Recension: iKörkort

AppStore länk: iKörkort Pris: 49 kr
AppStore länk: iKörkort Lite Pris: Gratis

 

Om du ska ta körkort så bör du kolla på iKörkort, den bästa appen för att testa sina körkorts-kunskaper.

Framförallt är appen bra om du har läst en del innan och vill testa dina kunskaper med Kunskapsprovet. Man kan välja vilken typ av frågor man vill testa sig med, frågor om bilen, människan, miljö, stadskörning, landsvägskörning, mörker och halka, trafikregler, olyckor eller blanda alla kategorier. Ett annat väldigt bra och funktion är att man kan välja antalet frågor man vill svara på, från 10 frågor som tar c:a 4 min till 70 frågor som tar c:a 30 min beroende på hur kluriga dom är. Totalt sett finns dett 1000 frågor, vissa med bild som alla håller hög kvalitet och ungefär hälften av dem har en djupare förklaring kring det rätta svaret. Det finns även en separat del som bara innefattar vägmärken, 558 stycken, och vägmärkesprov med 400 frågor. För att bli godkänd måste du svara rätt på 80 % och om du väljer det stora testet, med 70 frågor måste du dessutom bli klar på mindre än 50 min.

För att kolla vad du behöver öva mer på finns det statistik över hur många procent rätt du svarar inom de olika kategorierna.
Trots att den är bäst som ett testredskap så finns det en hel del teori och trafikregler ifall man vill kolla upp något.

Som sagt, detta är en riktigt tung och stabil app med väldigt många frågor. Rekommenderas starkt till alla som ska ta körkort. Om du vill testa appen finns det en lite version med färre frågor och valmöjligheter.

+ Många bra frågor
+ Statistiken
– Priset

 

 

 

 

AppStore länk: iKörkort Pris: 49 kr
AppStore länk: iKörkort Lite Pris: Gratis

June 17th, 2011|Categories: Apps, Program|Tags: , , , |