Arkiv för kategorin “Program”

AppStore länk: iKörkort Pris: 49 kr
AppStore länk: iKörkort Lite Pris: Gratis

 

Om du ska ta körkort så bör du kolla på iKörkort, den bästa appen för att testa sina körkorts-kunskaper.

Framförallt är appen bra om du har läst en del innan och vill testa dina kunskaper med Kunskapsprovet. Man kan välja vilken typ av frågor man vill testa sig med, frågor om bilen, människan, miljö, stadskörning, landsvägskörning, mörker och halka, trafikregler, olyckor eller blanda alla kategorier. Ett annat väldigt bra och funktion är att man kan välja antalet frågor man vill svara på, från 10 frågor som tar c:a 4 min till 70 frågor som tar c:a 30 min beroende på hur kluriga dom är. Totalt sett finns dett 1000 frågor, vissa med bild som alla håller hög kvalitet och ungefär hälften av dem har en djupare förklaring kring det rätta svaret. Det finns även en separat del som bara innefattar vägmärken, 558 stycken, och vägmärkesprov med 400 frågor. För att bli godkänd måste du svara rätt på 80 % och om du väljer det stora testet, med 70 frågor måste du dessutom bli klar på mindre än 50 min.

Läs resten av inlägget »

Taggar:, , ,

Comments Inga kommentarer »

AppStore länk: Week Calendar Pris: 15 kr

 

 

Den medföljande kalender-appen är inte mycket att hänga i julgranen men som tur väl är så finns det bra alternativ, bland annat Week Calender.

Trots namnet så är appen helt på svenska. Till en början ser upplägget ungefär ut som i standardkalendern men det finns en hel del bra funktioner som fattas Apples egna. Om du har en Mac och brukar använda iCal så kommer du älska Week Calender, den fungerar och ser nämligen en hel del ut som iCal. Det finns en årsvy, månadsvy, veckovy och dagsöversikt, det går även att söka efter en specifik händelse. Alla aktiviteter är prydligt uppradade i färgglada kolumner.
Läs resten av inlägget »

Taggar:, , ,

Comments Inga kommentarer »

AppStore länk: iHeight Pris: 7 kr

 

Ibland kan det vara kul att veta hur högt något är, en byggnad, ett träd etc. En enkel och smart app som heter iHeight gör precis det, mäter höjden.

Genom att hålla iDevice:n plan mot marken och räkna antalet meter från objektet man vill mäta höjden på, och sedan sikta den mot toppen räknar appen ut höjden. Visst låter det orealistiskt? Men egentligen är det bara med hjälp av lite mått, vinklar  som höjden beräknas.

Läs resten av inlägget »

Taggar:, , ,

Comments Inga kommentarer »

AppStore länk: Wunderlist Pris: Gratis

 

 

Wunderlist är ett enkelt program för hantering av uppgifter, allt ifrån en inköpslista till arbetsuppgifter.

Gränssnittet är väldigt rent och snyggt med 12 olika bakgrunder att välja mellan. När man skapat en uppgift kan man sätta ett datum då den ska vara avklarad och en påminnelse innan, om den är extra viktig att komma ihåg kan man även markera den med en stjärna. När uppgiften är klar bockar man i en ruta så försvinner den.

Läs resten av inlägget »

Taggar:, , ,

Comments Inga kommentarer »

AppStore länk: Tv Forecast Pris: 15 kr

Tänk dig att du har en massa serier som du följer, men vet inte när dessa kommer ut, då kan denna app vara något för dig. För att lägga till en serie som du önskar följa, så pekar du bara på + och skriver in namnet på serien du vill ha med, TV Forecast hämtar då informationen från TVRage.com (vilket kräver internetanslutning) den matchar det du sökt på, bland resultaten kommer du kunna se namnen skrivna med två olika färger t.ex Scrubs (grå)-betyder isåfall att serien är nedlagds (grå kan även betyda att du redan lagt till serien på din lista) eller House (svart)-serien sänder ännu. När du väl lagt till en eller flera serier som du tänk följa, så kommer du att se dessa i ordningen dom sänds på, listorna är bekvämt uppdelad i tidskategorier (idag, imorgon, denna vecka, nästa vecka, denna månad och TBA ”kommande”). Du ser även exakt hur många dagar det är kvar innan det är dags för din favorit serie att komma ut. Läs resten av inlägget »

Taggar:, , , , ,

Comments 1 Kommentar »

AppStore länk: WordFoto Pris: 15 kr

Visst finns det många foto-appar som börjar bli tråkiga med sina filter och andra uttjatade funktioner? Därför är det extra intressant med WordFoto som skapar en bild av text, eller rättare sagt, text av en bild. Resultatet blir riktigt snyggt och kan vara användbart om man vill skriva ett meddelande till bilden.

Man väljer först en bild från sin ”Camera Roll” eller ta en ny bild. Om man fått med onödiga partier i bilden kan man beskära bort dem. Sedan väljer man vilken text man vill att bilden ska byggas upp av, det går att skriva precis vad som helst. Men ett tips är att inte skriva långa meningar utan bara ett par väl genomtänkta ord. För att styla till det hela finns det åtta stycken olika stilar, från svartvitt, till färg och olika typsnitt. Om man trots det inte är nöjd kan man skapa sin egen design och spara den i en av de ytterligare åtta stil-mallarna.
Läs mer

Taggar:, ,

Comments Inga kommentarer »

AppStore länk: Face Cam – Reallusion Inc. Pris: 7 kr

 

FatBooth, AgingBooth, BaldBooth, GingerBooth… Det finns massvis med appar som går ut på att göra ditt ansikte så fult som möjligt. Men Face Cam gör faktiskt tvärt om, den slätar ut huden, tar bort finnar, lägger på en solbränna och det finns till och med en möjlighet att ändra ansiktsformen. Resultatet? Förvånansvärt bra faktiskt.

Det finns ett par funktioner i denna app som gör den till den bästa porträttappen som finns till iPhone.
Först kan man ändra ljusstyrkan i ansiktet så det blir tydligare. Dock verkar det som om appen ökar ljusstyrkan över hela bilden och inte bara på just ansiktet trots att det i beskrivningen står ”auto-detection”, men det gör inte så mycket.
Sedan kommer det roliga, nu kan man ”förbättra” sitt utseende genom att antingen testa sig fram själv genom att ändra olika proportioner eller, som sagt, släta ut huden osv. Det finns också två förinställningar beroende på om personen är man eller kvinna.
För att få lite effekt på bilden finns det 12 hyfsade filter, t. ex. Sepia, Svart-Vitt och Lomo.

Appen kostar 7 kr vilket den definitivt är värd om du någonsin funderat på att ta en porträttbild.

+ Många bra funktioner
+ Lätt att använda med autofunktioner
– Fult gränssnitt

 

Face Cam - Reallusion Inc.

Taggar:, ,

Comments Inga kommentarer »

 

Det finns en hel del foto-app:ar, så många att det kan vara svårt att veta vilka som gör vad och är värda att köpa.
Jag har valt ut ett par stycken nedan som gör sitt jobb och lite till.

 

AppStore länk: Camera+​ – tap tap tap Pris: 15 kr

En allt-i-ett app som kan det mesta inom enkel redigering och lite andra funktioner.

Ett snyggt användargränssnitt och många bra funktioner som till exempel zoom, rutmönster, geotaggning, bildstabiliserare, timer och ett ”burst-mode” gör detta till en bra app om man vill ha många funktioner i en och samma app.

 

När man tagit sin bild kan man antingen spara den, dela på Facebook, Twitter, Flickr, skicka den i ett mail eller redigera den.
När man ska redigera den kan man ändra kontrast och ljusstyrka genom att välja vad/var man tagit sin bild t. ex. på en text, på stranden eller en solnedgång. Det finns 14 miljöeffekter att välja mellan och 2 autoeffekter. En som skapar en så bra bild som möjligt och en som skapar en effektfull och tydlig bild.
Om man vill skapa en snygg effekt till sin bild kan man lägga till ett filter, det finns 27 stycken och ytterligare 9 att köpa för 7 kr.

 

Camera+​ - tap tap tap

 

 

 

 

 

 

 

AppStore länk: QuickPix – Two Teeth Technologies Pris: 7 kr

En app som bara kan en sak och förmodligen gör det bäst av alla, ta så många bilder som möjligt på så kort tid som möjligt.
Appen är inte särskilt snygg men den är otroligt snabb.


Här är ungefärliga antal bilder per sekund (bps):

  • iPhone 4: 2 bps
  • iPhone 3GS: 2 bps
  • iPod Touch 4G: 6 bps
  • iPad 2: 14 bps

Det går att ta kort samtidigt som man filmar och man kan också ställa in att QuickPix ska ta en bild när man startar appen.
Finns några enklare inställningar och funktioner som fokus-lås, zoom osv.

QuickPix - Two Teeth Technologies

 

 

 

 

 

 

 

 

AppStore länk: 360 Panorama – Occipital Pris: 7 kr (ord. 15 kr)

Namnet säger väl en hel del om vad denna app kan göra och den är väldigt smidig att använda.

En ganska enkel men ändå avancerad app som kan ta panoramabilder med hjälp av att man ”filmar” omgivningen. Om vrider iPhonen åt höger så fyller appen i bilden, så genom att rotera ett varv så kan man skapa en 360 graders panorama bild. Dvs. man behöver inte ta en massa enstaka bilder. Det som är lite tråkigt är att man i princip inte kan ta bilder om det inte är utomhus mitt på dagen utan att det uppstår skarvar i slutbilden. Men trots det så är detta en av de bästa apparna för att ta panoramabilder. När man tagit sin bild kan man även dela den till Facebook, Twitter eller maila den.

YouTube Preview Image

 

360 Panorama - Occipital

 

 

 

 

AppStore länk: Pro HDR – eyeApps LLC Pris: 15 kr

Ibland kan det vara svårt att ta en bild om det är mycket ljus på en plats i bilden och väldigt mörkt på en annan, visst vore det bra om man kunde ta en bild som tog alla detaljer från det ljusa partiet och en annan från det mörka. Det är precis det som denna appen gör, skapar en bra ljusbalanserad bild.

Det finns ett flertal modifieringar att ändra i sin bild om man inte är riktigt nöjd med autofunktionen (se bilden ovan).
Går att välja mellan hög upplösning men då tar också längre tid när man ska ta bilden eller låg upplösning och snabb bildtagning. Resultatet blir oftast mycket bra om så länge man inte tar bilden i motljus, delar av bilden kan då bli lite diffusa.

Pro HDR - eyeApps LLC

Taggar:, , , , ,

Comments Inga kommentarer »