brorzan

Forum Replies Created

Viewing 50 posts - 1 through 50 (of 118 total)
 • Author
  Posts
 • brorzan
  Member
  Post count: 121

  En kollega till mig testade ett Jabra Clipper (Jabra CLIPPER – Wireless music and calls on the go) igår och tyckte att det var klockrent ihop med hans iPhone. Bra ljud, skön bas och volymkontroll fungerade.
  Dessutom kan man ha den kopplad till två telefoner samtidigt, om man t.ex. har en jobbmobil vid sidan om sin iPhone.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  Tele2 och Telia delar inte GSM-nät. Det enda de delar är masterna för 3G, men även ut från de masterna så är det helt separat.
  Halebop går i Telias nät, så de har identisk täckning med Telia.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  Sen ska jag väl lägga till att även jag tycker att begränsningar av innehållet suger. På det sättet trivs jag bättre med min Android än min iPhone. 🙂

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  @ponyboy 57422 wrote:

  Jag påstod aldrig att majoriteten har jailbreakade iphones. Jag säger bara att iPhone hade inte varit en sån succé om det inte var för jailbreak (jag hade iaf inte haft en iPhone eller spenderat så mycket tid på den). Det som fick mig intresserade av iPhone var alla Youtube videor på olika teman och häftiga applikationer, kollar man idag också så har de flesta iPhone videor med jailbreak att göra.

  Skulle tippa att det är runt 20% som har jailbreakad sina iphone. Fanns en undersökning om det förut, ska försöka hitta den när jag kommer hem. Cydias siffror kan vara lite luriga, som Freebo skrev så har inte alla sparat sina ECID SHSH och det är endast 3Gs som har ECID.

  Njae, fast om “Apple njuter av intäkterna från det jailbreakarna har gjort” och att det är ni “med jailbreakade iPhones som har gjort den till sådan succé” så borde väl mer än hälften sålda vara jailbreakade?
  Om det ens är så många som 20 % som är breakade så står jag fortfarande fast vid att du tog i så du sprack med de kommentarerna.
  20 % avgör inte succé eller ej.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  @ponyboy 57336 wrote:

  Apple njuter just nu av intäkterna från det jailbreakarna har gjort för deras produkt. Det är vi med jailbreakade iPhones som har gjort iPhone till en sån succe, inte Apples tv reklamer eller Steve Jobs presentationer. Det är såna som vi som ständigt visar upp våra tredjeparts applikationer och snygga teman för alla runt omkring oss och tjatar om alla saker som går att göra med en iPhone. När nu dessa människor springer och köper en iPhone det första dem gör är att ringa oss och fråga om alla funktioner som vi lovade dem och det enda vi kan säga är -tyvärr Apple har stoppat det för tillfället.

  Nu tar du nog i så du spricker. Tills du kan uppvisa trovärdig statistik på att majoriteten av alla iPhones är jailbreakade så är jag extremt säker på att det är en bråkdel av alla iPhones som är det.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  @ponyboy 55329 wrote:

  Nackdelen med Telias Navigator är att den inte har kartorna nerladdade i applikationen. Åker man i områden där det inte finns 3G mottagning då är det ett helvete att navigera. Dessutom så kan du bara använda den i Sverige, åker du utomlands så lär du få betala en jävla massa för datatrafiken. Jag har Navigon for Europa, 699 kr engångs summa och då kan jag kostnadsfritt använda den i hela Europa.

  Njae, sanning med modifikation. För det första så krävs ingen 3G-uppkoppling, utan det räcker med gamla goa GSM/Edge-nätet. För det andra så drar den inte mycket datatrafik, så det blir inte “en jävla massa” ens utomlands.

  All information som behövs skickas direkt till din telefon när du begär en rutt och sen kopplas GPRS / 3G kopplingen ned.

  Beroende på ruttens längd och hastigheten på uppkopplingen så tar en hel rutt med all kartdata allt från 5 sekunder till några minuter att ladda ned. Efter att hela rutten laddats ner är Telia Navigator inte längre beroende av en uppkoppling. Du behöver däremot inte vänta på att alla kartor ska skickas till telefonen utan kan börja köra efter några sekunder när du fått de första kartorna.

  En rutt som är 20 mil laddar ca 40 kB data.
  https://telianavigator.wisepilot.com/telia1/site/portal.jsp?action=74

  Nu vet jag inte hur Navigon funkar. Ingår uppdatering av kartmaterialet där, eller måste man köpa nytt?

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  Det rör inte forumet så mycket, men det kanske är dags att ta bort julpyntet från framsidan?

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  Om man vill flytta numret från en operatör till en annan så är operatören skyldig att låta dig göra det genom en slutfaktura.

  Det går till så att operatören skickar dig en blankett du skriver under på att du vill ta bort abonnemanget i förtid. Du skickar in den och får ett inbetalningskort på slutsumman av abonnemanget. Betala in det, sedan har du ett antal dagar på dig att flytta ditt nummer. Görs det inte inom den tiden betalas pengarna tillbaka och bindningen läggs tillbaka på abonnemanget.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  Här kan du skicka in synpunkter på täckningen: Lmna synpunkter p Telias tckning Mobilt – Telia.se

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  @matt3 39857 wrote:

  Hej! Nu har jag fått reda på hur man får en 3GS från telia med kontantkort. Jag chattade med telias kundtjänst och enligt han så kan man endast köpa en 3GS med kontantkort om man redan har ett abonnemang hos telia. Och han sa att man endast kunde köpa den med kontantkort i telias butiker. Och den närmaste butiken jag har är i karlstad och jag bor i kristinehamn. Så kan jag åka in dit och boka ett ex. tills nästa leverans kommer? Eller går det inte att “boka” ett ex?

  Man kan inte köpa den _med_ kontantkort, dvs det finns inget paket där iPhone 3Gs och ett nytt Telia Refill ligger med.
  Däremot kan man som du skriver köpa iPhone 3Gs till kontantpris (alltså inte samma sak som att köpa den med kontantkort) om man har ett abonnemang hos Telia, vare sig det är bundet eller obundet.

  Sedan är det såklart fritt fram att använda sin iPhone 3Gs med ett Telia Refill om man vill.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  @volvo-s60 38975 wrote:

  alltså det jag menade, enligt lagen så har man ju 14 dagar ångerköp jag går o lämna tillbaka den så väntar jag nån dag går o köper en 3gs istället. Den är köpt i telia butik mer förslag? jag lämnade min iphone på service på grund av pixel fel eller vad man ska säga nu, så jag har inte använd den det har bara gått 2veckor så jag kan passa på lämna tillbaka den men mer tips om det går är mycket tacksam för svar

  Nej, det finns ingen lag om öppet köp.

  brorzan
  Member
  Post count: 121
  in reply to: iPhone 3GS Telia #68068

  @jompao 38956 wrote:

  Vilket fiasko av Telia vid lanseringen… Kollade telia.se igår och Örebro butiken stod inte med bland dom som skulle öppan klockan 7 i morse. Kommer dit vid 10 som är den normala öppningstiden, inte en själ utanför. De öppnade 7 ändå och allt är slutsålt.. Eller ja de hade 30 telefoner max, vilken lansering jippi! Ska komma i mitten av Augusti, jaha kan jag då beställa en…. Eh nej det går inte… Fuck it! behåller nog min 3G, man kan tro att detta företag helst inte vill sälja något…

  Ps. skulle få betala 6.895:- för 32GB 3GS kontant, vilket är mer intressant än att binda upp sig på 24 månaders slavabb igen.

  Tro mig, hade butiken öppnat 10 när du var där så hade du ändå inte fått någon. De som köade där stod där ett antal timmar innan öppningen, så telefonerna hade inte räckt till dig ändå.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  Slänger väl in en länk också för den som vill fördjupa sig lite: Konsumentverket/KO – Garanti

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  @miche 36334 wrote:

  Det är skillnad på teori och praktik, jag märker att du inte nyttjat något av detta i praktiken, för det har jag gjort, ett antal gånger nämligen! Och har aldrig varit några problem utan kvitto sålänge prylen går att hitta i företagets databas (där det även står vem som köpte den, när dom köpte den och vad för serienummer saken hade) så det duger lika gott som en papperslapp om inte bättre ska du se. Prova själv. Idioterna som jobbar i butikerna och hävdar annat bör dock se till att lära sig rätt, för det finns fortfarande såna som påstår något helt annat, när lagen “tyvärr” ger oss konsumenter denna rätt.

  Det märks att du själv inte provat något av detta gällande Telia i alla fall. Deras kassasystem lagrar nämligen uppgifterna om serienummer i respektive butiks databas och inte centralt. Självklart kan butikerna sedan kontakta varandra för att få dessa uppgifter. Telia tar inte heller kunduppgifter såsom namn eller adress på kvittona som många andra stora kedjor gör. Anledningen till att många kedjor tar dessa uppgifter är just att garantin är något som följer med köparen och inte produkten.

  Är telefonen dessutom köpt i en helt annan butikskedja så kan Telias butiker inte få fram några garantihandlingar, men man ska som kund alltid vända sig till inköpsstället vid reklamationer.

  Sedan tycker jag att du har en onödigt otrevlig attityd. Jag skulle väldigt lätt kunna kalla någon som inte vet skillnaden på den lagstadgade reklamationsrätten och den frivilliga garantin för “idiot” lika lättvindigt som du kallar personer du aldrig mött för samma sak, men jag låter bli det.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  @miche 36294 wrote:

  Ok!

  Dom ska dock inte hålla på och strula med att säga att kvittot är garanti och så vidare, du ska inte behöva ett papper på garantin i sig eftersom det är lag på 2årig garanti på alla elektriska prylar och den gäller från inköpsdatumet, så det är bara att hävda att dom kan kolla när den är köpt och därmed gäller garantin ifrån det datumet. Sen om butiken som säljer prylen bara ger garanti på 3månader eller whatever, så har dom fortfarande en skyldighet att sköta garantier under 2år då det är lag på det. Så det är bara att gå tillbaka och stå på dig, dom ska inte kunna avvisa dig från detta, då du har rätt till det! Nämn konsumentverket annars om dom börjar fula sig.

  Nej, det finns ingen lagstadgad garanti. Garanti är en frivillig överenskommelse mellan säljare och köpare.

  Enligt Konsumentlagen så har man som kund en 3-årig reklamationsrätt, där de 2 första åren ligger bevisbördan på säljaren och det sista året ligger bevisbördan på konsumenten.
  I Konsumentlagen slås också fast att konsumenten på något sätt måste styrka sitt inköp. Eftersom det ändå handlar om tid, så är det rimligt att slå fast när en produkt är inköpt. Detta gör man allra enklast via kvittot. På kvittot står alla uppgifter som behövs, till skillnad från t.ex. ett kontoutdrag. På kontoutdraget står det inte vad det är för produkt eller produktens serienummer.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  Som vanligt svarar tyvärr någon som inte har full koll.

  Telia varken lagar, bedömer eller byter ut några iPhone. Det är Anovo Nordic som gör detta. Det enda Anovo gör när de får in en iPhone är att de kollar om telefonen är skadad via fukt eller kross/tapp. Fukt ser de via en indikator som ändrar färg när den har blivit utsatt för fukt.
  Konstaterar Anovo att telefonen inte är utsatt för åverkan så byts den. I ditt fall lär den inte bytas.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  @mekke 31900 wrote:

  Det blir inte helt utan bekostnad, självrisken på försäkringen är ju ca 1500:- 🙁 Och det blir inte en 2.2.1 med bootloader 5.9, snarare med bootloader 6.4.. Men jag kör ju med Telia, så det är ingen fara 🙂

  Btw, dom på Telia sa att Anovo kommer skicka ett “kostnads-förslag” till mej.. Men vad är det för “förslag” man får egentligen? :confused:

  Du får förslaget att få den utbytt, skrotad eller returnerad utan åtgärd med de olika kostnaderna på dessa.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  @steffe 31772 wrote:

  Inte riktigt rätt!Iphonen kan som de flesta mobiler med gps bara ta in 3-4 satteliter samtidigt,en modern bilnavigator tar in signaler från upp till 12 satelliter samtidigt,vilket ger högre noggrannhet.
  Jag har jämfört på samma plats vid samma tidpunkt och fått följande snittvärden:
  IPhone i flightmode:noggrannhet 75m,position 25 m fel.
  IPhone 3G på:noggrannhet 27m,position 20m fel
  Magellan crossover:noggrannhet 4m,position rätt
  Tomtom 500:noggrannhet 6m,position rätt.
  För att kunna få mätningen rätt stod jag på en punkt med känd position på en bro,och hade dessutom beräknat positionen med hjälp av tidpunkt och solhöjd.
  Som framgår av min mätning så fungerar det lite sämre i flightmode.

  Intressant. Då går din egna mätning helt emot vad standarden för a-gps säger… Assisted GPS – Wikipedia

  A-gps är som sagt till för att via grov positionering via mobilnätet kunna begränsa antalet satelliter som telefonen ska leta rätt på, så det ska inte kunna påverka noggrannheten.

  Ditt resultat beror förmodliogen på något annat, för du ska ha tillgång till rätt många basstationer för att få så bra noggrannhet via mobilnätet.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  @steffe 31751 wrote:

  Programmet startar förvisso i flygplansläge,men noggrannheten lär bli kass utan 3G,eftersom programmet använder telefonens a-gps.

  Noggrannheten blir inte ett dugg sämre i flightmode. Det enda som a-gps gör jämfört med en “vanlig” gps är att den får positionen snabbare vid start genom att använda sig av mobilnätet.
  Bortsett från det så är det en helt vanlig gps-modul, så när väl positionen är funnen så är den lika exakt som vilken gps som helst.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  Du har en maxtaxa på 9:-/dygn på kontantkortet. Mer än så blir det inte, så länge som det inte är FTP eller IP-telefoni som du kör.

  brorzan
  Member
  Post count: 121
  in reply to: Data-Roaming? #61282

  @mekke 31011 wrote:

  Men Tre och Telia är ju inte dom enda operatörerna i Sverige? 😛

  Nej, men det är de två näten som är hyggligt rikstäckande, dvs Tele2/Telias nät och Tre/Telenors nät. I storstäderna har sedan Tre och Telenor separata nät.

  Men för att göra det riktigt enkelt för dig: Ingen operatör i Sverige låter andra operatörers kunder roama i sitt nät.

  brorzan
  Member
  Post count: 121
  in reply to: Data-Roaming? #61276

  @mekke 30994 wrote:

  Hmm.. Om du vill veta exakt kan du ju kolla här 🙂 Det gör inte så mkt nytta i Sverige, men kan vara bra ibland, tror jag 😛

  Roaming ger ingen nytta alls i Sverige. Telias kunder släpps inte in i Tres nät, precis som Tres kunder inte släpps in i Telias.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  @r2d2 30894 wrote:

  ok trodde turbo 3g var 7,2 Mbit/s

  Jo, och på de flesta av Telias master är det numera 14,4 Mbit/s som är den teoretiska maxhastigheten. Trots det klarar iPhone av max 3,6 Mbit/s. Detta är beroende på hård- och mjukvaran i de olika telefonerna.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  @mossarelli 30885 wrote:

  Så då har man gått in och kollat på fakturan jag ska få imorgon.

  Hela surftillägget kostar mig 537 kr. Jag får betala 537 för en tjänst som kostar 199.
  Jag tycker att man ska ta fram villkor och finstilta dokument för det framgår inte någonstans i fakturan att jag har surfat för 337 kr utöver surftillägget.

  Någon som har lust att läsa ur det finstilta?

  Om du lär dig läsa fakturan så behöver du inte be någon annan att läsa det finstilta åt dig.

  Perioden du betalar för är 2009-04-10 till 2009-06-30. Förmodligen tecknade du tjänsten den 4:e april, och den perioden har du redan betalt själva grundabonnemanget Mobil iMini. Därför har det blivit en längre period du betalar mobilsurfen för, så att den “kommer ifatt” abonnemangets debiteringsperiod så att de kommer på samma månader och fakturor framöver.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  @r2d2 30842 wrote:

  vad jag har föstått så klarar inte iphone turbo 3g.

  iPhone har stöd för turbo-3G upp till 3,6 Mbit/s.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  Telias nät för 4G öppnar 2010, så det är inte så långt bort. 🙂

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  @mossarelli 30665 wrote:

  Så den vanliga surfen är begränsad?
  Är du säker på att Mobilsurf Privat är samma sak som iSurf, iMini, iMidi, iMaxi?
  Om du gör ett utdrag på det finstilta villkoren om 9-kronorstaxan för iPhoneanvändare så tror jag på dig.

  Alla vi som har ett iPhoneanpassat abonemang har redan mobilsurf som standard.

  Maxtaxan är numera utformad lika på alla privatabonnemang. Tidigare så var iPhoneabonnemangens villkor bättre än de andra abonnemangens, men de bättrade på villkoren så att alla fick samma villkor som iPhone-abonnemangen, dvs det som står ovan.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  @miche 30641 wrote:

  Vad jag förstått så är just GPRS en grund i GSM så att säga, med GPRS så är man ständigt uppkopplad mot nätet när man använder det, MEN eftersom GPRS funkar så att när du t.ex har laddat klart en sida så håller den inte linjen öppen eftersom den inte behöver ta emot eller skicka mer data just då förens användaren vill (tills man klickar vidare någonstans). Och därmed när den t.ex laddat klart så har du istället linjen öppen för att kunna ta emot samtal.

  Jag har inte fått någon uppfattning om hur EDGE funkar riktigt men jag vet att det brukar kallas för EGPRS och att det funkar i princip likadant fast är mycket snabbare istället. Men jag har inte läst något om att den beter sig på samma sätt dvs bara håller linjen öppen när det behövs, utan det verkar ju som om att den håller den öppen hela tiden eftersom det inte går att ta emot samtal när man använder sig av EDGE. Eller så är det helt enkelt så att användaren jämt och ständigt har något som förbrukar bandbredd och därmed hålls ju linjen öppen hela tiden och då kan du inte ta emot samtal samtidigt, eftersom det är en tjänst som använder sig av samma nät som tar emot samtal så kan den inte hålla den öppen för både samtal och internet t.ex.

  Kanske är lite rörigt förklarat men hoppas någon förstår något i alla fall 🙂

  Det är juh som sagt paketdata som används i alla teknikerna, så det ska inte finnas någon anledning till att det blir upptaget, och inte heller något jag upplevt.
  Det här är faktiskt första gången jag överhuvudtaget hör talas om det, så det känns mer som en begränings i iPhone än i tekniken i det här fallet…

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  Jag har då aldrig haft några problem att ta emot samtal när jag är uppkopplad på nätet. Har dock inte testat det på iPhonen, men på alla andra mobiler jag har haft sedan GPRS kom så kommer samtalen fram när jag varit ansluten till nätet.

  GPRS är nämligen databäraren, oavsett om det är i GSM, EDGE (uppgraderat GSM), 3G eller HSPA.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  Det känns som att du inte läst så mycket ändå. Här är mer info om maxtaxan på 9:- per dygn. Bland annat så är det en lägre hastighet och gränsen är på 0,5 Gb per månad istället…

  “För dig som vill prova på att surfa i mobilen, eller inte surfar mer än ett par gånger i veckan finns Mobilsurf Bas. Du betalar 20 kr/MB när du surfar, men max på 9 kr per dygn (gäller inom Sverige). Då ingår all typ av surf i mobilen utom trafiktyperna fildelning och ip-telefoni, vilka inte är tillgängliga i detta erbjudande. Mobilsurf Bas ingår automatiskt i Telias mobilabonnemang eller kontantkort, om du inte aktivt väljer något av de andra prisavtalen. Hastigheten är upp till 1 Mbit/s (turbo-3G), Telia förbehåller sig rätten att begränsa överföringshastighet till 57 kbit/s om användandet överstiger 0,5 GB/månad. Kom igång genom att sms:a surf till nummer 4466
  Pris: 20 kr/MB och max 9 kr/dag”

  Källa: Mobilsurf Privat – Telia.se

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  Telias butiker har dem. Finns det inte hemma så kan de beställa.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  Det går att köpa 16 Gb utan abonnemang från Telia. Eller rättare sagt, du måste ha ett abonnemang men du behöver inte binda.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  @qeudee 29756 wrote:

  låser de upp mobilen om man byter operatör eller säger upp abbet?

  Carpe svarade klockrent på det. 🙂

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  Enda fallet där du kan säga upp ditt abonnemang innan bindningstiden är slut är om du vill portera (flytta) ditt nummer till en annan operatör. I sådana fall är alla operatörer skyldiga att erbjuda en slutfakura på hela månadsbeloppet multiplicerat med antalet månader som är kvar på bindningen.

  Då får man först ett inbetalningskort utskickat, och när allt är betalt kan man beställa nytt abonnemang hos den nya operatören och de ordnar allt med flytten av numret.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  Bluetoothen i iPhone är än så länge endast till för mono-headset. Det saknas stöd för all annan användning.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  Man kan också ringa 90200, besöka en Teliabutik eller en återförsäljare…

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  Du behöver säkert beställa Mobilsurf Bas.

  När du beställde ditt Fastpris så ersattes Bas av detta. När du sedan tog bort Fastpris så går inte Bas in per automatik, utan den tjänsten måste öppnas på nytt.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  @mossarelli 29060 wrote:

  Jag förstår inte hur Halebop kan erbjuda 3G Turbo när inte Telia kan erbjuda det för iPhone, eller är det någonting som jag inte fått höra talas om?

  Telia har visst turbo-3G i sina mobilabonnemang.

  Mobilsurf Bas – Upp till 1 Mbit/s
  Mobilsurf Alltid – Upp till 6 Mbit/s
  Mobilsurf Extra – Upp till 6 Mbit/s

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  @monnz 28917 wrote:

  jag kommer nog inte köpa den på ett tag ändå, men ni tror det kommer gå att låsa upp den lagligt ganska lätt i framtiden?

  Som sagt, 12 månader efter att du köpte telefonen så kommer du att kunna låsa upp den mot en kostnad på 300 kr.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  @steffe 28849 wrote:

  Det är inte alltid som folket i feliabutiken vet särskilt mycket om vad fan dom sysslar med.

  Man kan å andra sidan fråga sig varför de ska veta något som inte är aktuellt än på några månader… Ni ska nog se att all information är på plats till den 12/7 (ja, inte den 11/7 eftersom ett helt år inte har gått då).

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  iPhone är – precis som alla andra Telia-låsta telefoner – operatörslåsta 12 månader från inköpsdatumet, vare sig de köps med eller utan abonnemang eller Telia Refill. Efter 12 månader kan de låsas upp mot 300 kronor.

  Allt annat är teorier av dåligt pålästa journalister eller folk som hellre gissar än vet.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  Jag beställde ett sådan här till min telefon är riktigt nöjd med det:
  SENA CASES :: APPLE iPHONE 3G ULTRA SLIM POUCH

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  @mossarelli 27532 wrote:

  Låter som om någon varit i Japan :laugh:

  Huh? Japan har jag tyvärr inte varit i. Ännu. Bjuder du? 😉

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  Den här eviga och tröttsamma debatten MMS kontra e-post har dragit igång igen.

  Känns som att det är dags att få in lite nya ingridienser i ert evigt snurrande hjul.

  >> Antalet människor som kan ta emot MMS i Sverige är otroligt mycket större än de som kan ta emot e-post i mobilen i Sverige.

  >>Antalet människor som kan ta emot MMS i Sverige är ännu mer otroligt mycket större än de som har fastpris data på sitt mobilabonnemang.

  >> Att ta emot ett MMS inom Sverige kostar 0:-

  >> Att ta emot e-post med en bild i kostar olika beroende på operatör, men man landar förmodligen till slut på maxtaxan om man får ett par bilder per dag. Alltså 9:-/dygn vilket de flesta operatörer verkar köra. För att ta emot samma sak som är gratis via MMS?

  I den bästa av världar kommer alla mobiler att ha riktigt bra e-postklienter så att människor vill använda mail i mobilen. I den bästa av framtidar så kommer alla att ha fastpris data på sina mobilabonnemang, men vi är inte där ännu. Vi är inte ens så långt fram att alla människor kollar sin e-post dagligen via datorn.
  Förmodligen kommer e-post att smiska MMS-rumpa om några år, men vi är inte där ännu. MMS är bra mycket enklare och mottagaren slipper betala för något han/hon kanske inte ens vill ha.

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  20 så var det

  brorzan
  Member
  Post count: 121
  brorzan
  Member
  Post count: 121

  16 dårå

  brorzan
  Member
  Post count: 121

  En 14is var beställd

  brorzan
  Member
  Post count: 121
  brorzan
  Member
  Post count: 121

  Det känns som att jag måste vara övertydlig, så here goes:

  I mina exempel så räknar jag inte in abonnemangets grundkostnad (69:- för Mobil Till Vänner) i telefonens pris, eftersom abonnemanget ändå behövs. Jag räknar inte heller in priset för Mobilsurf Extra (Fri surf) eftersom det är en tilläggstjänst. Vill man ha den så lägg till 199:- på månadsavgifterna nedan.

  Exempel med Mobil Till Vänner på 24 månader:
  Månadsavgift Betala i butik Totalsumma när bindningen är slut
  69:-/mån 4295:- 4295:-
  119:-/mån 3095:- 4295:- (3095+50×24)
  169:-/mån 1895:- 4295:- (1895+100×24)
  219:-/mån 695:- 4295:- (695+150×24)
  269:-/mån 1:- 4801:- (1+200×24)

  Alltså är 200:- i förhöjd månadsavgift det sämsta alternativet utslaget på hela bindningstiden.

Viewing 50 posts - 1 through 50 (of 118 total)