Recension: Infinity Blade

AppStore länk: Infinity Blade Pris: 22 kr (Ord. 49 kr)

 

Årets snyggaste spel och årets spel är bara några av de knappt 20 utmärkelser som Chair Entertainment Group har fått för detta spel. Men kan spelet leva upp till all positiv kritik? Om man tittar på grafiken,  så ja. Det här är nog det snyggaste spel jag sett på en iPhone. Möjligtvis kan Real Racing 2 vara nästan lika snyggt. Spelet kan dock bli lite tjatigt efter några timmars stridande.

Storyn börjar med att en soldat, eller legend som han kallas, blir dödad av tyrannen inne i slottet. 20 år senare så kommer sonen till slottet för att hämnas för sin far. Men slottet vaktas av många troll och andra jättar som han måste ta sig förbi för att träffa tyrannen.

Utan att avslöja hur det slutar så ska man mer eller mindre hela tiden döda en vakt för att sedan trycka på punkter på skärmen för att antingen plocka upp skatter som pengar eller möta nästa vakt.

För pengarna kan man uppgradera vapen, rustningen, skölden och lite annan utrustning.

Slåss gör man genom att dra fingret över skärmen i olika riktningar. Till sitt försvar har man tre olika möjligheter. Antingen kan man blocka motståndarens slag med sin sköld, man kan ducka åt höger eller vänster eller så kan man parera motståndarens slag med sitt egna svärd. Allt handlar om timing, framförallt att parera ett slag.
Om man ska blocka med skölden så räcker det att bara trycka på en punkt nere på skärmen, dock har man bara ett visst antal skydd innan skölden går sönder och man blir tvingad att använda något av de andra försvaren.

Ibland känns det lite tjatigt att dra som en galning över skärmen och sedan skydda sig mot fienden så tyvärr tappar spelet lite i och med att det är i princip det enda man gör från början till slut.

Även spelläget Arena går ut på samma sak förutom att man inte får några mellanscener eller en story att följa, där tävlar man i ronder mot slumpmässiga jättar. I Arena finns det även multiplayer som stödjs av Gamecenter.

 

Trots den otroligt snygga grafik som får andra spel att se löjliga ut så känns det lite tjatigt efter ett tag. Men det är ändå en upplevelse att spela detta spel.

 

+ Grafiken
– Tråkigt i längden

 

 

 

AppStore länk: Infinity Blade Pris: 22 kr (Ord. 49 kr)

May 26th, 2011|Categories: Spel|Tags: , , |