taggar:, , ,

Comments Inga kommentarer »

AppStore länk: Week Calendar Pris: 15 kr

 

 

Den medföljande kalender-appen är inte mycket att hänga i julgranen men som tur väl är så finns det bra alternativ, bland annat Week Calender.

Trots namnet så är appen helt på svenska. Till en början ser upplägget ungefär ut som i standardkalendern men det finns en hel del bra funktioner som fattas Apples egna. Om du har en Mac och brukar använda iCal så kommer du älska Week Calender, den fungerar och ser nämligen en hel del ut som iCal. Det finns en årsvy, månadsvy, veckovy och dagsöversikt, det går även att söka efter en specifik händelse. Alla aktiviteter är prydligt uppradade i färgglada kolumner.
Läs resten av inlägget »

Taggar:, , ,

Comments Inga kommentarer »

AppStore länk: iHeight Pris: 7 kr

 

Ibland kan det vara kul att veta hur högt något är, en byggnad, ett träd etc. En enkel och smart app som heter iHeight gör precis det, mäter höjden.

Genom att hålla iDevice:n plan mot marken och räkna antalet meter från objektet man vill mäta höjden på, och sedan sikta den mot toppen räknar appen ut höjden. Visst låter det orealistiskt? Men egentligen är det bara med hjälp av lite mått, vinklar  som höjden beräknas.

Läs resten av inlägget »

Taggar:, , ,

Comments Inga kommentarer »

AppStore länk: Wunderlist Pris: Gratis

 

 

Wunderlist är ett enkelt program för hantering av uppgifter, allt ifrån en inköpslista till arbetsuppgifter.

Gränssnittet är väldigt rent och snyggt med 12 olika bakgrunder att välja mellan. När man skapat en uppgift kan man sätta ett datum då den ska vara avklarad och en påminnelse innan, om den är extra viktig att komma ihåg kan man även markera den med en stjärna. När uppgiften är klar bockar man i en ruta så försvinner den.

Läs resten av inlägget »

Taggar:, , ,

Comments Inga kommentarer »

AppStore länk: iStunt 2 Pris: 7 kr

 

iStunt har för ett par månader sedan fått en uppföljare, iStunt 2.

Allting har förändrats, till det bättre. Kontrollen känns skönare, grafiken är snyggare och känslan är betydligt bättre.

 

Det är miniclip.com som åter igen gjort ett storsäljarspel. Den här gången ett snowboardspel som man kontrollerar i 2D med accelerometern, genom att luta iDevice:n.
Som i de flesta spelen börjar man enkelt, i en backe där man får lära sig kontrollerna hur man gör tricks, duckar och hoppar m.m.

Läs resten av inlägget »

Taggar:, , , ,

Comments Inga kommentarer »

AppStore länk: Wordcollapse Pris: Gratis


Wordcollapse är för dig som älskar korsord, trivia spel och liknande, ett ordpussel som kan få dig att sitta med din mobil i timmar, bara för att klara av ett tema. Du kommer igång inom några sekunder, spelet är mycket enkelt, varje pussel innehåller ett antal ord på ett visst tema. Du får 3teman till att börja med -Frukt och Bär – Djur – Svenska Städer – (går att köpa till fler teman ”in-app” finns även dom som är gratis att ladda ner).Din uppgift är att hitta gömda ord bland alla brickor och dra med fingret för att markera (vågrätt eller lodrätt) ordet du hittar och släpp, så försvinner ordet och brickorna kollapsar för att bilda nya ord. När alla brickor väl är borta så är banan avklarad. Det svåra är att ta orden i rätt ordning, ifall du gör fel så kollapsar bokstäverna fel och det blir till att börja om igen. WordCollapse kommer att testa dina kunskaper, identifiera ord på ett visst tema kan vara svårare än man tror. Du börjar med 30pussel allt från lätt till riktigt svårt, uppdelade på 3teman (10/tema). Läs resten av inlägget »

Taggar:, , , ,

Comments Inga kommentarer »

AppStore länk: Tv Forecast Pris: 15 kr

Tänk dig att du har en massa serier som du följer, men vet inte när dessa kommer ut, då kan denna app vara något för dig. För att lägga till en serie som du önskar följa, så pekar du bara på + och skriver in namnet på serien du vill ha med, TV Forecast hämtar då informationen från TVRage.com (vilket kräver internetanslutning) den matchar det du sökt på, bland resultaten kommer du kunna se namnen skrivna med två olika färger t.ex Scrubs (grå)-betyder isåfall att serien är nedlagds (grå kan även betyda att du redan lagt till serien på din lista) eller House (svart)-serien sänder ännu. När du väl lagt till en eller flera serier som du tänk följa, så kommer du att se dessa i ordningen dom sänds på, listorna är bekvämt uppdelad i tidskategorier (idag, imorgon, denna vecka, nästa vecka, denna månad och TBA ”kommande”). Du ser även exakt hur många dagar det är kvar innan det är dags för din favorit serie att komma ut. Läs resten av inlägget »

Taggar:, , , , ,

Comments 1 Kommentar »

iPhone: AppStore länk: Feed Me Oil Pris: 7 kr
iPad: AppStore länk: Feed Me Oil Pris: 15kr

Feed Me Oil som lanserades utav Chillingo och HolyWater Games, är ett spel om olja, det svarta guldet. Din roll är att styra vätskan från punkt-a till punkt-b, i detta fall från ett trasigt rör till det avsedda området. du hanterar vätskan genom att placera ut olika föremål t.ex plattformar, vind, fläktar osv med spelets kontroller, som är  ”dra-och-släpp-metoden”. Varje objekt kan roteras och vissa kan sätta medurs eller moturs, klickar du dubbelt så tas det bort. Poängen baseras på antalet objekt som används för att hjälpa oljan nå sitt mål (3stjärnor/nivå) i de flesta fall, om du råkar köra fast, så kan du ta hjälp utav spelets ”hint”system som ghostar fram letrådar på banan. Feed Me Oil innehåller 49 banor  som är uppdelat i 3kapitel (15nivåer/kapitel) och 4st bonusnivåer som du kan spela när du väl samlat ihop antalet stjärnor Läs resten av inlägget »

Taggar:, , , ,

Comments Inga kommentarer »