Arkiv för kategorin “Tillbehör”

MiLi Power Angel är ett 1200mAh extra batteri för din i-Produkt.


Mili Power Angel är kanske inte det finaste du kan ha sittandes på din enhet, tillverkad av hårdplast men har en tyngd så den känns inte ”billig” när du väl håller i den. Mili Power Angel har ett 30-stift kontakt där din enhet kan anslutas, på undersidan hittar du ett miniUSB som används för själva laddningen utav batteriet (går att ladda både batteri och din enhet samtidigt), på baksidan finner du en fot som gör sig behändig när det är dags att se på film eller ifall själva enheten ska stå. framsidan finns en knapp med texten MiLi på, tryck på den så aktiveras 4 LED-lampor som anger hur mycket ström som finns kvar. Läs resten av inlägget »

Taggar:, , , ,

Comments 1 Kommentar »

Gillar man att fotografera med sin iPhone är det här en riktigt kul liten pryl som tar dina fotoambitioner till en ny nivå. Den här Fisheye-linsen kan snabbt sättas på och tas av med hjälp av en liten ring som är magnetisk på ena sidan och har klister på andra. Du klistrar fast ringen på din iPhone, och då linsen är magnetisk fäster den direkt. Sen är det bara plåta på. Linsen kostar 395 kr och har en liten ögla till det magnetiska locket som jag haft i mitt halsband för snabb access. Som det syns i bilderna jag tagit blir det extremt mycket vidvinkel. Det här blir effektfullt och roligt när man plåtar människor exempelvis. Personligen tycker jag det är lite väl mycket vidvinkel för att hålla i långa loppet. Efter ett tag tröttnade jag på linsen då det mesta såg likadant tillslut. Det finns ju dock andra typer av linser som man kan byta till och i slutändan är det ju en kul grej som många vänner dessutom reagerar med höjda ögonbryn på. En sista grej som är väldigt störande är att ringen som sätts fast runt kameran på iPhonen täcker över blixten en aning. Det här är väldigt jobbigt när man inte använder fisheye-linsen. Så ska man köpa den här lilla linsen får man räkna bort att man kommer kunna fota med blixt i fortsättningen. Om man nu inte tar bort den magnetiska ringen förstås.

+ Rolig leksak
+ Lätt att använda
+ Partyhöjare
– Blixten går inte att använda
– Tråkig i längden

Comments Inga kommentarer »

Nu är det förvisso sommar, men vad är inte bättre än en mössa till din kära iPad? Den här skönheten kostar 95 kronor och är faktiskt ganska smidig när du vill gå ner till närmsta café med iPaden, utan att behöva släpa med dig en väska. Personligen gillar jag inte att bära runt på paddan utan något skydd runt, känns naket. Då passar den här bra som enkelt dras på och av. Plus i kanten är att du kan sätta den på huvudet när höstvindarna kommer om några månader.

+ smidigheten
– skyddar inte mot stötar

Comments 2 Kommentarer »Smart Cover
är, som det hörs på namnet, ett smart sätta att skydda iPads skärm. Det finns tre briljanta lösningar i detta skydd. Det första är hur enkelt det sätts fast och tas av. iPad 2 har en magnetisk yta inbyggd på den vänstra sidan. Även Smart Cover har en magnetisk del på kanten som likt ett gångjärn fäster perfekt runt paddan.

Det andra som gör Smart Cover till en utmärkt följeslagare till iPad är att det automatiskt försätter den i sleep mode när skyddet fälls ner över skärmen, samt att den vaknar när skyddet lyfts av.

Den tredje viktigaste delen med skyddet är att det även fungerar som ett ställ. Smart Cover går att vika på tre ställen, så när man ”rullar” upp skyddet från stängt läge formas det till ett triangelformat stöd som kan vikas in bakom iPaden, vilket underlättar extremt mycket när man vill skriva en längre text. Smart Cover fungerar även bra att använda som stöd för iPaden i stående läge vilket passar bra när man ska se på film. Dock får man trycka försktigt på hemknappen i stående läge då den lätt kan tippa över. Något som jag hade uppskattat är möjligheten att använda stödet när iPaden är i lodrätt läge, vilket inte fungerar.

Smart Cover går att vika bakom iPaden när man vill hålla den i handen. Den fäster även där mot en magnet. Där är dock magnetismen väldigt svag, vilket gör att skyddet lätt lossnar och hänger ner från ena kanten. Det ser lite fult ut men är ingen större anmärkning.

Apple har verkligen förbättrat designen på det här skyddet om man jämför med det svarta originalfodralet som fanns till iPad 1. Det var nämligen som ett hölje runt hela paddan, vilket gjorde att i alla fall jag aldrig höll i den utan skydd. Det var nämligen jobbigt att ta på och av så fodralet satt ofta kvar. När jag såg Smart Cover första gången blev jag lyrisk för att Apple nu hade fattat grejen med att skapa ett skydd som enkelt går att ta av och på. Däremot skulle jag även ha något som skyddade min iPad på baksidan. När man lägger ifrån sig iPaden på bord lite här och var skrapar den lätt emot olika ytor vilket snabbt gör den ful på baksidan. Men jag antar att det även går att lösa genom att vara lite mer försiktig.

Smart Cover kommer i två olika utföranden, läder kostar 649 kr och materialet polyuretan kostar 379 kr. De båda finns i fem olika färger. När man beställer kan det vara bra att notera den lilla fotnoten som finns på Apples hemsida som säger att färgen på läderhöljen kan nötas något med tiden. Inte bra Apple, inte bra. Säljer man ett skydd för 649 kr borde det åtminstone hålla färgen. Annars får man hitta på ett skydd för att skydda skyddet.
Hursom är Smart Cover i slutändan ett fantastiskt tillbehör till iPad 2. Alla som köper en iPad 2 bör definitivt köpa till ett Smart Cover då dom båda faktiskt är skapade för varandra.

Comments 1 Kommentar »

Apple erbjuder nu gratis fodral, för att lösa antennproblemet.
Denna fodralkampanj pågår till den 30 September.

Läs resten av inlägget »

Comments 9 Kommentarer »

Vill du också ha en FM-sändare till din iPhone? Men vilken ska man köpa? Det finns en hel uppsjö FM-sändare att välja mellan! Jag har testat två intressanta modeller.

Först vill jag börja med att bena ut skillnaden mellan Jabra SP700 och Jabra Cruiser. Jabra Cruiser har dubbla mikrofoner och kostar ca 300kr mer än Jabra SP700. Jag har inte haft möjlighet att testa Cruiser, dock hade SP700 en utmärkt ljudupptagning så man kan spara några hundralappar där.

Läs resten av inlägget »

Comments Inga kommentarer »

Information

Invisible Shield iPhone 3G full body

invisible Shield är det bästa skyddet för/till din iPhone 3G. Det är en väldigt tunn plastfilm som du applicerar på iPhonen både på framsidan och baksidan. Detta skydd är mycket tåligt och skyddar mot repor och skador. Det har sålts över en miljon Invisible Shields i världen och produkten kostar ca 200-300 kr.

Video på Invisible Shield

YouTube Preview Image

Det är ZAGG.com som tillverkar InvisibleShield.

Video: Hur du applicerar Invisible Shield på iPhone 3G

YouTube Preview Image

Var kan man köpa InvisibleShield?

Hos ZAGG.com (USA)

Comments Inga kommentarer »

iPhone duckhead strömadapter 220v

Vi har fått många frågor från folk som undrar vart man kan köpa en strömadapter till sin importerade iPhone (från USA), eftersom adaptern man får med inte passar i svenska vägguttag.

Strömadaptern på bilden ovan kallas Duckhead stickpropp (220v) och ersätter den 110v version som följer med importerade iPhones från USA.

Den går att köpa på den närmsta Apple-butiken för ca 150 kr, finns bland annat att köpa för 120 kr på Kullander & Kullander i Malmö.

Läs resten av inlägget »

Comments 21 Kommentarer »