Recension: Metalldetekor

Metalldetektor™ - Edward Chapkis
Som vanligt så fortsätter spännande apps att dyka upp dyka upp i till iPhone. En av dem är metalldetektorn, som faktiskt fungerar!

Genom att använda sig av den inbyggda kompassen som finns i iPhone så kan appen känna av de skillnader i magnetfältet som metallobjekt orsakar. I praktiken innebär detta att man genom att föra iPhonen över väggen kan hitta ledningar och annat roligt. Räckvidden är inte enorm, men räcker gott och väl för att underhålla och imponera på vänner och bekanta.

En inbyggd irriterande alarmsignal ljuder om man för telefonen över ett metallobjekt. Denna går dock både att stänga av och kalibrera till önskad känslighet genom det enkla gränssnittet som appen erbjuder. Helt klart värt 7 spänn, även om användningsområdena är begränsade.

Observera att appen endast fungerar på iPhone 3GS

Betyg:

 

Köp nu  på  iTunes

Det är många som hävdar att datorspelen var bättre förr, så vi på redaktionen bestämde oss för att testa ett av 90-talets guldkorn; nämligen Wolfenstein 3D.

Efter att ha jailbreakat min iPhone och laddat ned det klassiska Wolf3D genom cydia så sätter jag mig till rätta med iPhonen i horisontell tvåhandsfattning och startar applikationen. I huvudmenyn kan jag välja mellan att starta ett nytt spel, kolla igenom kontrollerna, gå in på idsoftwares hemsida och välja om jag vill spela med eller utan ljud. Självklart sätter jag på högsta volym och hoppar direkt in i spelet.

Jag var innan testet osäker på hur styrknapparna skulle fungera – skulle man verkligen kunna spela ett fps-spel endast med hjälp av en touchscreen? Min skepsis försvann direkt när jag lät fingrarna virvla över skärmen och ta mina första steg i en av nazisternas högborgar. Man navigerar enkelt fram genom banan med hjälp av två uppsättningar styrknappar, en för de konventionella piltangenterna – som motsvarar framåt, bakåt och sidledsrörelser, och en för att styra de höger- och vänstersvängar som man annars använder musen till.

Det känns nästan som man sitter och lirar framför sin gamla 66 mhz:are igen när man med pumpande adrenalin tar reda på vad som döljer sig bakom de blåa skjutdörrarna i anläggningen, och även om grafiken är exakt lika basal som den var 1994 så är spelupplevelsen lika genuint härlig som den var på den tiden!

Med risk för inflation i betygssättningen så skulle jag ändå inte kunna leva med att dela ut ett annat betyg än en femma.

Länge leve nostalgi och nittiotalsspel!

Betyg: 


Relaterade inlägg

En kommentar till “iphoneinfo testar Wolfenstein 3D på iPhone”
  1. Tweets that mention iphoneinfo testar Wolfenstein 3D på iPhone | iPhoneinfo.se — Topsy.com skrev:
    23 Feb, 2011 – klockan 22:08 Redigera[…] This post was mentioned on Twitter by Aapl.se, Mike Fyhr. Mike Fyhr said: [iPhn.se] [iPhone info.se] iphoneinfo testar Wolfenstein 3D på iPhone: Det är många som hävdar att datorspelen v… http://bit.ly/eV8tHJ […]


Tips: Samsung Galaxy S -Touch-mobilen med extra allt. Klicka här >>

Lämna en kommentar
Inloggad som skribent. Logout »
 

March 15th, 2011|Categories: Program|