jompao

Forum Replies Created

Viewing 50 posts - 1 through 50 (of 445 total)
 • Author
  Posts
 • jompao
  Member
  Post count: 456

  Vänligen radera mig helt Mr. Moderator och fortsätt upplåta forumet till försäljning av iphones som “kan vara stöldspärrade”.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  @snook 51380 wrote:

  Posta inlägg endast om du är intresserad av att köpa den, eller frågor som är relevanta till produkten.

  Är det rimligt att iPhoneinfo tillåter en tråd om försäljning av stöldspärrade iphones??

  jompao
  Member
  Post count: 456
  in reply to: SEB-Applikation #78859

  Hoppas SEB tänkt sig en lösning där man slipper deras dosa, annars ser jag inget större intresse för en sådan app.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  Navigon tycker jag är överlägset TomTom (har båda).

  jompao
  Member
  Post count: 456

  @steffeiphone 48081 wrote:

  Kan ni inte Bjussa på det till oss som redan har telia? Bredbandsbolaget bjuder på Voddler till nya och gamla kunder

  Hehhee..e.. bjuda på något, Telia? :laugh:

  jompao
  Member
  Post count: 456

  Håller verkligen med, det kan iphoneinfo välja att filtrera bort, kasst!

  jompao
  Member
  Post count: 456

  Hoppas du använder headset annars är nog hjärnan grillad snart..

  jompao
  Member
  Post count: 456

  En separat wifi usb-pinne till din laptop kostar inte många spänn, verkar enklast…

  jompao
  Member
  Post count: 456

  roqyBT (Cydia) skall alltså låta dig använda en separat bluetooth GPS puck för navigering. Verkar inte finns någon möjlighet att testa bara att köpa, så är det någon som har testat den? Undrar om det även funkar för iPod Touch ägare, tror det.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  Kul att se augmented reality på 3GS! Gratis så det är ju bara att testa.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  @frojk 45092 wrote:

  Tänkte tipsa er som är hungriga och gillar gratis mat, så kan ni får en Max orginalburgare från, just ja, Max om ni visar upp en bild från deras app Max Locator.
  Bara att läsa mer, detta gäller bara till den 27:e oktober så passa på.
  Max – Nöje & tävlingar
  Smart PR trick från Max eller dumdristigt? Man kan ju tydligen hämta ut vid flera tillfällen då det räcker att visa upp bilden i kassan.
  Smaklig måltid! 😛

  Tack för tipset, hann med att sluka ett par gratisburgare! 🙂

  jompao
  Member
  Post count: 456

  Är väl inte helt ovanligt med stöd för bluetooth även på billigare bilstereo idag. Köpte min för ett år sedan eller så på lidl under 600:- och den är klasbra, separat mic för att kunna snacka handsfree via bluetooth, stöd för A2DP (bluetooth stereo) så jag kan spela musik från min iPhone med skapligt bra ljud. Skulle inte kalla BT stereo för sjukt bra, men det låter helt ok. Funkar även perfekt med Navigon då jag spelar musik i bakgrunden funkar även röstinformationen väldigt bra. Utan musik verkar det ta en stund för bt porten att öppna så jag missar lite i början av röstinstruktionerna. Med musik igång via ipod så är porten öppen hela tiden så allt funkar perfekt.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  @matte 45764 wrote:

  Annars verkar CoPilot vara ett bättre alternativ:
  Test av CoPilot Live GPS för iPhone | newapps.se – iPhone Apps
  YouTube – iPhone: Co-Pilot vs TomTom (September 2009)

  Inte ett betyg för varken nordics eller europe varianten trots att det är ca en månad sedan den släpptes här.

  Är väldigt nöjd med Navigon så långt, nya 1.3 har ju nu även stöd för live traffic updates on man vill betala extra för det. Suveränt smidigt att kunna köra ipod programmet inne från Navigon, tonar ner musik innan röstinstruktioner etc.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  @zike 45012 wrote:

  hur gör man för att reklamera en app? låter intressant.. är väldigt sugen på att testa navigon nämligen.

  Gå till “Affär/Visa konto” i iTunes och loggga in. Klicka på “Purchase History”, välj programet med pilen i början av raden, klicka på “Report a problem”. Ange att program inte fungerar acceptabelt gällande gps fix etc så gjorde jag.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  @miche 44933 wrote:

  Eller så kan man nyttja jailbrejket om man vill testa så navigon funkar tillfredsställande först och sen “bara” betala och ladda ner via itunes om man känner sig nöjd. 😉 Det känns så mycket bättre när man vet vad det är man betalar för.

  Ja det kan man ju alltid skylla på.. Men självklart borde det finnas typ 24-timmars direkt ågerrätt i appstore, som de har gjort i Windows Phones store. Kommer säkert något liknande. Men jag har då aldrig haft problem att reklamera en app eller m,usik för den delen och fått pengar tillbaka.

  jompao
  Member
  Post count: 456
  jompao
  Member
  Post count: 456

  @locdog 44824 wrote:

  Navigon har jag hört bra om, men tänkte nästan testa den lite efter att ha jailbreakat igen. Förstår att den finns att få tag på.

  Ja det är bara att betala och ladda ner via iTunes…

  jompao
  Member
  Post count: 456

  Har provat ett antal olika skal till min iPhone och även om man har ett som är väldigt tunnt så blir man ändå förvånad över hur mycket mindre och trevligare det är att köra med sin iPhone “naken”. Synd att de inte satsade på en mer “gummerad” och greppvänlig baksida på 3GS:en, hade ju varit perfekt då.

  Silikonfordralen har en benägenhet att bli “sladdriga” med tiden, sedan känns dom inte speciellt trevliga att hålla i.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  1.1 är ute nu med “bättre GPS teknologi” säger dom. Om man tycker appen suger så klaga, jag fick pengarna åter och köpte Navigon istället som jag är väldigt nöjd med.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  @Bengt-Åke Linder 44102 wrote:

  Är det en sådan som laddaren åker i telefonen så fort man sätter en i hållaren ? Kan man skruva hållaren i en “brodit” hållare som är modellanpassade till olika bilmodeller .

  Den passar ju inte för rakt av men den som vill modda den lite kan såklart få dit den mot en pro-clip bygel. Ja, det kallas aktiv hållare när laddning påbörjas när man trycker i luren i hållaren.

  Jag tog bort min proclip bygel avfettade plasten där den skulle sitta och satte dit den själväftande foten, och den sitter i alla fall kvar så långt.

  jompao
  Member
  Post count: 456
  jompao
  Member
  Post count: 456

  Ja, för att göra rätt för sig och betala för en tjänst man vill använda är tydligen ïnte att tänka på…

  jompao
  Member
  Post count: 456

  @miche 43157 wrote:

  Du har inte kollat upp ifall du har fel på din iphone? Svag mottagning låter som det är något trasigt i din telefon faktiskt. Ingen av de iphones jag testat navigationsprogram på har haft svag mottagning alls. Så jag sätter en slant på att du har en trasig lur eller att du kör mycket i tunnlar eller där sikten är skymd upp mot himlen, för du bör ha fin mottagning sålänge sikten mot himlen är fri.

  Eller så (om du nu använder den i bilen) så har du monterat din iphone vart som helst i bilen förutom på framrutan, vilket är fel. Så kolla så din montering inte är bristfällig annars. För monterar du en GPS (oavsett vilken det är) så får man alltid mycket mycket sämre signal om den inte är monterad så den har fri och fin sikt mot himlen.

  Och förresten, tomtomt carkit (med extern gps-sändare?heh..) som funkar med ipod touch? Hmm. Läs på tillverkarens hemsida först innan du uttalar dig 🙂 Verkar vara rätt tydligt att det inte handlar om någon extern gps i carkittet.

  Titta här, från tomtom direkt

  1. What are the specific requirements I need to meet in order to use the TomTom app?

  In order to get the TomTom app for iPhone you need:
  • An iPhone 3G or iPhone 3GS running OS 3.0

  ANnars skulle det ju även funka med iphone 2g, men det gör den icke, och det har tomtom också skrivit ut att den funkar för att montera en iphone 2g i men att använda någon sorts gps går ej.

  Du är ute och cyklar, de visar till och med i reklamfilmen att det sitter ett GPS chip i hållaren.

  Inget fel på min GPS programmet TomTom är kasst bara, Navigon funkar så mycket bättre. Sedan så sitter min lur inte väldigt nära framrutan men den har fortfarande fri sikt. GPS i iPhone är defenitivt rätt dålig, navigon rekommenderar till och med att man inte ens har iPhone i ett fodral för att inte försvaga GPS signalen ytterligare.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  Hur svårt kan det vara?

  Om du kör din iphone på annan operatör än den köptes från, använd ej Blackra1n.

  Kör du på samma operatör som du köpte iPhone från så går det fint att jailbreaka luren. Men gör det inte om du har planer på att använda en annan operatör framöver och om du nu har typ 3.0.

  Själv föredrar jag att få en ordentlig upplåsning från Telia för några hundra när det har gått 12 månader.

  Körde Blackra1n på min 3GS som hade 3.1.2 installerad och det gick hur enkelt som helst.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  Ska man absolut handla “biiligt” från utlandet så se då till att använda något typ Paypal eller liknande med ett visst skydd mot bluffare.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  @miche 42252 wrote:

  Hmm, ledsen att låta negativ men har sett mycket fiffigare och finare lösningar än din som dessutom inte kostar mer än totalt 200:- inkl hållare och laddare till bilen.
  Själv har min egna lösning kostat 120:- (det var vad laddaren kostade på media markt), hållaren har jag bara tagit från en gammal GPS jag hade liggande (spelar iofs ingen roll vart den kommer ifrån ). Men den värmde jag iaf upp med värmepicka och bände till och kapade så iphonen snäpps fast mycket enkelt utan att den irriterar för den syns knappt när telefonen är monterad, samt att den sitter vid rutan och tar upp GPS signal utmärkt!
  Sugproppen till hållaren är av den bättre konstruktionen då man trycker fast sugkoppen och sen har man en bygel som man fäller tillbaka som gör att sugproppen suger fast extra mycket = den sitter fast tills du drar sönder skiten om du inte fäller tillbaka bygeln och drar i flärpen!

  Laddaren har jag även byggt in i instrumentpanelen så jag har laddarkabeln uppstucken så den kommer upp vid hållaren lite snyggt.

  Skulle störa mig något enormt om det såg ut som i din bil, då kan man lika gärna tejpa fast mobilen med silvertejp direkt på rutan 😉

  Ja du är bäst! Detta var inte ett försök till SM i bilbyggning… Mycket snack och lite bilder på din lösning pysen..

  jompao
  Member
  Post count: 456

  Köpte TomTom först och reklamerade, fungerade inte bra alls. Kör Navigon och det funkar klart bättre.

  Någon sorts förstärkning för mottagning för GPS borde ju dyka upp från fler tillverkare och förhoppningsvis till lägre pris.

  jompao
  Member
  Post count: 456
  in reply to: JB på iphone 3.1 #71876

  Verkar lite luddigt om det fungerar för oss med 3.1 men som tidigare har jailbreakat och har filer för luren lagrade hos Cydia?

  jompao
  Member
  Post count: 456

  @thewiruz 43346 wrote:

  Hm poängen är att iTunes har en förmåga att bete sig likt ett virus.Kanske missat mina andra trådar om iTunes?
  Sen vill jag behålla ALLT vilket gör att jag aldrig kopplar den till iTunes.

  Och frågar först innan jag gör något dumt.

  ?? Är det inte smart att då ha en säkerhetskopia på din lur i itunes? Återställ luren efter säkerhetskopia och hjälper inte det lämna in på reparation.

  Tycker man är verkligen lyckligt lottad med hur bra det funkar att återställa och lägga in en säkerhetskopia, rena deömmen jämfört alla Windows Mobile lurar man har haft där ALLT i princip fick läggas in på nytt.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  @cls 43391 wrote:

  Jag testade GPS:en i min iPhone 3GS och tycker inte den är så nogrann, när man tittar på kartan är den lilla blå pricken på fel ställe, ibland är den mitt inne i ett hus medan jag är på en gata. Är detta normalt? eller är det fel på GPS:en? :confused:

  Om man t. ex kommer hemifrån och går ut på gatan så lär du ju inte ha en riktig fix på positionen, tar ju en stund ute i det fria innan det funkar ordentligt.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  @cls 43393 wrote:

  Vad menar du med den inbyggda är konstig, Navigon är väl bara ett program som använder den inbyggda GPP:en? så positioner borde väl bli fel även i Navigon? :confused:

  Om det är sant borde TomTom och Navigon funka lika bra och det stämde inte, navigon är överlägsen på att hålla positionen rätt. har testat på samma lur med samma position i bilen. Väldigt nöjd med Navigon faktiskt.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  Ja tänk om de lade lite pengar på nätet istället för all sunkig tv reklam.. 🙂 Den med bra nät behöver inte köpa like mycket reklam..

  jompao
  Member
  Post count: 456
  in reply to: JB på iphone 3.1 #71794

  @aioobe 43207 wrote:

  Men detta då:

  Downgrade iPhone 3GS 3.1 to 3.0 (iPhone OS 3.1 to 3.0 Firmware)

  ?? Nån som testat?

  Jag fick det inte att fungera och då har jag en fil sparad i Cydia och hade ändrat host i datorn så itunes tror att snackar med apple fast det är cydia. Men jag hade iTunes 9 så det kan ha varit problemet.

  Men nu finns ju släppt jailbreak för 3.1 på 3GS om den har harit jailbreakad innan, antar att de menar att de finns en fil hos Cydio för din lur. Bara för Mac ännu dock.

  Verkar se jobbigt ut för de som har fått 3.1 direkt på luren ny.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  Svårt att förstå varför folk skaffar iPhone från andra länder, är ju som att be om problem… Dom kronor man eventuellt tjänar är snabbt förlorade om din iPhone måste repareras.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  Tröttsamma gratisätare, det här forumt börjar suga, bara en massa fjortisar som inte vill göra rätt för sig utan ska ha allt gratis. Hur fan fick du råd med din iPhone?

  jompao
  Member
  Post count: 456

  Om man har haft Cydia på 3.0 och låtit Cydia lagra en fil från din 3GS så ska det förhoppningsvis underlätta att jailbreak av 3.1 kan fungera framöver. Fått den som ny med 3.1 verkar bli svårare.

  jompao
  Member
  Post count: 456
  in reply to: JB på iphone 3.1 #71547

  Nej, inte på något enkelt sätt i alla fall. Det skulle fungera om man hade låtit Cydia lagra någon sorts fil från 3GS innan uppgradering till 3.1. Då skulle man kunna köra en downgrade till 3.0 efter att man lade till en host i datorn så iTunes trodde den pratade med apple, men det var Cydia istället. Jag fick det inte att fungera men jag provade med senaste iTunes, kanske funkade med äldre version av iTunes.

  3.1 direkt från Telia, blir nog svårare, itunes kommunicerar med apple innan återställning tillåts på 3GS.

  Väntar på jailbreak som funkar på 3.1 för 3GS med.

  jompao
  Member
  Post count: 456
  in reply to: Navigon 1.2 #71546

  @andlin 42998 wrote:

  När jag ansluter min billaddare för Ipod (clas ohlson) så tystnar Navigon. Det verkar som Navigon försöker skicka ut ljudet genom laddaren och det går såklart inte.

  Någon som vet om det fungerar med en “riktig” Iphone laddare för bil? Vilken laddare har ni där det fungerar?

  Ja, jag har köpt Navigon 1.2! 🙂

  Verkar konstigt, det är inte en laddare med inbyggd FM sändare du har köpt?

  Har provat flera laddare i bilen och antingen fungerade de inte (laddade inte) eller så fungerade laddningen. Sjävlklart försvann aldrig ljudet.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  Det verkar för billigt om den har en egen GPS inbyggd. TomTom sög i alla fall vid test i min bil. Fick pengar tillbaka och kör Navigon som verkar bättre men visst är GPS:en även i 3GS väl svag.

  Såg att någon hade ett fungerade hack för användning av extern gps via bluetooth som skulle komma till Cydia. Bara att vänta på att det ska gå att jailbreaka 3.1 på 3GS då…

  Har en GPSlim 236 BT GPS ligandes som har funkat väldigt bra tidigare.

  jompao
  Member
  Post count: 456
  in reply to: Navigon 1.2 #71220

  Betala för dig istället så ingår fartkameror!

  Borde inte tråden låsas för här diskuteras piratmjukvara..

  jompao
  Member
  Post count: 456

  IDG har släppt en fri app

  jompao
  Member
  Post count: 456
  in reply to: 3G S laddar inte #70727

  @axos 42148 wrote:

  Tjena all gott folk!

  Det är så att jag har ett stort problem med min 3G S.
  ställde mobilen på laddning igår kväll, vakna nästa dag och ser att jag har fullt batteri.
  under dagen senare dog telefonen helt plötsligt, försöker ladda den men den vägrar att ladda, den vill lixom inte.
  den står still på 0 batteri alltså lite rött på slutet och blixten visas. Låtit den stå och ladda i flera timmar men inget händer, försökt att plugga in den i datorn händer ingenting där heller, försökt med flera jack också. Kan inte ens återställa telefonen heller för att datorn hittar ju inte den för att den är död, vet inte riktigt vad jag ska göra.
  har googlat men hittar ingen med samma problem, hittade något liknande att man ska trycka på mute fram och tillbaka fram och tillbaka så skulle telefonen komma tillbaka från Deep Sleep lr nått, men skärmen blinkar till bara men sen blir inget bättre.
  Någon som har någon lösning på detta?
  Tack på förhand!

  Är laddaren hel? Prova att ladda via usb från datorn/byta kabel, kolla att det inte är smuts i kontakten. Hjälper inte det är det väl till att lämna in på service.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  Eftersom du tydligt idkar näringsverksamhet, vad heter företaget och vad har du för organisationsnummer?

  jompao
  Member
  Post count: 456

  Rent generellt finns det fullt med tomtar som tänker sig att bli rika på att sälja vidare skräp från China/Ebay, dessutom säljer många utan att ha företag eller göra rätt för sig på något sätt gällande moms och skatter. Personligen undviker jag dessa och ska man ändå blåsa staten kan man göra det genom att handla direkt från Ebay…

  jompao
  Member
  Post count: 456

  Söker med ljus o lykta efter följande typ av liten usb laddare för bilen för iPhone 3GS. Vill slippa övriga apfula stora klumpar som hänger ut ur cigguttaget. Var finner man liknande till ok pris?

  Såg något liknande från Hama hos Netonnet för 99:-.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  @oge 37110 wrote:

  Brodit.se har hållare till det mesta. De har dock ingen försäljning till privatpersoner men bl.a. Dustin har deras hållare till iphonen i sitt sortiment. Deras hållare repar inte den är klädd med något sammetsliknande.
  MVH Micke

  Ja deras aktiva ser bäst ut hittils, extra bra att det finns en modell för iPhones med någon typ av fodral. Men det jag tycker skans är att det inte är typ fastra lägen när man ändrar från stående till liggande läge, det känns inte hundra.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  WEBHALLEN.com [Klipsch Image S4 Headset]

  Funderar på dessa från Klipsch, ska ha grymt bra och prisvärt ljud och de har volymknappar för 3GS.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  @zyper 41362 wrote:

  Problemet är att den listen som sitter där är trasig, är en stor glipa i den, alltså inte tät, o det är bara i ena hörnet, resten av listen sitter som den ska.

  Edit: här en en bild på den:
  http://img139.imageshack.us/img139/2863/dsc02251.jpg

  Inte så säkert att det är en otätt under men ser ju lite trist ut. Inget sånt på min 3GS i alla fall.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  Tveksamt, däremot anser jag nog att Android kommer att bli riktigt stort på smartphones framöver. Snart kommer väl både Nokia och Sony Ericsson med egna Android baserade modeller.

  jompao
  Member
  Post count: 456

  @teliakundservice 41334 wrote:

  Hej!

  Jag heter Susanne och arbetar på Telias kundservice.

  Du kan använda port 25 till smtprelay1.telia.com.

  Med vänliga hälsningar
  Susanne Boström
  Telia Kundservice

  Fungerar den SMTP inställningen oavsett om man är ansluten via wifi eller 3G/Edge? Trodde jag med att port 25 var blockad. Kan jag använda min egen domäns smtp via port 25 med? 3G och Wifi?

Viewing 50 posts - 1 through 50 (of 445 total)