Arkiv för kategorin “Nyheter”

Nu har de officiella priserna kommit från svenska Apple och det är konfirmerat att iPad 2 kommer till Sverige fredag den 25:e. Den släpps klockan 01.00 på Apples hemsida och klockan 17.00 hos de auktoriserade återförsäljarna.
Som vi ser så är den billigare än priserna som det har ryktats om tidigare.

  • iPad wi-fi 16 gigabyte – 4 395 kronor
  • iPad wi-fi 32 gigabyte – 5 195 kronor
  • iPad wi-fi 64 gigabyte – 5 995 kronor
  • iPad 3G+wi-fi 16 gigabyte – 5 595 kronor
  • iPad 3G+wi-fi 32 gigabyte – 6 395 kronor
  • iPad 3G+wi-fi 64 gigabyte – 7 195 kronor

Smart Cover kommer kosta 379 eller 649 kr beroende på materialet.

Läs hela pressmeddelandet från Apple här.

//Nikolaj

Comments 3 Kommentarer »

Igår kväll vid sjusnåret så släppte apple iPad 2 bomben för mängder av intresserade fans världen över. Något som flera av dessa, mig själv inräknat, blev förvånade av var att Steve Jobs presenterade paddan. Hur som haver så verkar efterföljaren till den surfplatta som sålts i mer än 170000 exemplar här i Sverige ha en del smaskigt att bjuda på.

Comments 1 Kommentar »

Vi har tagit fram en ny design till vårt forum och undrar förväntasfullt vad våra användare tycker om den. Detta är ett första utkast, så vi kommer självklart att rätta till de mindre fel som finns på den.

Comments 3 Kommentarer »

De senaste dagarna har det varit mycket prat om huruvida Android är större än iOS i Sverige. Analysföretaget Widespace berättade förra veckan till dagensmedia.se att Android-surfandet hade passerat iPhone på den svenska marknaden.

Men Nielsen som brukar vara en pålitlig källa gick häromdagen ut med statistik som visar det motsatta, nämligen att att iOS-surfandet fortfarande är betydligt mycket större än Android-surfandet.

Nielsen mäter trafik på runt 250 av Sveriges största sajter. Enligt Nielsen var iOS-surfandet förra veckan 64 % av den mobila trafiken medans Android endast hade 25 % vilket indikerar att iOS är större och att det är lättare att surfa på en iOS-enhet, vilket vi själva också har erfarat.

Källa: dagensmedia.se

Comments 5 Kommentarer »

För några dagar sedan skrev vi om att Apple nu är världens största mobiltillverkare räknat i omsättning. Men det betyder inte att de har störst marknadsandelar, även fast dom tjänar mest pengar. Nya siffror som kom ut idag visar dock att Apple på endast tre år har lyckats ta sig in på femte plats över världens största mobiltillverkare när det gäller marknadsandelar, och fortsätter klättra vidare.

På första plats återfinns fortfarande Nokia, men har dock fått se sin marknadsandel falla från 37,2 till 30,8 procent på ett år. Men det som är imponerande är att även om Apple endast har skeppat ut 16,2 miljoner i jämförelse med Nokia som har skeppat ut 123,7 miljoner så tjänar Apple fortfarande överlägset mest pengar.

Det som också är intressant är att det har visat sig att iPhone-användare är en väldigt köpstark målgrupp både när det gäller köp av applikationer och tillbehör än andra användare.

Vi kan som tidigare lätt konstatera att iPhone är en dundersuccé för Apple, och snart börjar väl ordet ”iPhone” bli synonymt för mobiltelefon i allmänhet, så som iPod har blivit synonymt för musikspelare.

Läs resten av inlägget »

Comments 3 Kommentarer »

Apple är nu världens största mobiltelefontillverkare räknat i omsättning. Med en omsättning på hela 10,47 miljarder dollar endast från försäljning av iPhone enligt den senaste kvartalsrapporten har Apple nu gått om Nokia som världens största mobiltelefontillverkare.

Häromdagen kom det även ut en nyhet att Apple säljer hela 366 666 st enheter med iOS varje dag, vilket är en mycket imponerande siffra.

Nokia omsatte 11,7 miljarder dollar under samma kvartal men dessa siffror inkluderar även andra produkter som inte är mobiltelefoner. Värt att nämna är att Apple endast säljer en smartphone och och Noka säljer minst 50 olika modeller, flest i de billiga segmentet. Med andra ord tjänar Apple mest pengar på sina telefoner av alla tillverkare.

Comments 5 Kommentarer »

Apple_graph

Igår presenterade Apple sin kvartalsrapport. Omsättningen uppgick till inte mindre än 26,7 miljarder dollar, vilket är en ökning med 70 procent, och vinsten uppgick till 6 miljarder dollar, vilket är en ökning med hela 78 procent.

Bakom dessa vinster ligger försäljningssrekord för Mac, iPad och iPhone. Det såldes 16,24 miljoner exemplar av iPhone (ökning med 86 procent), 7,33 miljoner exemplar av iPad och 4,13 miljoner exemplar av Mac-datorer.

iPhone säljs nu av sammanlagt 185 operatörer i inte mindre än 90 länder, och nu inom kort av Verizon vilket har lett till dessa rekordsiffror.

Comments Inga kommentarer »

http://fegon.blogg.se/images/2009/fyrverkeri2_53764658.jpg

Vi här på iPhoneinfo.se vill passa på att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Ett stort tack till alla som har bidragit till att iPhoneinfo.se fortfarande är Sveriges största hemsida för iPhone. Under 2010 har det bjudits på många trevlig nyheter så som iPhone 4 och iPad, och vi får hoppas att 2011 blir ett ännu bättre iPhone-år där vi får se iPhone 5.

Återigen ett stort tack till alla våra besökare och medlemmar!

Gott Nytt År!

Hälsningar

Vi på iPhoneinfo.se

Comments 1 Kommentar »