Recension: The Heist

AppStore länk: The Heist Pris: 7 kr

Då har det kommit ut ett klurigt spel för alla som älskar pussel, The Heist har tagit sig till första plats bland dom apps som kostar i App Store, med sina 60kluriga nivåer, så kan man inte låta bli att undra, vad är så speciellt med The Heist att det hamnade på första plats?

The Heist fångar din uppmärksamhet redan från början, så fort du startar spelet, får du ett inkommande samtal från en tjej vid namnet Sophia, var inte orolig, det är ett fejksamtal. När samtalet väl avslutas med Sophia som presenterar storyn för dig, så märker du ganska snabbt att du inte kommer få så mycket mer hjälp, varken någon beskrivning i hur dom 4pusselspelen fungerar eller något alls, men det är bara att ta det med glimten i ögat och se det som ännu en utmaning.
Väl i spelet så har du att välja mellan 4olika pusseltyper med 15nivåer i varje och 4olika svårhetsgrader. Beroende på hur duktig du är så kan tiden för avklarat spel variera för alla. Men vad händer när du väl/om du klarar av alla pussel och får upp själva valvet? utan att avslöja något, så säger vi så här, du belönas för att använda hjärnan i The Heist.

Pusselspelen i The Heist är inte exakt nya, den ena känner du igen från appen (unblock me), andra är något sudoku liknande pussel och Sokoban osv. Grafiken är fin och alla animationer flyter på, musiken passar in och får dig att sjuka in i spelet lite till, även om The Heist inte kommer med så mycket nytt, så är det hur spelet är gjort som ger en liten charm över det hela.

The Heist är ett måste för alla pusselälskare! värt sina 7kronor som det kostar. Vi får bara hoppas att “Tap Tap Tap” som tidigare givit oss “Camera+” kan bjuda på ännu fler nivåer.

+ Priset
+ Bra tidsfördriv
–  Inga instruktioner


AppStore länk: The Heist Pris: 7 kr

June 1st, 2011|Categories: Apps, AppStore, Spel|Tags: , , , , |