Recension: De fyra bästa Foto-apparna till iPhone

 

Det finns en hel del foto-app:ar, så många att det kan vara svårt att veta vilka som gör vad och är värda att köpa.
Jag har valt ut ett par stycken nedan som gör sitt jobb och lite till.

 

AppStore länk: Camera+​ – tap tap tap Pris: 15 kr

En allt-i-ett app som kan det mesta inom enkel redigering och lite andra funktioner.

Ett snyggt användargränssnitt och många bra funktioner som till exempel zoom, rutmönster, geotaggning, bildstabiliserare, timer och ett “burst-mode” gör detta till en bra app om man vill ha många funktioner i en och samma app.

 

När man tagit sin bild kan man antingen spara den, dela på Facebook, Twitter, Flickr, skicka den i ett mail eller redigera den.
När man ska redigera den kan man ändra kontrast och ljusstyrka genom att välja vad/var man tagit sin bild t. ex. på en text, på stranden eller en solnedgång. Det finns 14 miljöeffekter att välja mellan och 2 autoeffekter. En som skapar en så bra bild som möjligt och en som skapar en effektfull och tydlig bild.
Om man vill skapa en snygg effekt till sin bild kan man lägga till ett filter, det finns 27 stycken och ytterligare 9 att köpa för 7 kr.

 

Camera+​ - tap tap tap

 

 

 

 

 

 

 

AppStore länk: QuickPix – Two Teeth Technologies Pris: 7 kr

En app som bara kan en sak och förmodligen gör det bäst av alla, ta så många bilder som möjligt på så kort tid som möjligt.
Appen är inte särskilt snygg men den är otroligt snabb.


Här är ungefärliga antal bilder per sekund (bps):

  • iPhone 4: 2 bps
  • iPhone 3GS: 2 bps
  • iPod Touch 4G: 6 bps
  • iPad 2: 14 bps

Det går att ta kort samtidigt som man filmar och man kan också ställa in att QuickPix ska ta en bild när man startar appen.
Finns några enklare inställningar och funktioner som fokus-lås, zoom osv.

QuickPix - Two Teeth Technologies

 

 

 

 

 

 

 

 

AppStore länk: 360 Panorama – Occipital Pris: 7 kr (ord. 15 kr)

Namnet säger väl en hel del om vad denna app kan göra och den är väldigt smidig att använda.

En ganska enkel men ändå avancerad app som kan ta panoramabilder med hjälp av att man “filmar” omgivningen. Om vrider iPhonen åt höger så fyller appen i bilden, så genom att rotera ett varv så kan man skapa en 360 graders panorama bild. Dvs. man behöver inte ta en massa enstaka bilder. Det som är lite tråkigt är att man i princip inte kan ta bilder om det inte är utomhus mitt på dagen utan att det uppstår skarvar i slutbilden. Men trots det så är detta en av de bästa apparna för att ta panoramabilder. När man tagit sin bild kan man även dela den till Facebook, Twitter eller maila den.

 

360 Panorama - Occipital

 

 

 

 

AppStore länk: Pro HDR – eyeApps LLC Pris: 15 kr

Ibland kan det vara svårt att ta en bild om det är mycket ljus på en plats i bilden och väldigt mörkt på en annan, visst vore det bra om man kunde ta en bild som tog alla detaljer från det ljusa partiet och en annan från det mörka. Det är precis det som denna appen gör, skapar en bra ljusbalanserad bild.

Det finns ett flertal modifieringar att ändra i sin bild om man inte är riktigt nöjd med autofunktionen (se bilden ovan).
Går att välja mellan hög upplösning men då tar också längre tid när man ska ta bilden eller låg upplösning och snabb bildtagning. Resultatet blir oftast mycket bra om så länge man inte tar bilden i motljus, delar av bilden kan då bli lite diffusa.

Pro HDR - eyeApps LLC

May 21st, 2011|Categories: Program|Tags: , , , , , |