Arkiv för kategorin “Tips & Trix”

Efter att för någon vecka sedan ha låtit min iPhone genomgå en avancerad operation där alla vitala organ togs ur chassiet för att sättas in i ett nytt så svor jag tyst för mig själv att aldrig sabba min baksida på iPhonen igen. Det var av någon anledning inte alls lika lätt att få ihop den igen som på instruktionsvideorna. Vid närmare eftertanke så visade de inte hur man monterade ihop telefonen igen.

Nåja, ska jag ha ett skal så varför inte pyssla ihop något personligt? Här är en guide till hur du för ditt egna specialskal med eget motiv, till iPhone 3G/3GS (om någon ens har den längre).

Läs resten av inlägget »

Comments 4 Kommentarer »

Ovanför är ett kort av simkorten. Som ni ser har de olika storlek, men elektroniken i chipen är den samma. Så länge vi håller tungan i rätt mun behöver vi inte oroa oss för att ha sönder det. Läs resten av inlägget »

Comments 6 Kommentarer »

Vi på iPhoneinfo bestämde oss för att prova på en ny sak, instruktionsvideos! Vi börjar med en om iPhone 4, och om vi får ett bra gensvar så kommer vi även att göra till andra modeller. Vi har tagit hjälp av en erfaren servicetekniker som har reparerat en hel del iPhones i sina dagar.

Comments 3 Kommentarer »

Förra veckan släpptes nya iOS 4.3 till iPhone och iPad. Med detta kan gemene iPhoneanvändare få tillgång till snabbare surfning eftersom apple har förbättrat Javaskript-prestandan till det dubbla. Är man dessutom förunnad en iPhone 4 så kan man använda den som hotspot-punkt, så att andra telefoner eller datorer också kan koppla upp sig mot nätet.

Comments Inga kommentarer »

Apple.se har släppt en drös med tips till iPhone 4 som kan hjälpa dig att bli mer produktiv med din iPhone 4.

Även fast majoriteten av tipsen  är  saker som kan tas för givet ska dock inte alla råd underskattas – även för den vane iPhone-användaren.

Alla tips kan läsas här.

Comments 1 Kommentar »

Snart kan personer med iPhone 3G och 3GS dra nytta av HDR-funktionen som kom med iOS 4.1 men som bara fungerar med iPhone 4. För att genomföra detta krävs jailbreak, vilket idagsläget inte finns. Alltså bör man lägga följande på minnet om man vill ha HDR på sin 3G eller 3GS.

Läs resten av inlägget »

Comments Inga kommentarer »

För några dagar sedan hittades ett säkerhetshål som kan utnyttjas för jailbreak och upplåsning.  Hålet upptäcktes av Pod2g från Chronic Dev Team. Säkerhetshålet finns i rom-kretsen och Apple kan inte uppdatera denna med hjälp av en programuppdatering. Enheter såld efter November 2009 ska ha detta säkerhetshål.

Det finns ännu inget verktyg för att jailbeaka. Så vill man ha en jailbreakad eller upplåst iPhone bör man hålla sig borta från 4.1 ett tag till.

Comments 20 Kommentarer »

Exposé på din iPhone eller iPad med programmet Multifl0w.
Du kan se, flytta runt och stänga ner dina öppna program.
Multifl0w kräver en jailbreakad enhet och programmet finns att hämta hem i Cydia.

Läs resten av inlägget »

Comments 6 Kommentarer »