Recension: WordFoto

AppStore länk: WordFoto Pris: 15 kr

Visst finns det många foto-appar som börjar bli tråkiga med sina filter och andra uttjatade funktioner? Därför är det extra intressant med WordFoto som skapar en bild av text, eller rättare sagt, text av en bild. Resultatet blir riktigt snyggt och kan vara användbart om man vill skriva ett meddelande till bilden.

Man väljer först en bild från sin ”Camera Roll” eller ta en ny bild. Om man fått med onödiga partier i bilden kan man beskära bort dem. Sedan väljer man vilken text man vill att bilden ska byggas upp av, det går att skriva precis vad som helst. Men ett tips är att inte skriva långa meningar utan bara ett par väl genomtänkta ord. För att styla till det hela finns det åtta stycken olika stilar, från svartvitt, till färg och olika typsnitt. Om man trots det inte är nöjd kan man skapa sin egen design och spara den i en av de ytterligare åtta stil-mallarna.

Det är enkelt, kul och resultatet blir lika bra oavsett vad man tar sin bild. Har man en lite sämre bild som till exempel är suddig men ändå vill behålla den är detta ett väldigt bra sätt att få den att se snygg ut. Det blir ett syfte med att den är suddig.
När man är klar med sitt mästerverk kan man givetvis spara det, dela på Facebook eller mejla den. Tyvärr finns det i skrivande stund inget stöd för att dela på Twitter.

 

+ Ovanlig app
+ Väldigt snyggt resultat
– Saknar stöd för att dela på Twitter

 

 

 

 

 

AppStore länk: WordFoto Pris: 15 kr

June 2nd, 2011|Categories: Program|Tags: , , |