Arkiv för kategorin “iPhone”

Gillar man att fotografera med sin iPhone är det här en riktigt kul liten pryl som tar dina fotoambitioner till en ny nivå. Den här Fisheye-linsen kan snabbt sättas på och tas av med hjälp av en liten ring som är magnetisk på ena sidan och har klister på andra. Du klistrar fast ringen på din iPhone, och då linsen är magnetisk fäster den direkt. Sen är det bara plåta på. Linsen kostar 395 kr och har en liten ögla till det magnetiska locket som jag haft i mitt halsband för snabb access. Som det syns i bilderna jag tagit blir det extremt mycket vidvinkel. Det här blir effektfullt och roligt när man plåtar människor exempelvis. Personligen tycker jag det är lite väl mycket vidvinkel för att hålla i långa loppet. Efter ett tag tröttnade jag på linsen då det mesta såg likadant tillslut. Det finns ju dock andra typer av linser som man kan byta till och i slutändan är det ju en kul grej som många vänner dessutom reagerar med höjda ögonbryn på. En sista grej som är väldigt störande är att ringen som sätts fast runt kameran på iPhonen täcker över blixten en aning. Det här är väldigt jobbigt när man inte använder fisheye-linsen. Så ska man köpa den här lilla linsen får man räkna bort att man kommer kunna fota med blixt i fortsättningen. Om man nu inte tar bort den magnetiska ringen förstås.

+ Rolig leksak
+ Lätt att använda
+ Partyhöjare
– Blixten går inte att använda
– Tråkig i längden

Comments Inga kommentarer »

Enligt en artikel på den koreanska nyhetssiten etnews.co.kr kommer Apple att lanser iPhone 5 i slutet av juni. Detta har tydligen snappats upp under MWC (Mobile World Congress) som hölls i Barcelona i februari. Detta ska ha läckt från en industriexpert inom branchen, som också har kläckt ur sig det här fina citatet.

Comments 3 Kommentarer »

Förra veckan släpptes nya iOS 4.3 till iPhone och iPad. Med detta kan gemene iPhoneanvändare få tillgång till snabbare surfning eftersom apple har förbättrat Javaskript-prestandan till det dubbla. Är man dessutom förunnad en iPhone 4 så kan man använda den som hotspot-punkt, så att andra telefoner eller datorer också kan koppla upp sig mot nätet.

Comments Inga kommentarer »

Det svenskutvecklade och populära spelet Luffarschack har nu blivit gratis på AppStore från att tidigare ha kostat. Utvecklaren Andreas Rhenberg meddelar att det nu är dags att ge bort den helt utan kostnad.

Luffarschack lyckades hålla sig på första platsen på AppStore ett bra tag, och är ett väldigt kul och tidsfördrivande spel.

Applikationen finns att hämta här

Comments 4 Kommentarer »

Med GreenPois0n kan du jailbreaka senaste versionen av iOS d.v.s. 4.2.1.

GreenPois0n är ett program du kör på din dator där du kan jailbreaka din iPhone med endast några klick, och fungerar utmärkt på Mac, Linux och Windows.

Ladda ner Greenpois0n.

Besök gärna vårt forum om du har frågor kring jailbreak av din iPhone då det finns många som kan svara på dina frågor snabbt.

Comments 3 Kommentarer »

De senaste dagarna har det varit mycket prat om huruvida Android är större än iOS i Sverige. Analysföretaget Widespace berättade förra veckan till dagensmedia.se att Android-surfandet hade passerat iPhone på den svenska marknaden.

Men Nielsen som brukar vara en pålitlig källa gick häromdagen ut med statistik som visar det motsatta, nämligen att att iOS-surfandet fortfarande är betydligt mycket större än Android-surfandet.

Nielsen mäter trafik på runt 250 av Sveriges största sajter. Enligt Nielsen var iOS-surfandet förra veckan 64 % av den mobila trafiken medans Android endast hade 25 % vilket indikerar att iOS är större och att det är lättare att surfa på en iOS-enhet, vilket vi själva också har erfarat.

Källa: dagensmedia.se

Comments 5 Kommentarer »

För några dagar sedan skrev vi om att Apple nu är världens största mobiltillverkare räknat i omsättning. Men det betyder inte att de har störst marknadsandelar, även fast dom tjänar mest pengar. Nya siffror som kom ut idag visar dock att Apple på endast tre år har lyckats ta sig in på femte plats över världens största mobiltillverkare när det gäller marknadsandelar, och fortsätter klättra vidare.

På första plats återfinns fortfarande Nokia, men har dock fått se sin marknadsandel falla från 37,2 till 30,8 procent på ett år. Men det som är imponerande är att även om Apple endast har skeppat ut 16,2 miljoner i jämförelse med Nokia som har skeppat ut 123,7 miljoner så tjänar Apple fortfarande överlägset mest pengar.

Det som också är intressant är att det har visat sig att iPhone-användare är en väldigt köpstark målgrupp både när det gäller köp av applikationer och tillbehör än andra användare.

Vi kan som tidigare lätt konstatera att iPhone är en dundersuccé för Apple, och snart börjar väl ordet ”iPhone” bli synonymt för mobiltelefon i allmänhet, så som iPod har blivit synonymt för musikspelare.

Läs resten av inlägget »

Comments 3 Kommentarer »

Många av er har säkert testat spelet Fruit Ninja i App Store, och är säkerligen redan beroende av detta tidsfördrivande spel. I satsningen för att marknadsföra Fruit Ninja har skaparna släppt två roliga videos som illustrerar hur Fruit Ninja hade utspelat sig om det hela var på riktigt:

Första killen:

YouTube Preview Image

Läs resten av inlägget »

Comments Inga kommentarer »