Recension: Apple Smart CoverSmart Cover
är, som det hörs på namnet, ett smart sätta att skydda iPads skärm. Det finns tre briljanta lösningar i detta skydd. Det första är hur enkelt det sätts fast och tas av. iPad 2 har en magnetisk yta inbyggd på den vänstra sidan. Även Smart Cover har en magnetisk del på kanten som likt ett gångjärn fäster perfekt runt paddan.

Det andra som gör Smart Cover till en utmärkt följeslagare till iPad är att det automatiskt försätter den i sleep mode när skyddet fälls ner över skärmen, samt att den vaknar när skyddet lyfts av.

Den tredje viktigaste delen med skyddet är att det även fungerar som ett ställ. Smart Cover går att vika på tre ställen, så när man “rullar” upp skyddet från stängt läge formas det till ett triangelformat stöd som kan vikas in bakom iPaden, vilket underlättar extremt mycket när man vill skriva en längre text. Smart Cover fungerar även bra att använda som stöd för iPaden i stående läge vilket passar bra när man ska se på film. Dock får man trycka försktigt på hemknappen i stående läge då den lätt kan tippa över. Något som jag hade uppskattat är möjligheten att använda stödet när iPaden är i lodrätt läge, vilket inte fungerar.

Smart Cover går att vika bakom iPaden när man vill hålla den i handen. Den fäster även där mot en magnet. Där är dock magnetismen väldigt svag, vilket gör att skyddet lätt lossnar och hänger ner från ena kanten. Det ser lite fult ut men är ingen större anmärkning.

Apple har verkligen förbättrat designen på det här skyddet om man jämför med det svarta originalfodralet som fanns till iPad 1. Det var nämligen som ett hölje runt hela paddan, vilket gjorde att i alla fall jag aldrig höll i den utan skydd. Det var nämligen jobbigt att ta på och av så fodralet satt ofta kvar. När jag såg Smart Cover första gången blev jag lyrisk för att Apple nu hade fattat grejen med att skapa ett skydd som enkelt går att ta av och på. Däremot skulle jag även ha något som skyddade min iPad på baksidan. När man lägger ifrån sig iPaden på bord lite här och var skrapar den lätt emot olika ytor vilket snabbt gör den ful på baksidan. Men jag antar att det även går att lösa genom att vara lite mer försiktig.

Smart Cover kommer i två olika utföranden, läder kostar 649 kr och materialet polyuretan kostar 379 kr. De båda finns i fem olika färger. När man beställer kan det vara bra att notera den lilla fotnoten som finns på Apples hemsida som säger att färgen på läderhöljen kan nötas något med tiden. Inte bra Apple, inte bra. Säljer man ett skydd för 649 kr borde det åtminstone hålla färgen. Annars får man hitta på ett skydd för att skydda skyddet.
Hursom är Smart Cover i slutändan ett fantastiskt tillbehör till iPad 2. Alla som köper en iPad 2 bör definitivt köpa till ett Smart Cover då dom båda faktiskt är skapade för varandra.

May 22nd, 2011|Categories: Apple, iPad, Tillbehör|

One Comment

  1. jonte June 5, 2011 at 22:11

    Att läder ändrar färg går inte att göra nåt åt då det är ett naturmaterial. Om det hade vart konstgjort läder hade vi kunna ställt det kravet.

Comments are closed.