Arkiv för kategorin “Spel”

AppStore länk: iStunt 2 Pris: 7 kr

 

iStunt har för ett par månader sedan fått en uppföljare, iStunt 2.

Allting har förändrats, till det bättre. Kontrollen känns skönare, grafiken är snyggare och känslan är betydligt bättre.

 

Det är miniclip.com som åter igen gjort ett storsäljarspel. Den här gången ett snowboardspel som man kontrollerar i 2D med accelerometern, genom att luta iDevice:n.
Som i de flesta spelen börjar man enkelt, i en backe där man får lära sig kontrollerna hur man gör tricks, duckar och hoppar m.m.

Läs resten av inlägget »

Taggar:, , , ,

Comments Inga kommentarer »

AppStore länk: Wordcollapse Pris: Gratis


Wordcollapse är för dig som älskar korsord, trivia spel och liknande, ett ordpussel som kan få dig att sitta med din mobil i timmar, bara för att klara av ett tema. Du kommer igång inom några sekunder, spelet är mycket enkelt, varje pussel innehåller ett antal ord på ett visst tema. Du får 3teman till att börja med -Frukt och Bär – Djur – Svenska Städer – (går att köpa till fler teman ”in-app” finns även dom som är gratis att ladda ner).Din uppgift är att hitta gömda ord bland alla brickor och dra med fingret för att markera (vågrätt eller lodrätt) ordet du hittar och släpp, så försvinner ordet och brickorna kollapsar för att bilda nya ord. När alla brickor väl är borta så är banan avklarad. Det svåra är att ta orden i rätt ordning, ifall du gör fel så kollapsar bokstäverna fel och det blir till att börja om igen. WordCollapse kommer att testa dina kunskaper, identifiera ord på ett visst tema kan vara svårare än man tror. Du börjar med 30pussel allt från lätt till riktigt svårt, uppdelade på 3teman (10/tema). Läs resten av inlägget »

Taggar:, , , ,

Comments Inga kommentarer »

iPhone: AppStore länk: Feed Me Oil Pris: 7 kr
iPad: AppStore länk: Feed Me Oil Pris: 15kr

Feed Me Oil som lanserades utav Chillingo och HolyWater Games, är ett spel om olja, det svarta guldet. Din roll är att styra vätskan från punkt-a till punkt-b, i detta fall från ett trasigt rör till det avsedda området. du hanterar vätskan genom att placera ut olika föremål t.ex plattformar, vind, fläktar osv med spelets kontroller, som är  ”dra-och-släpp-metoden”. Varje objekt kan roteras och vissa kan sätta medurs eller moturs, klickar du dubbelt så tas det bort. Poängen baseras på antalet objekt som används för att hjälpa oljan nå sitt mål (3stjärnor/nivå) i de flesta fall, om du råkar köra fast, så kan du ta hjälp utav spelets ”hint”system som ghostar fram letrådar på banan. Feed Me Oil innehåller 49 banor  som är uppdelat i 3kapitel (15nivåer/kapitel) och 4st bonusnivåer som du kan spela när du väl samlat ihop antalet stjärnor Läs resten av inlägget »

Taggar:, , , ,

Comments Inga kommentarer »

AppStore länk: The Heist Pris: 7 kr

Då har det kommit ut ett klurigt spel för alla som älskar pussel, The Heist har tagit sig till första plats bland dom apps som kostar i App Store, med sina 60kluriga nivåer, så kan man inte låta bli att undra, vad är så speciellt med The Heist att det hamnade på första plats?

The Heist fångar din uppmärksamhet redan från början, så fort du startar spelet, får du ett inkommande samtal från en tjej vid namnet Sophia, var inte orolig, det är ett fejksamtal. När samtalet väl avslutas med Sophia som presenterar storyn för dig, så märker du ganska snabbt att du inte kommer få så mycket mer hjälp, varken någon beskrivning i hur dom 4pusselspelen fungerar eller något alls, men det är bara att ta det med glimten i ögat och se det som ännu en utmaning.
Läs resten av inlägget »

Taggar:, , , ,

Comments Inga kommentarer »

AppStore länk: Touchgrind BMX Pris: 38 kr

 

Illusion Labs har gjort det igen. Skaparna av Touch Grind och Labyrinth 2 har gjort ett BMX-spel som är av minst lika stor kvalitet som de övriga spelen.

 

Det är sällan man blir besviken på deras spel och Touchgrind BMX är inget undantag.

Lika enkelt som naturligt så styr man med hjälp av två fingrar, ett på styret och ett på sadeln. Fingrarna kan ibland kännas lite i vägen men det väldigt annorlunda och snygga sättet att kontrollera sin BMX på gör det överkomligt.

I början har man en cykel och en bana. För att låsa upp fler cyklar och banor behöver man tjäna ”Adrenalinpoäng”. Det gör man genom att utföra vissa utmaningar som är unika för varje ny bana. Det kan till exempel vara att undvika att krascha under loppet eller att utföra en tailwhip vid en viss ramp. Allting känns väldigt genomtänkt och gör att man vill komma tillbaka och slå sina gamla rekord.

Ett annat sätt att få adrenalinpoäng är att göra tricks, många, ofta och i snygga kombinationer. För att göra tricks drar man med fingrarna åt höger eller vänster, var för sig eller båda åt samma håll. En flip gör man genom att dra båda fingrarna upp eller ner.

Läs resten av inlägget »

Taggar:, ,

Comments Inga kommentarer »

Passa på, just nu är Tap The Frog och det populära spelet Fragger gratis att ladda ner under en begränsad tidsperiod.

 

AppStore länk: Tap The Frog

 

Tap The Frog är ett litet gulligt spel där du kan testa din reaktionsförmåga genom att trycka på grodor så fort som möjligt, i olika ordning, beroende på färg, storlek etc. Det finns även ett flertal minispel, se trailern nedan.

YouTube Preview Image

 

AppStore länk: Fragger

 

Fragger som kommer från onlinespelsidan minicilp.com går ut på att kasta granater och spränga fiender i luften. Ett riktigt beroendeframkallande spel med 310 nivåer. Mycket underhållning med andra ord.

Taggar:, ,

Comments Inga kommentarer »

AppStore länk: Infinity Blade Pris: 22 kr (Ord. 49 kr)

 

Årets snyggaste spel och årets spel är bara några av de knappt 20 utmärkelser som Chair Entertainment Group har fått för detta spel. Men kan spelet leva upp till all positiv kritik? Om man tittar på grafiken,  så ja. Det här är nog det snyggaste spel jag sett på en iPhone. Möjligtvis kan Real Racing 2 vara nästan lika snyggt. Spelet kan dock bli lite tjatigt efter några timmars stridande.

Storyn börjar med att en soldat, eller legend som han kallas, blir dödad av tyrannen inne i slottet. 20 år senare så kommer sonen till slottet för att hämnas för sin far. Men slottet vaktas av många troll och andra jättar som han måste ta sig förbi för att träffa tyrannen.

Utan att avslöja hur det slutar så ska man mer eller mindre hela tiden döda en vakt för att sedan trycka på punkter på skärmen för att antingen plocka upp skatter som pengar eller möta nästa vakt.

För pengarna kan man uppgradera vapen, rustningen, skölden och lite annan utrustning.

Slåss gör man genom att dra fingret över skärmen i olika riktningar. Till sitt försvar har man tre olika möjligheter. Antingen kan man blocka motståndarens slag med sin sköld, man kan ducka åt höger eller vänster eller så kan man parera motståndarens slag med sitt egna svärd. Allt handlar om timing, framförallt att parera ett slag.
Om man ska blocka med skölden så räcker det att bara trycka på en punkt nere på skärmen, dock har man bara ett visst antal skydd innan skölden går sönder och man blir tvingad att använda något av de andra försvaren.

Ibland känns det lite tjatigt att dra som en galning över skärmen och sedan skydda sig mot fienden så tyvärr tappar spelet lite i och med att det är i princip det enda man gör från början till slut.

Även spelläget Arena går ut på samma sak förutom att man inte får några mellanscener eller en story att följa, där tävlar man i ronder mot slumpmässiga jättar. I Arena finns det även multiplayer som stödjs av Gamecenter.

 

Trots den otroligt snygga grafik som får andra spel att se löjliga ut så känns det lite tjatigt efter ett tag. Men det är ändå en upplevelse att spela detta spel.

 

+ Grafiken
– Tråkigt i längden

 

 

 

AppStore länk: Infinity Blade Pris: 22 kr (Ord. 49 kr)

Taggar:, ,

Comments Inga kommentarer »

AppStore länk: Air Penguin – GAMEVIL Inc. Pris: 7 kr

 

Den globala uppvärmningen är här och pingvinerna i Air Penguin har skilts från varandra, genom att hoppa mellan isflak flyta på sköldpaddor och flyga i luften ska du hitta de bortkomna krabaterna.
Ett gulligt litet spel som varken är fantastiskt eller tråkigt.

Det finns ett Story-mode där du genom att ta dig förbi farliga delar av havet, fyllda med hajar och trasiga isflak ska ta dig till ett mål. Genom att luta iPhonen kan du styra pingvinen i luften eller om du glider på en isplatå. En nivå tar ungefär 30 sekunder att klara. Under resans gång kan du samla på dig fiskar som är klurigt utplacerade i nivåerna. Totalt sett finns det drygt 120 nivåer som såklart blir svårare och därmed tar längre tid att klara.

När du klarat dom finns det ytterligare ett spelläge, Survival-mode. Inte helt oväntat ska du överleva så länge som möjligt. Desto längre du klarar dig desto mer poäng får du.

Ett trevligt litet spel som saknar det ”extra” för att bli en höjdare men är helt klart värt sitt pris.

+ Trevligt spel
– Tråkigt i längden

 

Air Penguin - GAMEVIL Inc.

Taggar:, ,

Comments Inga kommentarer »