Recension: Meritum Paint Free

Meritum Paint Pro - Meritum Soft

OBS, testad på iPhone.
Applikationen Meritum Paint Free är ett målarverktyg för de med leklust. Fast egentligen är det inte alls ett målarverktyg, utan ett spel, eller ett tidsfördriv – för någon praktisk funktion fyller det egentligen inte. Med sex stycken olika “penslar” och stöd för multitouch är det en rolig liten applikation för dig som vill spendera någon minut med att skapa psykadeliska mönster på din iPhone. Det är ungefär så lång tid man  kan spendera på det innan man tröttnar.
Att se färgerna flyta ut över skärmen kan förvisso vara fascinerande en liten stund, men de sprider sig allt för snabbt på iPhonens lilla skärm och därför krävs det att man återställer skärmen ganska ofta, vilket sker genom ett par enkla knapptryckningar.


Ett exempel på hur en improviserad målning kan se ut.

Några egenskaper programmet har är att man kan dela sina konstverk på Facebook, Twitter och Flicker, vilket skulle vara kul om man hade kunnat åstakomma något unikt. Tyvärr är det inte möjligt, då nästan alla bilder till slut ser likadana ut. Skulle man trots detta vilja spara sin kreation så kan man göra det genom att helt enkelt skaka på luren, vilket känns smidigt.

Kanske är pro-verisionen bättre, kanske är det roligare på en iPad, men på en iPhone så håller jag mig nog till gratisverisionen.

Betyg 3/5, då appen verkar ha potential på en iPad.


February 18th, 2011|Categories: Apps, AppStore|

2 Comments

  1. […] This post was mentioned on Twitter by CyMoon, iPhn.se. iPhn.se said: [iPhone info.se] Recension: Meritum Paint Free http://dlvr.it/GxbmN […]

  2. John February 19, 2011 at 00:09

    Skönt på ipad!

Comments are closed.