Recension: Touchgrind BMX

AppStore länk: Touchgrind BMX Pris: 38 kr

 

Illusion Labs har gjort det igen. Skaparna av Touch Grind och Labyrinth 2 har gjort ett BMX-spel som är av minst lika stor kvalitet som de övriga spelen.

 

Det är sällan man blir besviken på deras spel och Touchgrind BMX är inget undantag.

Lika enkelt som naturligt så styr man med hjälp av två fingrar, ett på styret och ett på sadeln. Fingrarna kan ibland kännas lite i vägen men det väldigt annorlunda och snygga sättet att kontrollera sin BMX på gör det överkomligt.

I början har man en cykel och en bana. För att låsa upp fler cyklar och banor behöver man tjäna ”Adrenalinpoäng”. Det gör man genom att utföra vissa utmaningar som är unika för varje ny bana. Det kan till exempel vara att undvika att krascha under loppet eller att utföra en tailwhip vid en viss ramp. Allting känns väldigt genomtänkt och gör att man vill komma tillbaka och slå sina gamla rekord.

Ett annat sätt att få adrenalinpoäng är att göra tricks, många, ofta och i snygga kombinationer. För att göra tricks drar man med fingrarna åt höger eller vänster, var för sig eller båda åt samma håll. En flip gör man genom att dra båda fingrarna upp eller ner.

Det enda jag saknar är ett spelläge där man kan köra fritt och öva tricks eller till och med bygga en egen bana. Men det är ändå ett riktigt kul spel som man bör testa.

+ Kul spel
+ Innovativ kontroll
– Saknar fritt spelläge
– Priset

 

 

 

 

AppStore länk: Touchgrind BMX Pris: 38 kr

June 1st, 2011|Categories: Spel|Tags: , , |