Recension: Tv Forecast

AppStore länk: Tv Forecast Pris: 15 kr

Tänk dig att du har en massa serier som du följer, men vet inte när dessa kommer ut, då kan denna app vara något för dig. För att lägga till en serie som du önskar följa, så pekar du bara på + och skriver in namnet på serien du vill ha med, TV Forecast hämtar då informationen från TVRage.com (vilket kräver internetanslutning) den matchar det du sökt på, bland resultaten kommer du kunna se namnen skrivna med två olika färger t.ex Scrubs (grå)-betyder isåfall att serien är nedlagds (grå kan även betyda att du redan lagt till serien på din lista) eller House (svart)-serien sänder ännu. När du väl lagt till en eller flera serier som du tänk följa, så kommer du att se dessa i ordningen dom sänds på, listorna är bekvämt uppdelad i tidskategorier (idag, imorgon, denna vecka, nästa vecka, denna månad och TBA “kommande”). Du ser även exakt hur många dagar det är kvar innan det är dags för din favorit serie att komma ut.

Klickar du på en av serierna som du har på din lista, kommer du fram till en ruta där information visas (Kanal, namnet på avsnittet, datum och tid, samt information om just det avsnittet). Bland inställningar så kan du välja ifall du ska få en notis eller inte (5-15-30min 1-2timmar eller 1-2timmar efter) , samt så har du valet ifall allt du lägger till ska anpassas efter den tidzon du befiner dig i (detta måste du göra manuellt på serier som du har på din lista sedan tidigare, dvs före du aktiverat denna funktion) det gör du genom att klicka på edit så ser du en liten mörk jordglob, denna kommer att ljusna till när den är aktiverad. glömde säga, att alla dessa funktionerna finns även för när ett avsnitt senast kom ut. t.ex 1 vecka sedan.

Tv Forecast är värd sina 15kr som den kostar, speciellt ifall du är en tv-serie fanatiker och har en massa att följa som du absolut inte vill missa nästa del av. Appen gör det den ska, ger dig all information du kan tänkas behöva, har en design som är lätt för ögonen, personligen så saknar jag en IMDB länk, men får nöja mig med att den ger information på tvrage.com (read more-länk).

+ Priset
+ Användarvänlig
– gråa färgen kan betyda två saker (nedlagd eller att du redan har den på listan)

AppStore länk: Tv Forecast Pris: 15 kr

June 5th, 2011|Categories: Apps, Program|Tags: , , , , , |

One Comment

  1. iPhone appar June 7, 2011 at 22:21

    Trevlig app, jag följer själv ett hav av serier, till tider närmare 30st samtidigt. har länge letat efter en notify app.

    Tackar och bockar djupt!

Comments are closed.