Arkiv för kategorin “Guider”

Efter att för någon vecka sedan ha låtit min iPhone genomgå en avancerad operation där alla vitala organ togs ur chassiet för att sättas in i ett nytt så svor jag tyst för mig själv att aldrig sabba min baksida på iPhonen igen. Det var av någon anledning inte alls lika lätt att få ihop den igen som på instruktionsvideorna. Vid närmare eftertanke så visade de inte hur man monterade ihop telefonen igen.

Nåja, ska jag ha ett skal så varför inte pyssla ihop något personligt? Här är en guide till hur du för ditt egna specialskal med eget motiv, till iPhone 3G/3GS (om någon ens har den längre).

Läs resten av inlägget »

Comments 4 Kommentarer »

Ovanför är ett kort av simkorten. Som ni ser har de olika storlek, men elektroniken i chipen är den samma. Så länge vi håller tungan i rätt mun behöver vi inte oroa oss för att ha sönder det. Läs resten av inlägget »

Comments 6 Kommentarer »

Vi på iPhoneinfo bestämde oss för att prova på en ny sak, instruktionsvideos! Vi börjar med en om iPhone 4, och om vi får ett bra gensvar så kommer vi även att göra till andra modeller. Vi har tagit hjälp av en erfaren servicetekniker som har reparerat en hel del iPhones i sina dagar.

Comments 3 Kommentarer »

Snart kan personer med iPhone 3G och 3GS dra nytta av HDR-funktionen som kom med iOS 4.1 men som bara fungerar med iPhone 4. För att genomföra detta krävs jailbreak, vilket idagsläget inte finns. Alltså bör man lägga följande på minnet om man vill ha HDR på sin 3G eller 3GS.

Läs resten av inlägget »

Comments Inga kommentarer »

David Wang har portat Android till iPhone 3G och nu har han släppt det till allmänheten . Detta kräver självklart att din iPhone är jailbreakad.
”iDroid” är fortfarande under utveckling och går långt ifrån stabilt. Det största problemet är batteritiden, det finns nämnligen inga strömsparfunktioner och därför håller batteriet endast 1 timme. Du bör därför inte byta ut iPhone OS mot Android i detta skedet.

Läs resten av inlägget »

Comments 9 Kommentarer »

Det har tidigare rapporterats att jailbreakade iPhones med SSH installerat fått sina bakgrundsbilder utbytta till en bild av Rick Astley. Det var en mask som automatiskt letade efter iPhones anslutna till internet som inte hade ändrat root lösenordet. För att sedan ta sig in och byta bilden.

Allt det verkade som en harmlöst skämt, men nu har det kommit fram att någon har använt samma metod till att stjäla information.

Allting i din iPhone kan kopieras, allt från kontakter till foton och meddelanden. Även lösenord och annan känslig information kan kopieras.

Har du installerat SSH i din iPhone och inte ändrat root lösenordet? Då är det nog tid att göra det.

Så här gör du:

Läs resten av inlägget »

Taggar:, ,

Comments 14 Kommentarer »

Det finns många skäl till att jailbreaka sin iPhone och programmet PdaNet i Cydia är ett väldigt stort skäl till att göra det. Sen NetShare försvann från AppStore är det många som undrar hur dom ska förvandla sin iPhone till ett 3G-modem, men nu är PdaNet här och dessutom helt gratis!


PdaNet är ett underbart program som gör det möjligt att surfa på din bärbara dator via din iPhone. Du surfar via iPhonens telefonnät (EDGE/3G) – vilket gör att din iPhone fungerar som ett vanligt 3G-modem till din laptop. PdaNet är till skillnad från andra program väldigt lätt att komma igång med!

Hur kommer jag igång?

Läs resten av inlägget »

Comments 23 Kommentarer »

En funktion som många finner överflödig är rättstavningsfunktionen/”auto-correction”-ordlistan som automatisk skriver över våra ord om vi inte klickar på det lilla krysset (som för övrigt är omöjligt att träffa) som kommer upp när vi skriver SMS exempelvis. Väldigt irriterande och segar ner skrivandet mycket ibland och sedan finns det inte heller någon funktion för att stänga av rättstavningen.

Guide – stänga av rättstavningen:

iPhonen måste vara jailbreakad! Denna guiden är till firmware 2.x.x.

Läs resten av inlägget »

Comments 30 Kommentarer »