Bubbe

Forum Replies Created

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • Author
  Posts
 • Bubbe
  Member
  Post count: 7

  @r_o_n 91846 wrote:

  Vad är originalfrågan då?Ska du “bumpa” en egen fråga i denna långa tråd, gör ett citat på din originalfråga, typ…

  Amanda777 skrev: “Hej, kan jag uppdatera min 3gs, 06.15.00, till 4.3 utan att det blir knas med unlocken?”

  Och jag valde att bumpa DEN frågan. Ber om ursäkt om det rörde till sig.
  Min telefon var tidigare låst till Telenor när jag köpte den men jag har låst upp den själv så jag kan använda 3. Men om jag nu uppdaterar till det som iTunes hela tiden ständigt vill uppdatera till (4.3.3 var det, väl?) så kanske jag inte kan ringa med 3 längre?

  Blev det lite mer solklart nu? 😀

  Bubbe
  Member
  Post count: 7

  @amanda777 91816 wrote:

  Jo, men det går alltså? Jag måste inte göra nåt innan utan kan bara trycka på uppdatera när itunes frågar mig?

  Bumpar frågan för jag är verkligen trött på att min GPS inte fungerar. Inbillar mig att det bättrar sig om jag uppdaterar till 4.3.3, eller har jag fel? 😮

  Frågan är ju förstås då om det är möjligt att låsa upp igen så jag kan använda valfri operatör igen? Har ju just lyckats låsa upp det jag kör med nu, vad-det-nu-var… :confused: 😮

  Bubbe
  Member
  Post count: 7

  @tompasod 91059 wrote:

  En uppdatering tar bort JB och ev upplåsning som inte är gjord via iTunes.

  Okidoki. Tack för det svaret. Då avvaktar jag i stället. Orka greja med det nu igen när man nyss lyckats. 😀

  Bubbe
  Member
  Post count: 7

  @nalle55a 90818 wrote:

  Hur gick det med GPS och batteritid ?

  Tja… Eftersom jag är gammal “HTC:are” så är jag nöjd med batteritiden. 😛 Så jag märker ingen direkt skillnad. Däremot krånglar TomTom och Navigon. Dock hittar den inbyggda kartan (är det Google Maps?) min position om jag har 3G inkopplat. Har sökt en fix på nätet men utan framgång.

  En fråga när jag ändå är här och skriver igen…

  Nu när jag jailbreakat och det i alla fall går att ringa med min operatör – vad händer då när/om jag uppdaterar till 4.3.3 som iTunes erbjuder mig varje gång jag kopplar in mig i datorn? Försvinner upplåsning och jailbreak då?

  Bubbe
  Member
  Post count: 7

  @cophe 90776 wrote:

  Då jag aldrig behövt göra det själv, så har jag ingen personlig uppfattning om vilka problem som kan skapas. Jag har dock hört ett & annat klagomål ang. 06:15.

  Tyvärr finns där ingen annan lösning, om du tvunget vill köra 3 på den i nuläget.

  Tack, det var ett bra svar som behövdes. Jag har bockat i att uppgradera baseband nu och har i skrivande stund den där coola ananasen i rutan. 😀
  Får väl offra GPS-funktionen så länge då… Om det ens blir dåligt, man vet inte, kanske turen är med mig i dag! 🙂

  Anyhow: tack för dina svar! Uppskattas! Det är en djungel när man är helt ny på det hela! Dina enkla svar har gett mig raka besked så nu ska jag nog kunna operera vidare på egen hand. Än så länge. Önskar dig en trevlig helg!

  EDIT en stund senare: YES! DET FUNGERAR NU MED 3!!! TACK!!!

  Bubbe
  Member
  Post count: 7

  @cophe 90772 wrote:

  Tjenare Bubbe, och grattis till ditt köp.

  Enligt din beskrivning har du gjort helt rätt, det jag tycker är märkligt dock, är att inte ens ditt telenorkort fungerar, vilket det ska göra.
  Men för att ditt 3-kort ska fungera, så måste du ha iPads baseband. Basebandet är den “mjukvara” som hör till operatörkonfigurationen i din iPhone, och det är den man vill låsa upp om man ska ha en s.k unlock.
  Det du behöver göra är att, i redsn0w, bocka för något i stil med, “upgrade to iPads baseband” eller dylikt. När du gjort det, så installerar du ultrasn0w i cydia. På så vis blir din telefon upplåst, och kan därmed användas med valfri operatör.

  Tackar! Jag har dock hört att det där nya basebandet (Downgrade Baseband 06.15.00 on iPhone 3GS 3G | Iphone 4 Jailbreak.org) ska orsaka problem med GPS:en??? Stämmer det? För jag är i behov av GPS. Det var 70%:s anledning till att jag köpte luren!

  Nu har jag prövat med Sn0wbreeze också, blir ingen förändring, men den frågar i alla fall om jag vill installera baseband 06.15.00, men jag har inte vågat bocka i den förrän jag har ett rakt svar på vad som kan ske – och om det är reversibelt…

  Tack för gratulationen. Lämnar HTC för iPhone… Hoppas jag gjorde rätt. 😛

  Bubbe
  Member
  Post count: 7

  Tjena allihop!

  Jag har försökt att bläddra igenom allt här men hittar liksom ingenting som är precis som mitt problem… Kanske man blivit fartblind bland alla inlägg? 🙂

  Jag köpte i går en iPhone, mitt livs första, en 32GB 3GS.
  Den är låst till Telenor, men jag har 3 som operatör.

  Tog hem redsn0w (så långt klarade jag att googla och intressera mig) och en fil vid namn “iPhone2,1_4.3.2_8H7_Restore.ipsw”.

  Lade in iTunes i datorn (Windows 7, 64-bit) och drog igång med någon guide jag fann. (Edit: iClarified – iPhone – How to Jailbreak Your iPhone 3GS Using RedSn0w (Windows) [4.3.2])

  Jag TROR att den är jailbreakad, vet dock inte. Men på menyn finns Cydia med i alla fall. Dock hittar telefonen ingen operatör alls. När jag vill välja operatör i telefonen finns det bara auto och så står det att den inte kan visa nätverkslistan eller något i den stilen.

  Nu fungerar inte ens ett Telenor-kort?!

  Vad har jag missat? Hjälp en nybörjare! 😮

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)