Arkiv för kategorin “iPad”

Nu är det förvisso sommar, men vad är inte bättre än en mössa till din kära iPad? Den här skönheten kostar 95 kronor och är faktiskt ganska smidig när du vill gå ner till närmsta café med iPaden, utan att behöva släpa med dig en väska. Personligen gillar jag inte att bära runt på paddan utan något skydd runt, känns naket. Då passar den här bra som enkelt dras på och av. Plus i kanten är att du kan sätta den på huvudet när höstvindarna kommer om några månader.

+ smidigheten
– skyddar inte mot stötar

Comments 2 Kommentarer »Smart Cover
är, som det hörs på namnet, ett smart sätta att skydda iPads skärm. Det finns tre briljanta lösningar i detta skydd. Det första är hur enkelt det sätts fast och tas av. iPad 2 har en magnetisk yta inbyggd på den vänstra sidan. Även Smart Cover har en magnetisk del på kanten som likt ett gångjärn fäster perfekt runt paddan.

Det andra som gör Smart Cover till en utmärkt följeslagare till iPad är att det automatiskt försätter den i sleep mode när skyddet fälls ner över skärmen, samt att den vaknar när skyddet lyfts av.

Den tredje viktigaste delen med skyddet är att det även fungerar som ett ställ. Smart Cover går att vika på tre ställen, så när man ”rullar” upp skyddet från stängt läge formas det till ett triangelformat stöd som kan vikas in bakom iPaden, vilket underlättar extremt mycket när man vill skriva en längre text. Smart Cover fungerar även bra att använda som stöd för iPaden i stående läge vilket passar bra när man ska se på film. Dock får man trycka försktigt på hemknappen i stående läge då den lätt kan tippa över. Något som jag hade uppskattat är möjligheten att använda stödet när iPaden är i lodrätt läge, vilket inte fungerar.

Smart Cover går att vika bakom iPaden när man vill hålla den i handen. Den fäster även där mot en magnet. Där är dock magnetismen väldigt svag, vilket gör att skyddet lätt lossnar och hänger ner från ena kanten. Det ser lite fult ut men är ingen större anmärkning.

Apple har verkligen förbättrat designen på det här skyddet om man jämför med det svarta originalfodralet som fanns till iPad 1. Det var nämligen som ett hölje runt hela paddan, vilket gjorde att i alla fall jag aldrig höll i den utan skydd. Det var nämligen jobbigt att ta på och av så fodralet satt ofta kvar. När jag såg Smart Cover första gången blev jag lyrisk för att Apple nu hade fattat grejen med att skapa ett skydd som enkelt går att ta av och på. Däremot skulle jag även ha något som skyddade min iPad på baksidan. När man lägger ifrån sig iPaden på bord lite här och var skrapar den lätt emot olika ytor vilket snabbt gör den ful på baksidan. Men jag antar att det även går att lösa genom att vara lite mer försiktig.

Smart Cover kommer i två olika utföranden, läder kostar 649 kr och materialet polyuretan kostar 379 kr. De båda finns i fem olika färger. När man beställer kan det vara bra att notera den lilla fotnoten som finns på Apples hemsida som säger att färgen på läderhöljen kan nötas något med tiden. Inte bra Apple, inte bra. Säljer man ett skydd för 649 kr borde det åtminstone hålla färgen. Annars får man hitta på ett skydd för att skydda skyddet.
Hursom är Smart Cover i slutändan ett fantastiskt tillbehör till iPad 2. Alla som köper en iPad 2 bör definitivt köpa till ett Smart Cover då dom båda faktiskt är skapade för varandra.

Comments 1 Kommentar »

Nu har de officiella priserna kommit från svenska Apple och det är konfirmerat att iPad 2 kommer till Sverige fredag den 25:e. Den släpps klockan 01.00 på Apples hemsida och klockan 17.00 hos de auktoriserade återförsäljarna.
Som vi ser så är den billigare än priserna som det har ryktats om tidigare.

  • iPad wi-fi 16 gigabyte – 4 395 kronor
  • iPad wi-fi 32 gigabyte – 5 195 kronor
  • iPad wi-fi 64 gigabyte – 5 995 kronor
  • iPad 3G+wi-fi 16 gigabyte – 5 595 kronor
  • iPad 3G+wi-fi 32 gigabyte – 6 395 kronor
  • iPad 3G+wi-fi 64 gigabyte – 7 195 kronor

Smart Cover kommer kosta 379 eller 649 kr beroende på materialet.

Läs hela pressmeddelandet från Apple här.

//Nikolaj

Comments 3 Kommentarer »

Förra veckan släpptes nya iOS 4.3 till iPhone och iPad. Med detta kan gemene iPhoneanvändare få tillgång till snabbare surfning eftersom apple har förbättrat Javaskript-prestandan till det dubbla. Är man dessutom förunnad en iPhone 4 så kan man använda den som hotspot-punkt, så att andra telefoner eller datorer också kan koppla upp sig mot nätet.

Comments Inga kommentarer »

Igår kväll vid sjusnåret så släppte apple iPad 2 bomben för mängder av intresserade fans världen över. Något som flera av dessa, mig själv inräknat, blev förvånade av var att Steve Jobs presenterade paddan. Hur som haver så verkar efterföljaren till den surfplatta som sålts i mer än 170000 exemplar här i Sverige ha en del smaskigt att bjuda på.

Comments 1 Kommentar »

Det svenskutvecklade och populära spelet Luffarschack har nu blivit gratis på AppStore från att tidigare ha kostat. Utvecklaren Andreas Rhenberg meddelar att det nu är dags att ge bort den helt utan kostnad.

Luffarschack lyckades hålla sig på första platsen på AppStore ett bra tag, och är ett väldigt kul och tidsfördrivande spel.

Applikationen finns att hämta här

Comments 4 Kommentarer »

YouTube Preview Image

Med den nya webbläsaren Skyfire kan du se flashfilmer på din iPad och iPhone – som tidigare inte har varit möjligt. Applikationen finns på App Store och kostar ca 22 kr, och är helt klart värd priset.

Det som också är imponerande med Skyfire förutom att den kan spela upp flash, är att applikationen har blivit nerladdad över 1 miljon gånger och detta på bara ca 4 veckor.

Uppdatering: Det finns tydligen en del applikationer i App Store som gör samma sak som Skyfire, vissa bättre än andra. Skriv gärna i kommentarerna om ni har tips på bättre alternativ.

Comments Inga kommentarer »

Apple har släppt topplistor på vad som har sålt mest någonsin på App Store för iPhone och iPad. Observera dock att detta är den amerikanska topplistan, men som står för den största delen av alla nerladdningar.

Här är de olika listorna:

Topp 10 – de mest sålda iPhone-apparna någonsin :

1. Doodle Jump
2. Tap Tap Revenge 3
3. Pocket God
4. Angry Birds
5. Tap Tap Revenge 2.6
6. Bejeweled 2 + Blitz
7. Traffic Rush
8. Tap Tap Revenge Classic
9. AppBox Pro Alarm
10. Flight Control

Läs resten av inlägget »

Comments 1 Kommentar »