Recension: iHeight

AppStore länk: iHeight Pris: 7 kr

 

Ibland kan det vara kul att veta hur högt något är, en byggnad, ett träd etc. En enkel och smart app som heter iHeight gör precis det, mäter höjden.

Genom att hålla iDevice:n plan mot marken och räkna antalet meter från objektet man vill mäta höjden på, och sedan sikta den mot toppen räknar appen ut höjden. Visst låter det orealistiskt? Men egentligen är det bara med hjälp av lite mått, vinklar  som höjden beräknas.

Tänk på att vara väldigt noga när du mäter annars kan felmarginalen bli flera meter. Tyvärr är den lite för osäker i mätningen för att den ska vara mer än en experimentell app som är kul att testa. Med en del tur kan få en hyfsat korrekt mätning.
Upplägget är väldigt enkelt med tre steg som du ser längst upp på sidan, start, skriv in avstånd och sträckan beräknas i real-tid.

Här är en liten förklaring för den som undrar hur det funkar:

A är avståndet till objektet.
B är höjden som beräknas.
X är vinkeln som beräknas när man lutar iDevice:n.

 

 

 

 

+ Smart funktion
+ Enkel att använda
– Stor osäkerhet i mätningen

 

 

AppStore länk: iHeight Pris: 7 kr

June 11th, 2011|Categories: Apps, Program|Tags: , , , |

2 Comments

  1. Valter June 11, 2011 at 21:59

    ja alldeles för stor osäkerhet. Iphones vinkelmätning är osäker.
    Dessutom måste avståndet till föremålet mätas horisontellt.

  2. Anders Ekberg June 21, 2011 at 18:07

    Du säger att detta verkar orealistiskt. Men detta löstes av herr Pythagoras som levde för cirka 2600 år sedan i staden Crotone södra Italien. Hur enkelt som helst. Du kan göra det med solens hjälp också om du har lust med en liten kort promenad i solsken och har en pinne, som du vet längden på, som du sätter fast i backen. Lev väl, du behöver inte en iPone till allt.

Comments are closed.